14 C
Volos
Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024

Νίκος Παπαπέτρος : “Είμαι ακόμη εδώ, δεν έχω παραιτηθεί”

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνέντευξη για όλους και όλα έδωσε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Νίκος Παπαπέτρος.

Όπως είπε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας:

Όπως βλέπετε είμαι ακόμη εδώ δεν έχω παραιτηθεί αλλά πρόλαβε να το προαναγγείλλει ο ημερήσιος Τύπος και έψαχνα να δω τι έχω κάνει. Την παραίτησή μου την είχε ζητήσει ο δήμαρχος Βόλου γιατί εξαπάτησα τους ψηφοφόρους. Το ερώτημα είναι απλό. Ποιος κοροϊδεύει ποιον σε αυτή την πόλη. Είμαστε εδώ ενωμένοι για να σας πούμε για τις δράσεις μας και τις προτάσεις μας.

Η τελευταία εκδήλωση της παράταξής μας αφορούσε στην αέρια ρύπανση. Η διαπίστωση είναι εξής: Περίπου 195 ημέρες ο Βόλος ξεπερνά τις ελάχιστες τιμές που προβλέπονται και οι αιτίες είναι επίσης συγκεκριμένες όπως οι κεντρικές θερμάνσεις, το κυκλοφοριακό και η βιομηχανία που ευθύνεται για το 40% της αέριας ρύπανσης και οι προτάσεις μας συγκεκριμένες ότι πρέπει να γίνει συστηματικός έλεγχος και πρέπει σιγά σιγά να υλοποιηθεί η πρόβλεψη του ΓΠΣ και του χωροταξικού για σταδιακή μεταφορά των βιομηχανικών που βρίσκονται κοντά στην πόλη. Διαπιστώσαμε σε ερώτηση δημοτικών συμβούλων ότι η τσιμεντοβιομηχανία έχει ειδικές χορηγίες και δεν υπάρχει καμία απόφαση δημοτικού συμβούλου για αποδοχή των χορηγιών. Θέλουμε μια πόλη των γραμμάτων και των τεχνών και δεν έχουμε ούτε ένα σχολείο τα τελευταία 10 έτη. Οι εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου στο Τσαλαπάτα δεν επιδιορθώθηκαν και κάποιες υπηρεσίες πήγαν στη Λάρισα και η εταιρεία ΧΕΙΡΩΝ ζητεί τη λύση της μίσθωσης. Θέλουμε μια πόλη τουριστικής ανάπτυξης και εμπορίου. Αλλά προϋποθέτουν οδικό και σιδηροδρομικό και θαλάσσιο δίκτυο”.

 

Ο Νίκος Παπαπέτρος  για το ζήτημα των κρουαζιεροπλοίων που δεν κάνουν στάσει πια στο Βόλο τόνισε :

 

Τα κρουαζιερόπλοια δεν ελλιμενίζονται στο λιμάνι του Βόλου. Λόγω των πλημμυρικων φαινομένων το βύθισμα διαμορφώθηκε διαφορετικά. Αντί ο δήμος να πιέσει για να καταστεί και η χερσαία ζώνη λιμένος πέρασε στην ΟΛΒ και στον φορέα ιδιωτικοποίησης και πέρασε μόνο το πάρκο του Αγ. Κωνσταντίνου στον δήμο. Οι αποκαταστάσεις οδοποιίας προχωρούν με αργούς ρυθμούς. Χρήματα έχουν δοθεί από την κυβέρνηση που δεν έχουν δοθεί στους ζημιωθέντες. Δε θέλουμε μια πόλη με οχληρές βιομηχανίες και με ρύπους πολιτικούς, πολιτιστικούς παντός είδους.

Η Δ.Α. πανηγύριζε οτι υπεγράφη η σύμβαση με τον φορέα που θα εκμεταλλεύεται την μονάδα για τα απορρίμματα. Τα σκουπίδια προσδιορίζονται δευτερογενή καύσιμα αλλά στην ουσία είναι υπολείμματα υδρογοναναθράκων και τι επίπτωση θα έχει στην αέρια ρύπανση. Η ΑΓΕΤ θα εξακολουθεί να χρησιμοποιεί υλικό σκουπιδιών γιατί θα επιδοτείται. Στον χώρο κοντά στο εργοστάσιο θα δημιουργηθεί άλλη μονάδα που θα καίει το υλικό αυτό για να παράγει ηλεκτρική ενέργεια και θα εισάγουμε κι από άλλες πόλεις και ο Βόλος θα μετατραπεί σε πόλη σκουπιδιών.  Αντίθετοι και στην εγκατάσταση μονάδας Lng”.

δείτε αναλυτικά εδώ :

 

 

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ