24.8 C
Volos
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Δημήτρης Χορταργίας : Επειδή κάποιοι ανησυχούν…

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο δημοσιογράφος, τέως πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Δημήτρης Χορταργιάς γνωστοποίησε με ανάρτησή του τα εξής:
Πληροφορήθηκα ότι οι γνωστοί τσανακογλύφτες της πόλης, έχουν “ανησυχία” για το αν συμπλέουν οι απόψεις μου, με τα όσα δήλωσε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Συμμαχία για το Βόλο” Νίκος Παπαπέτρος, αναφορικά με τους δημοσιογράφους και τη λειτουργία του δημοσιογραφικού επαγγέλματος στην πόλη του Βόλου.
Ο λόγος προφανής. Όποια και να είναι η απάντηση μου, συμφωνώντας ή διαφωνώντας με το Ν. Παπαπέτρο, να δημιουργηθεί θέμα, τώρα που βρίσκονται μονίμως στο καναβάτσο, από την συνεχή πίεση που τους ασκεί ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δ. Σ Βόλου, επιφανής δικηγόρος και φίλος.
Για να ξηγηθούμε λοιπόν:
1. Στην Δημοκρατία ο καθένας μπορεί να λέει και να γράφει την άποψη του. Δεν είναι ανάγκη να ακολουθούμε την ίδια άποψη, εκτός αν και κάποιοι αρέσκονται σε απολυταρχικά καθεστώτα και ιδέες. Από την μέχρι τώρα πορεία ορισμένων, τα συμπεράσματα είναι εξόχως εύκολα προς κατανόηση.
2. Αν ο Νίκος Παπαπέτρος, στην προσωπική του δήλωση σε Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης, εννοούσε επαγγελματίες δημοσιογράφους διαφωνώ κάθετα, οριζόντια, πλάγια και διαγώνια μαζί του. Του το εξέφρασα και προσωπικά, το ανέφερα και δημόσια στην παρέμβαση μου στο συνάδελφο Μάκη Θεοδώρου στο Ράδιο Βέρα, παρόλα αυτά κάποιοι επιμένουν. (Καθόλου τυχαίο, όπως προείπα και πιο πάνω, αλλά και όπως θα αποκαλυφθεί τις επόμενες ημέρες).
Θα υπενθυμίσω ότι σε όλα τα επαγγέλματα υπάρχουν καλοί και κακοί λειτουργοί. Εδώ βλέπουμε κακούς ιερωμένους και δικαστές…
3. Αν ο Νίκος Παπαπέτρος, εννοούσε στη δήλωση του, τους “Εμπόρους της Είδησης” που τις περισσότερες φορές παρουσιάζονται ως δημοσιογράφοι, για να στήνουν τις δουλειές τους, τότε όχι μόνο συμφωνώ αλλά και επαυξάνω. Ο ρόλος του Τζουκ μποξ που έχουν επιφυλάξει για τον εαυτό τους και τον υπηρετούν χωρίς αιδώ, τους ταιριάζει γάντι.
4. Με ρώτησαν συνάδελφοι, τι θα έκανες και πως θα αντιδρούσες αν ήσουν πρόεδρος της Ένωσης, όπως επικαλούνται την πρώην ιδιότητα μου, ορισμένοι. Απαντώ ευθαρσώς, ότι θα είχα προτείνει στο Δ Σ. να εκδοθεί ανακοίνωση ΑΜΕΣΑ κατά του Ν. Παπαπέτρου που θα κατήγγειλε την συλλήβδην δαιμονοποίηση των επαγγελματιών συναδέλφων μου. Θα έκανα το ίδιο, ακόμη κι αν αυτά τα ανέφερε όχι ο Ν. Παπαπέτρος, αλλά η ίδια η οικογένεια μου.
Είναι σκληρό στη ζωή να πορεύσαι πάνω στις ηθικές αξίες που σου μετέφερε το περιβάλλον σου και να τις ακολουθείς πιστά, χωρίς συμβιβασμούς και εκπτώσεις. Ψιλά πράγματα για ορισμένους, όπως και η τιμή τους.
5. Εδώ και 10 χρόνια ο δήμαρχος της πόλης, βρίζει και λοιδορεί δημοσιογράφους, αλλά δεν είδα καμία αντίδραση, πλην συγκεκριμένων συναδέλφων και φυσικά της Ένωσης Συντακτών.
Υ.Γ. Πιστεύω ότι έχω γίνει αρκετά σαφής για να μπορέσετε να καταλάβετε την συνέχεια, όσο αυτό σας επιτρέπετε.
Τέλος, επειδή γνωρίζω το “παιχνίδι” των ΜΜΕ, μπορείτε να απομονώσετε μια φράση και να την κάνετε τίτλο, αλλάζοντας το νόημα του σημειώματος. Γνωστές τακτικές γκεμπελισμού. Τις υπηρετείτε μπουκώμενοι και γεμάτοι σάλια. Με λίγο ξύδι, θα λυθεί το πρόβλημα.

 

 

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ