14 C
Volos
Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024

Δράση ενημέρωσης στον κέντρο του Βόλου για την προστασία των παιδιών στο ψηφιακό περιβάλλον

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου στο κέντρο του Βόλο στον Άγιο Νικόλαο η δράση ενημέρωσης της Γραμματείας Δικαιωμάτων του Παιδιού της Νέας Δημοκρατίας.

Στελέχη του κόμματος μοίρασαν φυλλάδια  με συμβουλές για γονείς αναφορικά με την παιδική σεξουαλική εκμετάλλευση στο διαδίκτυο και την προστασία παιδιών 4-7 ετών.

Το φυλλάδιο αυτό απευθύνεται σε γονείς και κηδεμόνες παιδιών 4-7 ετών και τους διδάσκει πώς να προστατεύουν τα παιδιά τους και να αποφεύγουν την έκθεσή τους σε τηλέφωνα με κάμερες βίντεο και φωτογραφιών ή κάμερα web.

Όπως τόνισε η Γραμματέας Δικαιωμάτων του Παιδιού, Βολιώτισσα Μαρία Καραγιάννη :

Αφιερώστε ποιοτικό χρόνο στα παιδιά σας. Μιλήστε στα παιδιά και σιγουρευτείτε ότι μπορούν να σας μιλήσουν κι αυτά. Εξηγήστε τους τη σημασία της ιδιωτικότητας. Πείτε στα παιδιά ότι οι οθόνες μπορούν να κλέψουν φωτογραφίες.”

Στο πλαίσιο της δράσης μοιράστηκε στους γονείς και το παιδικό βιβλίο “Η Κίκο και το φωτοσκορπούλι” (Από το πρόγραμμα του Συμβουλίου της Ευρώπης για τον τερματισμό της σεξουαλικής κακοποίηση των παιδιών ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ) .

“Η Κίκο και το φωτοσκορπούλι”,  πραγματεύεται την προστασία των παιδιών στο ψηφιακό περιβάλλον, διδάσκοντας τους χρυσούς κανόνες της οθόνης σε παιδιά ηλικίας 4 ως 7 ετών.

Σε αυτό το παραμύθι τα παιδιά μαθαίνουν βασικούς κανόνες για την προστασία της ιδιωτικής ζωής και της εικόνας τους στο ψηφιακό περιβάλλον.

 

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ