24.8 C
Volos
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Ο νεαρός Λαρισαίος ηθοποιός που ανοίγει τα φτερά του… Δύο ρόλοι σε δύο από τις δημοφιλέστερες φετινές σειρές (φωτό)

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σκιάθος: Ο Δημήτρης Κουρέτας κήρυξε την έναρξη του συμποσίου «Ημέρες Παπαδιαμάντη»

«Ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης δεν είναι μόνο ο μεγαλύτερος Έλληνας διηγηματογράφος, είναι και...

Γάζα: Οι ισραηλινές δυνάμεις προχωρούν βαθύτερα στη Ράφα – Άλλοι 14 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα Παρασκευή

Οι ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν τουλάχιστον 14 Παλαιστινίους σε επιθέσεις...

ΔΕΥΑΜΒ : Κυκλοφοριακή ρύθμιση στον κόμβο Λαρίσης – Αθηνών

Την Δευτέρα 23/09/2024 πρόκειται να ξεκινήσουν εργασίες αποκατάστασης προβλημάτων...

Ήχησε συναγερμός στο Airbnb – Ποιοι τρέχουν να προλάβουν

Περιθώριο μέχρι τέλος Δεκεμβρίου 2024 έχουν όσοι ενδιαφέρονται να...

#ακρίτα: Το twitter δεν «ξεπλένει» την Ακρίτα – Νεοπλουτίστικη ξετσιπωσιά

Η Έλενα Ακρίτα επέλεξε να σχολιάσει την πέμπτη θέση...

Πολλοί είναι οι Λαρισαίοι που διαπρέπουν στον χώρο των τεχνών και όχι μόνο, ξεδιπλώνοντας το ταλέντο τους μακριά από την πόλη μας και τη Θεσσαλία. Ένα από αυτούς είναι ο Βαγγέλης Μητσιούλης, ένας νέος ηθοποιός και σκηνοθέτης, που πρόσφατα κέρδισε τους πρώτους τους ρόλους σε δύο από τις πιο δημοφιλείς σειρές της τηλεόρασης, τους Παγιδευμένους και τον Έρωτα Φυγά. Το onlarissa.gr μίλησε μαζί του για τα πρώτα του βήματα στον χώρο του θεάματος, τις εμπειρίες του από τα γυρίσματα, αλλά και για όνειρα και τα σχέδιά του για τον χώρο της τέχνης.

Συνέντευξη στη Ζωή Μπουρουτζή

Ο Βαγγέλης γεννήθηκε στη Λάρισα, όμως τα τελευταία χρόνια ζει και δραστηριοποιείται στην Αθήνα. Με την υποκριτική και το σινεμά ξεκίνησε να ασχολείται από το 2019. Παρακολούθησε ένα σεμινάριο κινητογράφου στην πράξη, που συμπεριελάμβανε υποκριτική και σκηνοθεσία με τον Βασίλη Μαζωμένο. Στη συνέχεια σπούδασε στη Σχολή Σταυράκου στο τμήμα σκηνοθεσίας.

Η υποκριτική ήρθε πολύ τυχαία επειδή, όπως αναφέρει, ήταν ήδη στον χώρο και έτυχε να δεχθεί κάποιες προτάσεις «κι έτσι από βοηθητικός ηθοποιός κατέληξα να πάρω καποιους ρόλους».

Στους Παγιδευμένους υποδύεται έναν μπράβο σε ένα επεισόδιο, ενώ στον Έρωτα Φυγά ο ρόλος του είναι συμπτωματικά πάλι αυτός του μπράβου, αυτή τη φορά σε τέσσερα επεισόδια, τα οποία βέβαια δεν έχουν προβληθεί ακόμη στην τηλεόραση.

«Ήταν μια όμορφη εμπειρία», λέει, αν και έχει ξαναπαίξει και σε άλλους ρόλους, χωρίς όμως πολλούς διαλόγους, σε διαφημιστικά και άλλες μικρότερες παραγωγές. Φυσικά υπήρχε άγχος, καθώς βρισκόταν δίπλα σε μεγάλους ηθοποιούς, ειδικά στον Έρωτα Φυγά, όπου βρέθηκε στο πλάι του Αλέκου Συσσοβίτη.

«Είναι πολύ δημιουργικό, αλλά και πολύ δύσκολο ψυχικά. Θέλει εξάσκηση και πρόκειται για διαδιακασία που παίρνει ώρες», εξηγεί για τη διαδικασία των γυρισμάτων. «Δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση. Πολλοί νομίζουν ότι ο ηθοποιός είναι μόνο δόξα. Δεν είναι έτσι. Χρειάζεται να ξέρεις καλά τα λόγια, οι ώρες των γυρισμάτων είναι πολλές, είναι αρκετά απαιτητικό».

Τα γυρίσματα, περιγράφει, αναλόγως την παραγωγή διαρκούν συνήθως 8 με 10 ώρες, σε μια ταινία μπορεί να φτάσουν και τις 12 ώρες.

Εκτός από την υποκριτική, την οποία φυσικά θέλει να εξελίξει στο μέλλον, ασχολείται και με τη σκηνοθεσία. Του αρέσει πολύ το σινεμά και μελλοντικά θα ήθελε να έχει και άλλους ρόλους σε ταινίες.

Έχει γυρίσει ήδη τη δική του ταινία μικρού μήκους και δικού του σεναρίου, η οποία θα προβληθεί με το νέο έτος, με τη βοήθεια της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού της Αγιάς, την οποία φιλοδοξούν να στείλουν σε φεστιβαλ, ακόμα και στο εξωτερικό. Τα γυρίσματά της έγιναν σε Βελίκα και Λάρισα.

Πρόκειται για ένα καλτ δράμα, που ακολουθεί την πορεία ενός αγοριού που γίνεται συνένοχος σε μια δολοφονία και απομονώνεται σε ένα παραθαλάσσιο κτήριο στη Βελίκα, προκειμένου να αποφύγει τις συνέπειες της πράξης του.

Στους καλλιτέχνες που τον εμπνεύουν συγκαταλέγεται ο Γιάννης Οικονομίδης, ενώ αγαπά πολύ τις ταινίες Κλέφτης Ποδηλάτων, Τaxi Driver, αλλά και τη Λάμψη του Κubrick. Του άρεσε ιδιαίτερα η νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου, Poor Things, μια από τις αγαπημένες του για το 2023 και η οποία κατά τη γνώμη του είναι ένα «τρελό έργο τέχνης». Του αρέσει πολύ το ρεαλιστικό σινεμά, να βλέπει δηλαδή κάτι που υπάρχει, μια ιστορία που μπορεί κανείς να την έχει ζήσει, όπως για κάποια οικογένεια που δυσκολεύεται ή έναν άνθρωπο που παλεύει. Του αρέσει όμως και το ποιητικό σινεμά, με αγαπημένους του σκηνοθέτες τον Αντρέι Ταρκόφσκι και τον Αμπάς Κιαροστάμι, ενώ ξεχωρίζει την ταινία Taste of Cherry του τελευταίου.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ