17.3 C
Volos
Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2024

Άνοιξε τις «πύλες» του και «μάγεψε» τους Λαρισαίους το Φεστιβάλ “Μουσικότροπο” (φωτό – βίντεο)

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μια μοναδική συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης “MOYSA” είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι Λαρισαίοι φίλοι της μουσικής, απόψε το βράδυ του Σαββάτου, στην αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ “Μουσικότροπο”.

«Το φεστιβάλ Μουσικότροπο είναι μια πολύ όμορφη, σημαντική προσπάθεια του Δημοτικού μας Ωδείου, που δείχνει τη διαχρονική του προσφορά στα πολιτιστικά πράγματα μιας πόλης. Ανοίγει τις εργασίες με άλλους φορείς και μουσικά σύνολα και δείχνει αυτό για το οποίο έχουμε δεσμευτεί από την πρώτη στιγμή ότι θα κάνουμε, ότι το Δημοτικό μας Ωδείο θα συνεχίσει να παράγει πολιτισμό, θα συνεχίσει απρόσκοπτα το πολιτιστικό και εκπαιδευτικό του έργο, άσχετα από τις όποιες αλλαγές χουν επέλθει στο διοικητικό του επίπεδο», ανέφερε στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Λαρισαίων κ. Θανάσης Μαμάκος, ενώ στη συνέχεια συνεχάρη όλους τους συντελεστές για την πολύ αξιόλογη δουλειά τους για την υλοποίηση του Φεστιβάλ.

«Πάντα το λέω και το πιστεύω ότι η μουσική πλάθει ανθρώπους και δίνει αξίες όπως η αλληλεγγύη, η συνεργασία, η ανοχή στη διαφορετικότητα. Έχει γίνει μια πολύ μεγάλη προσπάθεια σήμερα και νομίζω πως έχουμε πετύχει το στοίχημα», τόνισε με τη σειρά του ο  Διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, κ. Χρήστος Λενούτσος.

Την ορχήστρα διηύθυνε ο διακεκριμένος μαέστρος Μιχάλης Τραχαλιός και σολίστ της βραδιάς ήταν ο Λαρισαίος ταλαντούχος πιανίστας Έκτορας Καράτζιος-Παπαϊωάννου και η Κυβέλη Μαθιουδάκη στο φλάουτο.

Μεγάλα έργα του κλασικού ρεπερτορίου των Μπαχ και Μότσαρτ,αλλά και η περίφημη ¨Μικρή νυχτερινή μουσική” του Μότσαρτ, θα παρουσιαστούν την πρώτη αυτή ημέρα του Φεστιβάλ. Η βραδιά θα κλείσει με το κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα Κ466 σε ρε ελάσσονα του ίδιου συνθέτη.

Τα έργα που ακούστηκαν παρουσίασε ο καθηγητής του ΔΩΛ και συνθέτης, κ. Ευριπίδης Μπέκος.

Δείτε φωτογραφίες:

Φωτό/βίντεο: Κώστας Τσιάρας

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ