20.7 C
Volos
Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2024

Λάρισα: Κατάμεστος ο Άγιος Αχίλλιος, στην ομιλία του Ιερώνυμου για τα ομόφυλα ζευγάρια – «Πώς φτάσαμε στα αίσχη; – “Συγχαρητήρια” για το νομοσχέδιο» (φωτό – βίντεο)

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Π. Μαρινάκης για Τσίπρα: Αφού αποφάσισε να σπάσει τη σιωπή του, ας ασχοληθεί πρώτα με τα του οίκου του

Με μία αιχμηρή δήλωση σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης,...

Corey DeAngelis: Τάσσεται σθεναρά κατά των ΛΟΑΤΚΙ+ ενώ φέρεται να πρωταγωνίστησε σε γκέι πορνό

O Corey DeAngelis είναι ανώτερος συνεργάτης της Αμερικανικής Ομοσπονδίας...

Το chatbot του Instagram θα σας μιλά με τη φωνή της Τζούντι Ντεντς

Η Τζούντι Ντεντς φαίνεται πως είπε το ναι: η...

Με ακροατήριο εκατοντάδες Λαρισαίων πιστών ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος μίλησε σήμερα, το απόγευμα της Κυριακής, για το προς ψήφιση νομοσχέδιο για την επέκταση του πολιτικού γάμου στα ομόφυλα ζευγάρια από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου.

Ο Σεβασμιότατος ξεκίνησε την τοποθέτησή του από τον βανδαλισμό που έλαβε χώρα τα ξημερώματα στα προπύλαια της εκκλησίας. «Ασχέτως αν εμείς οι Χριστιανοί ξέρουμε να συγχωρούμε, ασχέτως αν ξέρουμε και κατανοούμε την έλλειψη παιδείας, την επιπολαιότητα, τον παροξυσμό συναισθημάτων, δε μπορούμε να θεωρήσουμε παρά ως βαρεία την προσβολή προς το πρόσωπο της Παναγίας και του Προστάτη μας» είπε χαρακτηριστικά, συνεχίζοντας το λόγο του με αναφορές στην ελληνική μυθολογία και συγκεκριμένα στην τραγωδία του Οιδίποδα.

«Είναι ψέμα αυτό που πάει να καθιερωθεί, ότι δηλαδή στην Αρχαία Ελλάδα τα πάντα επιτρέπονταν. Στην παράδοση του λαού μας αυτά τα πράματα λέγονταν «ου φωνητά». Πώς από τα «ου φωνητά» φτάσαμε στα ξεφωνητά, στα αίσχη της σύγχρονης νεοελληνικής ανατροπής, σε αυτά τα οποία προσβάλουν την ανθρώπινη αξία;… Μακάρι κάποια πράματα να έμεναν στα ήπια όρια και να μην επηρέαζαν γενικότερα την κοινωνία. Μακάρι κάποια πράματα να περιορίζονταν για να μην είχαμε επέκταση και επηρεασμό. Μακάρι να παρέμεναν «ου φωνητά» και να μην προβάλλονταν στις ημέρες μας με καύχηση» τόνισε ο Μητροπολίτης, σημειώνοντας πως «αυτά που κάποτε ήταν ντροπή να λεχθούν, σήμερα γράφονται σε ιερούς χώρους». Ακόμη, συμπλήρωσε πως οι δράστες της πράξης «δεν έχουν σχέση με ορθόδοξη θεολογία, και έμαθαν ό,τι έμαθαν γι’ αυτήν απ’ τις ταινίες του Χόλυγουντ».

Όπως επεσήμανε «αυτά που εμείς απορρίπτουμε, μας τα επιστρέφουν ως καταγγελίες σε βάρος μας για να αποδείξουν το απαίδευτο αλλά και την έλλειψη ήθους… Ο Άγιος Αχίλλιος είναι το κέντρο της πόλης. Είναι ο χώρος που πολλά καλά και σωτήρια εξεπέλθησαν προκειμένου η Λάρισα να είναι αυτή που είναι. Αυτόν τον ναό, την καρδιά της πίστης μας και του ήθους μας ήρθαν κάποιοι και πρόσβαλλαν… Όσο κι αν δικαιολογείται η επιπολαιότητα, δεν δικαιολογείται η αστοχία, το λάθος το οποίο αφήνει βαριά τραύματα και απ’ το οποίο δε μπορεί κάποιος να γλιτώσει».

Μιλώντας για το νομοσχέδιο ο Μητροπολίτης υπογράμμισε πως «στα 50χρονα της δημοκρατίας μας ερχόμαστε να πούμε ότι με αυτό ανακαλύψαμε την Αμερική; Συγχαρητήρια». Τέλος, δήλωσε πως «η Εκκλησία έχει το δικό της ήθος, τη δική της πολιτική, και παρακαλεί το λαό της να το ακολουθήσει».

Δείτε βίντεο:

Δείτε φωτογραφίες:

Φωτό/βίντεο: Βασίλης Καραλούλης – onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ