20.6 C
Volos
Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024

Σε επιμορφωτικό πρόγραμμα στο Σπλιτ της Κροατίας μέλη του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Λάρισας (φωτό)

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ολοκληρώθηκε και η τρίτη κινητικότητα του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Αγγλικής Γλώσσας & Φιλολογίας ν. Λάρισας (ETAL) στο πλαίσιο του διαπιστευμένου σχεδίου Erasmus+ με αριθμό KA121-2023-1-EL01-KA121-ADU-000135987 και στο διάστημα από 29/04/24 έως και 03.05/24 στο Σπλιτ της Κροατίας.

Οι συμμετέχουσες εκπαιδευτικοί κ.Βαρνά Άννα, κ. Κωστή Δέσποινα και κ. Σταματοπούλου Αδαμαντία είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα επιμόρφωσης «Explore the world of Artificial Intelligence & ChatGPT for Teachers» συμβαδίζοντας με τις αλλαγές στις νέες τεχνολογίες και ιδιαίτερα με τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης στην εκπαίδευση βελτιστοποιώντας τις εκπαιδευτικές πρακτικές σε περιβάλλοντα μάθησης.

Κατά τη διάρκεια της επιμόρφωσης οι εκπαιδευτικοί συμμετείχαν σε βιωματικά εργαστήρια χρήσης γνωστών ανοιχτών εφαρμογών (όπως το Canva, Copilot, ChatGPT, Quizziz, Immersal, Magic school κ.α.) αξιοποιώντας παράλληλα τις δυνατότητές τους με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης ανακαλύπτοντας έτσι τρόπους διευκόλυνσης της εκπαιδευτικής διαδικασίας και παροχής εξ ατομικευμένης εκπαιδευτικής εμπειρίας για κάθε μαθητή/εκπαιδευόμενο.

Οι επιμορφούμενες δημιούργησαν εκπαιδευτικές δραστηριότητες, εξερεύνησαν παιδαγωγικές λύσεις ΤΝ, αξιολόγησαν με κριτική σκέψη τις διάφορες εφαρμογές και αναβάθμισαν τις επιμορφωτικές τους ικανότητες. Παράλληλα, όπως σε κάθε κινητικότητα, δημιούργησαν δεσμούς με συναδέλφους και οργανισμούς του εξωτερικού προετοιμάζοντας μελλοντικές συνεργασίες και συμπράξεις.

Επόμενος στόχος είναι η διάχυση των γνώσεων και η ενδυνάμωση των μελών του Συλλόγου αλλά και άλλων κοινωνικών ομάδων συμβάλλοντας στη διεύρυνση των ικανοτήτων τους στον επαγγελματικό χώρο. Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας ν. Λάρισας (ETAL) εργάζεται προς την κατεύθυνση της συνεχόμενης επαγγελματικής εξέλιξης και καλεί κάθε εκπαιδευτικό Αγγλικής Γλώσσας να γίνει μέλος και να συμμετάσχει στο όραμα για την δυναμική παρουσία του στον χώρο της εκπαίδευσης.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ