22.3 C
Volos
Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024

Νέο περιστατικό βίας με θύμα μαθητή Λυκείου

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Νέο περιστατικό βίας από μαθητή Λυκείου σε μαθητή άλλου Λυκείου και μάλιστα εντός του διδακτηρίου σημειώθηκε χθες το πρωί.

 

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, μαθητής Γενικού Λυκείου μετέβη εν ώρα διαλείμματος σε ΕΠΑΛ της πόλης και αφού πήδηξε τα κάγκελα εισήλθε στο κτίριο και φέρεται να χειροδίκησε κατά μαθητή του συγκεκριμένου σχολείου. Πάντως ο φερόμενος ως δράστης κινήθηκε τόσο αστραπιαία, ώστε παρότι υπήρχαν εφημερεύοντες καθηγητές δεν κατέστη δυνατόν να τον αποτρέψουν να εισέλθει στο διδακτήριο.
Στη συνέχεια ακινητοποιήθηκε από τους καθηγητές, ωστόσο κατάφερε να διαφύγει. Όμως το θύμα αναγνώρισε ποιος ήταν και αμέσως κινήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες, όπως να ενημερωθεί η διεύθυνση του σχολείου από το οποίο προερχόταν, ενώ άμεσα ειδοποιήθηκαν και οι γονείς. Άγνωστοι είναι οι λόγοι που ώθησαν τον μαθητή να προβεί σε μια τέτοια βίαιη κίνηση. Στο Λύκειο μετά την εισβολή του μαθητή επικράτησε αναταραχή και αρκετοί καθηγητές και μαθητές ήταν σοκαρισμένοι.
Από τη διεύθυνση του σχολείου υποβλήθηκε μήνυση για το περιστατικό και τη διατάραξη της ομαλής λειτουργίας του σχολείου.
Από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση για περιστατικό.
Ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Μαγνησίας Σωκράτης Σαβελίδης ανέφερε ότι «είναι άξιο προβληματισμού τα περιστατικά τα οποία λαμβάνουν χώρα στην περιοχή μας. Πραγματικά ως σχολική κοινότητα είμαστε ιδιαίτερα ανήσυχοι με όλα αυτά».
Σημειώνεται πως είναι το δεύτερο περιστατικό που εξωσχολικό άτομο εισέρχεται σε ένα άλλο σχολείο και βιαιοπραγεί κατά μαθητή. Είχε προηγηθεί πριν δύο μήνες περίπου αντίστοιχο περιστατικό με άλλο Λύκειο, όπου εξωσχολικοί εισήλθαν στον αύλειο χώρο και κτύπησαν δύο μαθητές.
Επίσης σε ένα Γυμνάσιο της πόλης εξωσχολικοί που ήταν μαθητές άλλου Γυμνασίου είχαν εισέλθει στο διδακτήριο αναζητώντας συγκεκριμένο μαθητή, επειδή φέρεται να υπήρχαν κάποιες οικονομικές διαφορές.
Αυτά τα περιστατικά έχουν προκαλέσει ανησυχία στην τοπική εκπαιδευτική κοινότητα, καθώς από την περίοδο που εξωσχολικοί παρέμεναν εκτός σχολείου και πετούσαν πέτρες και νεράντζια, τώρα έχουμε περάσει στη φάση που εισέρχονται στους αύλειους χώρους και προσπαθούν να απειλήσουν, να εκφοβίσουν, αλλά και να βιαιοπραγήσουν.

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ