15.6 C
Volos
Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024

Χαρακόπουλος: Για να έχουμε “ύδωρ ζωής” να σεβαστούμε το περιβάλλον

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Το νερό είναι πάντα πηγή ζωής. Οι πρόσφατες πλημμύρες του Daniel και του Elias στη Θεσσαλία μας υπενθύμισαν ότι τα ακραία καιρικά φαινόμενα, ως απόρροια της κλιματικής αλλαγής, δυστυχώς, είναι αποτέλεσμα της συμπεριφοράς του ανθρώπου απέναντι στη φύση. Για να συνεχίσουμε να έχουμε “ύδωρ ζωής”, ποιοτικό νερό, θα πρέπει να σεβαστούμε το περιβάλλον και να πάψουμε να σπαταλούμε τους φυσικούς πόρους, κάνοντας αλόγιστη χρήση αυτών. Και βεβαίως, να υλοποιήσουμε όλα τα αναγκαία έργα για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Θεσσαλίας και την αντιμετώπιση του υδατικού προβλήματος, που απειλεί με ερημοποίηση τον κάμπο. Το οφείλουμε στα παιδιά μας!». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μετά την αρτοκλασία που πραγματοποιήθηκε στη ΔΕΥΑΛ για τον εορτασμό της Προστάτιδός της Ζωοδόχου Πηγής, παρουσία του δημάρχου Λαρισαίων και πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ κ. Θανάση Μαμάκου, του αντιπροέδρου κ. Κώστα Αργυρόπουλου, αντιδημάρχων και εργαζομένων στη δημοτική επιχείρηση. Ο Θεσσαλός πολιτικός ευχήθηκε χρόνια πολλά με υγεία και καλά έργα στην ηγεσία του δήμου, τον πρόεδρο των εργαζομένων της ΔΕΥΑΛ κ. Αχιλλέα Μητράκοκαι τους εργαζόμενους που παραβρέθηκαν στην γιορτή.

Λαμπρή λιτανεία στα Ταμπάκικα

Το απόγευμα, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, συμμετείχε στον μεθεόρτιο εσπερινό και την περιφορά της εφέστιας εικόνας της Ζωοδόχου Πηγής στους δρόμους της συνοικίας των Αμπελοκήπων, που κατά το έθος βαστούν μέλη της συντεχνίας των φρουτεμπόρων της Λάρισας.

Του εσπερινού προέστη ο μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμος, ενώ η περιφορά έγινε υπό τους ήχους της μπάντας του δήμου Λαρισαίων, την οποία συνόδευαν παιδιά με παραδοσιακές ενδυμασίες που κρατούσαν λάβαρα, ελληνικές και βυζαντινές σημαίες. Μετά το πέρας της λιτάνευσης της εικόνας, ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί από παιδιά στο προαύλιο της μεγαλώνυμης ενορίας Ζωοδόχου Πηγής.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ