25.7 C
Volos
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

«Μαζί μια αγκαλιά» οι Λαρισαίοι: Ξεκίνησαν οι δράσεις αλληλεγγύης και πρόληψης στην Κεντρική πλατεία (φωτό – βίντεο)

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Άνοιξε τις «πύλες» της σήμερα το απόγευμα του Σαββάτου η πολύ θεματική δράση «Μαζί μια αγκαλιά», που που έχει στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα υγείας και πρόληψης, καθώς και την ανάδειξη του κινήματος του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης, στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας, όπου έδωσε το παρόν πλήθος Λαρισαίων.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λάρισας σε συνδιοργάνωση με τον Ιατρικό Σύλλογο Λάρισας, τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Λάρισας, το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, το Δήμο Λαρισαίων και την Περιφέρεια Θεσσαλίας και με τη συμμετοχή και υποστήριξη μαζικών φορέων κι τελεί υπό την Αιγίδα του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου και της ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου και θα λάβει χώρα από σήμερα μέχρι και την Παρασκευή 17 Μαΐου.

Για δράση «Μαζί μια αγκαλιά», ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ. Θανάσης Μαμάκος τόνισε πως «δείχνει ότι υπάρχει συμπερίληψη, αλληλεγγύη, συνεργεία. Όταν τόσο πολλοί και μεγάλοι φορείς όπως είναι ο Δήμος Λαρισαίων, η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος, ο Ιατρικός Σύλλογος και όλες αυτές οι ομάδες και οργανώσεις που συμμετέχουν στην προσπάθεια δείχνουν ότι σε αυτή τη Νάπολη υαοχρει κάτι καλό. Όταν μαζί ενωνόμαστε οι άνθρωποι, μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Ο δήμος Λαρισαίων έχει ως βασικής προτεραιότητα της συνεργεία, υπάρχουν κοινοί σχεδιασμοί και δράσεις καιπροουκε να πετύχουμε αυτό που θέλουμε όλοι μας. Ένα βήμα παραπάνω για την πόλη, ένα βήμα παραπάνω για την κοινωνία».

«Το εθελοντικό κίνημα στην Ελλάδα δεν είναι στα καλύτερά του. Υπάρχει η εντύπωση ότι δεν έχει καμία δουλειά ο πολίτης. Κι όμως πρέπει να περάσει στη συνείδηση των ανθρώπων και των πολιτειών ότι έχει μεγάλη σημασία ο εθελοντισμός», σημείωσε στον χαιρετισμό του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κ. Δημήτρης Κουρέτας.

«Είμαι περήφανος σαν Λαρισαίος, γιατί δεν γίνεται πουθενά αλλού αυτό. Στόχος είναι να αναβαθμίσουμε την εικόνα μας και να δείξουμε ότι τα μικρά φαρμακεία της γειτονιάς πρέπει να καταφέρουν να επιζήσουν και να στηριχθούν», ανέφερε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λάρισας, κ. Θάνος Κουτσούκης.

«Από τη μεγάλη αυτή γιορτή της Λάρισας για την προσφορά, την αλληλεγγύη και την υγεία το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας δεν θα μπορούσε να λείπει. Είμαστε εδώ και θα είμαστε καθημερινά. Σας περιμένουμε στο περίπτερο στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας να γνωρίσετε τις υπηρεσίες του ΙΑΣΩ. Κάθε σχεδόν απόγευμα 7-9 οι γιατροί του θα είναι εδώ, για να λύσουν τις απορίες σας. Σας περιμένουμε», ανέφερε η εκπρόσωπος του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας, κ. Ιωάννα Σάββα.

Στο χώρο της εκδήλωσης θα λειτουργούν:

• Ειδικά διαμορφωμένα οχήματα για τη διεξαγωγή δωρεάν ιατρικών και οδοντιατρικών διαγνωστικών εξετάσεων.
• Σταθμός αιμοδοσίας σε συνεργασία με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.
• Χώρος ενημέρωσης και εγγραφής για δωρεά μυελού των οστών σε συνεργασία με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας και το σύλλογο ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ.
• Χώρος ενημέρωσης και εγγραφής για δωρεά οργάνων του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων.
• Ειδικός χώρος της οργάνωσης Χαμόγελο του Παιδιού και παράλληλες εκδηλώσεις σε συνεργασία με την οργάνωση, που αφορούν δημιουργική απασχόληση παιδιών και ενημέρωση και συζήτηση με κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχολόγους στα σχολεία της περιοχής που θα επισκεφτούν το χώρο.
• Περίπτερο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για επίδειξη, εκπαίδευση και ενημέρωση σχετικά με τις πρώτες βοήθειες.
• Περίπτερα όλων των συλλόγων ασθενών της περιοχής μας.
• Περίπτερο του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Θεσσαλίας.
• Περίπτερο του ΟΚΑΝΑ για ενημέρωση και βοήθεια σε άτομα με εξαρτήσεις.
• Περίπτερο των Επιστημονικών φορέων για ενημέρωση σχετικά με την ορθή χρήση των αναπνευστικών συσκευών, των ηλεκτρονικών συσκευών μέτρησης σακχάρου, πίεσης, και οξυγόνου και με απαντήσεις σε απορίες για τη φαρμακευτική αγωγή των πολιτών.

Δείτε φωτογραφίες:

Φωτό/βίντεο: Κώστας Τσιάρας

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ