20.6 C
Volos
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Γάζα: Για νέα «Νάκμπα» μιλούν οι Παλαιστίνιοι – Ο ισραηλινός στρατός έχει αναγκάσει 550.000 να εκτοπιστούν

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Λίβανος: Νέο ισραηλινό σφυροκόπημα στον νότο

Δραματικές ώρες ζει ο Λίβανος, με την ισραηλινή αεροπορία...

Κινητή τηλεφωνία: Έκρηξη συνδρομητών διεθνώς – 8,7 δισ. συνδρομητές

Εκρηκτική άνοδο γνωρίζει ο αριθμός συνδρομητών στην κινητή τηλεφωνία σε...

ΣΥΡΙΖΑ: Ένταση έξω από την αίθουσα της ΚΕ από υποστηρικτές του Κασσελάκη

Την έντονη αντίδραση υποστηρικτών του Στέφανου Κασσελάκη προκάλεσε η...

Φωτιά στη Σαλαμίνα: Επιχειρούν 12 πυροσβέστες με 5 οχήματα

Φωτιά σε χαμηλή βλάστηση στη Σαλαμίνα στην περιοχή Μεγάλο...

Σφοδρές μάχες εξακολουθούν να λαμβάνουν χώρα στην Τζαμπάλια στη βόρεια Γάζα και στη Ράφα στη νότια ανάμεσα στον ισραηλινό στρατό και ένοπλες παλαιστινιακές οργανώσεις.

Τουλάχιστον 82 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες, ο μεγαλύτερος απολογισμός για μια ημέρα εδώ και πολλές εβδομάδες λόγω των αδιάκοπων ισραηλινών επιθέσεων.

Πάνω από 450.000 Παλαιστίνιοι έχουν εκτοπιστεί από τη Ράφα, ενώ άλλες 100.000 έχουν εκκενώσει περιοχές στη βόρεια Γάζα.

Ακροδεξιοί Ισραηλινοί υπουργοί ζητούν την επανακατάληψη της Γάζας και την «εθελοντική μετανάστευση», καθώς το Ισραήλ γιορτάζει την 76η επέτειο από την ίδρυσή του, την οποία οι Παλαιστίνιοι αποκαλούν «Νάκμπα» – στα αραβικά σημαίνει «Καταστροφή» – όταν 750.000 άνθρωποι εκδιώχθηκαν βίαια από τα σπίτια τους ή έφυγαν για να γλιτώσουν από τις αφηνιασμένες εβραϊκές πολιτοφυλακές.

Δείτε live

Δείτε live τις εξελίξεις στο in

08:24 Αυτός είναι ο πρώτος Ισραηλινός στρατιώτης που σκοτώθηκε στη Ράφα, σύμφωνα με τις IDF

Iσραηλινός στρατιώτης σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια μαχών στη νότια Λωρίδα της Γάζας χθες, ανακοίνωσε ο στρατός, σηματοδοτώντας το πρώτο θανατηφόρο περιστατικό κατά την προώθηση των IDF στη Ράφα.

Ο νεκρός στρατιώτης ήταν ο λοχίας Ίρα Γιαΐρ Γκισπάν, 19 ετών, από την Πετάχ Τίκβα. Υπηρέτησε στο 75ο Τάγμα της 7ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας.

Ο θάνατος του Γκισπάν ανεβάζει τον αριθμό των θυμάτων των IDF κατά τη διάρκεια της χερσαίας επίθεσης στη Γάζα και των επιχειρήσεων στα σύνορα σε 273.

Οι IDF άρχισαν να στέλνουν στρατεύματα στη νότια συνοριακή πόλη της Γάζας, τη Ράφα, την περασμένη εβδομάδα, σε μια επιχείρηση που έχει περιγράψει ως «ακριβή», με τους στρατιώτες να καταλαμβάνουν επί του παρόντος μια σχετικά μικρή περιοχή νοτιοανατολικά της πολυσύχναστης πόλης, σύμφωνα με τους Times of Israel.

Ωστόσο, από χθες έχουν πληθύνει οι αναφορές ότι στρατιωτικά οχήματα έχουν προωθηθεί βαθύτερα στην πόλη της Ράφα.

Ο λοχίας Ίρα Γιαΐρ Γκισπάν.

08:15 Αξιωματούχος του ΟΗΕ: Το Ισραήλ «δημιουργεί ψευδαίσθηση» προστασίας των αμάχων στη Γάζα» όπου «όλοι μπορούν να σκοτωθούν»

Η Φραντσέσκα Αλμπανέζε, ειδική εισηγήτρια του ΟΗΕ για την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στα παλαιστινιακά εδάφη, δήλωσε ότι η αποστειρωμένη ορολογία που χρησιμοποιεί ο ισραηλινός στρατός κατά τη διάρκεια της επίθεσης εναντίον αμάχων στη Γάζα έχει σχεδιαστεί για να «καμουφλάρει» τις δολοφονίες.

Η Αλμπανέζε δήλωσε ότι η χρήση από το Ισραήλ όρων από το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο – όπως «εντολές εκκένωσης» και «ασφαλείς ζώνες» – «δημιουργούν την ψευδαίσθηση ότι οι στρατιωτικές επιχειρήσεις του εξασφαλίζουν την προστασία των αμάχων».

Η πραγματικότητα δεν θα μπορούσε να απέχει περισσότερο από την αλήθεια, ανέφερε σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Αυτό το ‘ανθρωπιστικό καμουφλάζ’ έχει εκ των πραγμάτων μετατρέψει τη Γάζα σε ένα μέρος ‘χωρίς αμάχους’, όπου τα πάντα μπορούν να καταστραφούν και όλοι μπορούν να σκοτωθούν», πρόσθεσε.

Η σχετική ανάρτηση:

08:10 Για νέα «Νάκμπα» μιλούν οι Παλαιστίνιοι – Ο ισραηλινός στρατός έχει αναγκάσει 550.000 να εκτοπιστούν

Καλημέρα σας, μαζί θα παρακολουθήσουμε και σήμερα τις εξελίξεις σε Γάζα, Ισραήλ, Δυτική Όχθη και την ευρύτερη Μέση Ανατολή.

Διαβάστε για όσα προηγήθηκαν εδώ



Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ