17.6 C
Volos
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Γάζα: Το Ισραήλ ισοπεδώνει την Τζαμπάλια με βομβαρδισμούς – Φόβος για εισβολή πλήρους κλίμακας στη Ράφα

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τερέσα Ριμπέρα: Μια ισπανίδα «τσαρίνα» στις Βρυξέλλες

Μόλις λίγες ώρες χρειάστηκε το Politico από τη στιγμή...

Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή: Χιλιάδες επισκέπτες και τη δεύτερη μέρα στο Πάρκο Τρίτση

Με τη συμμετοχή χιλιάδων επισκεπτών συνεχίστηκαν χθες Πέμπτη για...

Το ερχόμενο Σάββατο η 21η γιορτή αμυγδάλου στο Συκούριο

Ο Σύλλογος Γυναικών περιοχής Συκουρίου και η Δημοτική Κοινότητα...

Το Ισραήλ ισοπεδώνει με βομβαρδισμούς την Τζαμπάλια στη βόρεια Γάζα, με πολλούς νεκρούς και τραυματίες, σύμφωνα με αναφορές τοπικών και διεθνών ΜΜΕ.

Οι IDF διεξάγουν νέα χερσαία επιχείρηση στην περιοχή, μήνες μετά που είχαν ανακοινώσει ότι «διέλυσαν» τη Χαμάς στη συγκεκριμένη περιοχή.

Αξιωματούχοι από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα Ηνωμένα Έθνη προειδοποιούν κατά μιας μεγάλης χερσαίας επίθεσης στη Ράφα, αφού ο ισραηλινός στρατός επεκτείνει τις εντολές εκκένωσης της πόλης που φιλοξενεί περίπου 1,4 εκατομμύρια Παλαιστίνιους.

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έλαβαν μέρος σε αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στο Ισραήλ, καθώς εντείνονται οι πιέσεις προς την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου να προχωρήσει σε συμφωνία για την επιστροφή των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα.

Δείτε live

Δείτε live τις εξελίξεις στο in

07:34 Παιδοχειρουργός και ο γιος του σκοτώθηκαν σε ισραηλινό χτύπημα στη Ντέιρ ελ Μπάλαχ

Το πρακτορείο ειδήσεων Wafa αναφέρει ότι ο παιδοχειρουργός Μουχάμαντ Νιμρ Καζάατ, 72 ετών, και ο γιος του Γιουσέφ, 33 ετών, οδοντίατρος, ήταν μεταξύ πολλών Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν σε ισραηλινή αεροπορική επίθεση.

Ο πατέρας και ο γιος βρίσκονταν στην Ντέιρ ελ-Μπάλα αφού εγκατέλειψαν τα σπίτια τους στην πόλη της Γάζας νωρίτερα κατά τη διάρκεια του πολέμου, αναφέρει το Wafa.

Ο Καζάατ ήταν «ένας από τους θεμελιωτές της παιδιατρικής χειρουργικής στη Λωρίδα της Γάζας», ανέφερε ο ορθοπεδικός χειρουργός Δρ Φαντέλ Ναΐμ σε ανάρτησή του στο Χ.

07:24 Οι αμερικάνικες δυνάμεις κατάστρεψαν τρία drones των Χούθι πάνω από την Ερυθρά Θάλασσα

Σύμφωνα με την αμερικάνικη Κεντρική Διοίκηση (CENTCOM), οι δυνάμεις των ΗΠΑ κατάστρεψαν τρία drones των Χούθι πάνω από την Ερυθρά Θάλασσα.

Η ανακοίνωση της CENTCOM αναφέρει ότι αυτό συνέβη το Σάββατο, ενώ δεν υπήρχαν τραυματισμοί ή ζημιές.

Η CENTCOM δήλωσε επίσης ότι οι δυνάμεις της «αντιμετώπισαν με επιτυχία» ένα άλλο μη επανδρωμένο αεροσκάφος που εκτόξευσαν οι Χούθι πάνω από τον Κόλπο του Άντεν την Παρασκευή.

Οι αναφερόμενες εκτοξεύσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών έγιναν την ώρα που ο διοικητής της CENTCOM, Μάικλ Έρικ Κριλ, ταξίδεψε στη Σαουδική Αραβία για να συναντηθεί με τους στρατιωτικούς ηγέτες της χώρας για να συζητήσει τον πόλεμο του Ισραήλ κατά της Γάζας καθώς και τις επιθέσεις των Χούθι κατά της ναυσιπλοΐας στην Ερυθρά Θάλασσα.

Δείτε τη σχετική ανάρτηση στο Χ:

07:15 Δεν έχει τέλος ο εφιάλτης του διαρκούς εκτοπισμού για τους αμάχους στη Γάζα

Καλημέρα σας, μαζί θα παρακολουθήσουμε και σήμερα τις εξελίξεις σε Γάζα, Ισραήλ, Δυτική Όχθη και την ευρύτερη Μέση Ανατολή.

Διαβάστε για όσα προηγήθηκαν εδώ



Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ