20.1 C
Volos
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Μιχάλης Καπουρνιώτης: Αλλάζει όψη το κέντρο του Βόλου-Ολοκληρώνονται οι παρεμβάσεις στους δρόμους ήπιας κυκλοφορίας

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 

Ολοκληρώνονται οι εργασίες στο πλαίσιο του έργου “ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΓΑΜΒΕΤΑ & ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΕΡΜΟΥ ΣΕ ΗΠΙΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ”που υλοποιείται από τον Δήμο Βόλου, με το κέντρο της πόλης να αλλάζει όψη.

Η οδός Γαμβέτα και τμήμα της Ερμού μετατρέπονται σε δρόμους ήπιας κυκλοφορίας, τοποθετούνται κυβόλιθοι Πηλίου, διαμορφώνονται με τσιμεντόπλακες και μαρμάρινα κράσπεδα τα πεζοδρόμια, τοποθετούνται νέα φωτιστικά σώματα και σιδερένια κάγκελα ενώ δημιουργούνται και κάποιες εσοχές για ολιγόωρη στάθμευση επί της Ερμού.

 

Ήδη έχει δοθεί σε κυκλοφορία η οδός Ερμού και μέρος της οδού Γαμβέτα(μεταξύ 28ης Οκτωβρίου και Ερμού) ενώ εντείνονται οι εργασίες ώστε να παραδοθεί σε χρήση όλη η οδός Γαμβέτα(μέχρι και την Δημητριάδος) με τα συνεργεία να βρίσκονται όλη μέρα στο σημείο. Το συγκεκριμένο έργο προβλέπει ολοκλήρωση των εργασιών και παράδοση σε κυκλοφορία των συγκεκριμένων οδών τέλος Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με τα όσα επισημαίνει στο posting.gr o Aντιδημάρχος Τεχνικών Υπηρεσιών & Καθημερινότητας κ.Μιχάλης Καπουρνιώτης :

“Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από την ποιότητα εκτέλεσης του έργου που αλλάζει την όψη κεντρικών σημείων της πόλης, αυξάνει την ασφάλεια των πεζών ενώ το κέντρο γίνεται πιο φιλικό, τόσο για τους πεζούς αλλά και για το περιβάλλον αφού μειώνεται η ταχύτητα των αυτοκινήτων άρα και οι εκπομπές καυσαερίων.

Ειμαστε μέσα στο χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί και ευελπιστούμε ότι θα είναι ολοκληρωμένο το συγκεκριμένο έργο τουλάχιστον 20 μέρες νωρίτερα, ώστε να δοθεί άμεσα(την ερχόμενη εβδομάδα) προς χρήση των πολιτών αφού απομένουν μόλις 40 μέτρα για πλακόστρωση μέχρι την Δημητριάδος.”

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ