25.6 C
Volos
Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024

Λαρισαίοι στον παλμό της Eurovision με μπλουζάκια της Μαρίνας Σάττι και χορευτικό του «Ζάρι» – Η άγνωστη αντίδραση της εκπροσώπου ένα χρόνο πριν, στην Κεντρική πλατεία (φωτό – βίντεο)

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σε ρυθμούς που θυμίζουν τις ένδοξες εποχές Παπαρίζου, Ρουβά και Καλομοίρας κινείται τις τελευταίες ημέρες η Ελλάδα, παρακολουθώντας τη Μαρίνα Σάττι να σαρώνει στη σκηνή του 68oυ Διαγωνισμού της Eurovision, στο Μάλμε της Σουηδίας, και να κερδίζει τις εντυπώσεις κοινού και δημοσιογράφων με το μοναδικό της ταπεραμέντο.

Η «αυλαία» της φετινής διοργάνωσης πέφτει σήμερα, Σάββατο 11 Μαΐου, με το μεγάλο τελικό. Μιας διοργάνωσης με ανάμεικτα συναισθήματα αφού κατάφερε να διχάσει με τη συμμετοχή της χώρας του Ισραήλ παρά τα όσα διαδραματίζονται στη Λωρίδα της Γάζας, τα «stop» της EBU σε καλλιτέχνες που επέλεξαν να μεταδώσουν μηνύματα υπέρ της κατάπαυσης του πυρός στην προαναφερθείσα περιοχή αλλά και τα «φευγαλέα» στιγμιότυπα του Φιλανδού να εμφανίζεται μέσα από ένα τεράστιο αυγό «γυμνός» και τη «σκαιχτική» Ιρλανδή -αλλά ελληνικά Πριοβόλου από τους στάβλους της «Εριέτας Ζαΐμη»- να πατά πάνω σε μια Πεντάλφα και να κάνει ξόρκια…

Από την άλλη η δική μας Μαρίνα κατάφερε το ακατόρθωτο, θα έλεγε κανείς. Παρά τα ποικίλα σχόλια που προκάλεσαν οι «μπερδεμένοι» ήχοι του τραγουδιού, η σύλληψη της θεματικής για το βιντεοκλίπ, μέχρι και το ολοκληρωμένο στήσιμο επί σκηνής, την περασμένη Πέμπτη πήρε το «χρυσό» εισιτήριο για την τελική βραδιά. Η εξαιρετική πορεία για το «Ζάρι» της, με την τεράστια απήχηση διεθνώς όλο το προηγούμενο διάστημα, δεν σταματά. Σε λιγότερο από ένα 24ωρο η εμφάνιση της εκπροσώπου μας στον β’ ημιτελικό, που μεταφορτώθηκε στο YouTube από το επίσημο κανάλι της Eurovision, σημείωσε 1,8 εκατομμύρια προβολές.

Η φαντασμαγορία του διαγωνισμού επέστρεψε στους Έλληνες, που χρόνια είχαν να «παθιαστούν» με συμμετοχή μας λόγω της στροφής της κρατικής τηλεόρασης προς το «άστοχο» παραδοσιακό και τις απευθείας αναθέσεις σε ομογενείς τραγουδιστές του εξωτερικού. Αυτό είναι ίσως το σημαντικότερο απότοκο της φετινής επιλογής της ΕΡΤ. Τη στιγμή που ο ειδικός του BBC σε θέματα μουσικής Μαρκ Σάβατζ αποθεώνει τη Σάττι χαρακτηρίζοντας τον στίχο της «I’m gonna do it my way» (Θα το κάνω με το δικό μου τρόπο), ως τον «πιο κυριολεκτικό στίχο της χρονιάς», φανατικοί εντός κι εκτός Ελλάδας ετοιμάζονται να πανηγυρίσουν για μια θέση στην πρώτη δεκάδα του πίνακα, όπως τουλάχιστον «φανερώνουν» οι αποδόσεις των στοιχημάτων λίγες ώρες πριν κλειδώσουν.

Στον παλμό της Eurovision βαδίζει και η Λάρισα, καθώς -όπως μαθαίνουμε- αρκετές μπλούζες με τη «μάρκα» της Μαρίνας παραγγέλθηκαν σε φωτοτυπικό κέντρο της πόλης. Μάλιστα, μια ομάδα χορευτριών από τη σχολή «IndepenDance», βγήκε σε πολυσύχναστα σημεία, Κεντρική πλατεία και πλατεία Λαού, για να παρουσιάσει το «Ζάρι» ακολουθώντας μια διαφορετική χορογραφία.

*** Συνάντησα τη Μαρίνα για πρώτη φορά τον Ιούνιο του 2023, στο 3ο Φεστιβάλ Νεολαίας στη Λάρισα. Στιγμή που ξεχωρίζω από την παρουσία της, ένα τετ α τετ ίσο με ελάχιστα δευτερόλεπτα μετά τη λήξη της συναυλίας. Πλησιάζω, της ζητώ φωτογραφία, ανταποκρίνεται θετικά, και της λέω «Άιντε να πας στη Eurovision, να τους δείξεις πώς γίνεται». Αφού γουρλώνει τα μάτια μου, μού απαντά μέσα στο δισταγμό «Κάτσε, κάτσε!». Σχεδόν ένα χρόνο αργότερα εκπροσωπεί την Ελλάδα στο διαγωνισμό. Απλή σύμπτωση ή γραφτό της μοίρας;

Νικόλας Σελητσιανιώτης

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ