23.4 C
Volos
Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2024

Με ποιο τρόπο καλούν στην Agrotica, αναρωτιέται ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δ. Κουρέτας: «Κάτι συμβαίνει που δεν το καταλαβαίνω…»

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΗΠΑ: Δεκάχρονη χάθηκε στο δάσος ενώ… υπνοβατούσε – Εντοπίστηκε από drone

Ένα 10χρονο κορίτσι εξαφανίστηκε από το σπίτι του, στη...

Ο Δήμος Βόλου συμμετείχε με τουριστικό περίπτερο στην Πανθεσσαλική Πολυκλαδική Έκθεση

Ο Δήμος Βόλου, δια της Αντιδημαρχίας Τουρισμού, συμμετείχε με...

«Ποτέ μα ποτέ δεν μας έχουν καλέσει στην Αgrotica να μιλήσουμε για το τι στο καλό εμπειρίες έχουμε να πούμε για την αγροτιά της χώρας. Φαίνεται πως όσοι διαλέγονται, τα κριτήρια είναι πολύ υψηλού κύρους που μάλλον δεν τα πληρούμε», τονίζει χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Δημήτρης Κουρέτας όντας αρκετά καυστικός και αναρωτώμενος με ποιο τρόπο και ποια κριτήρια καλούν τους ομιλητές στην Agrotica.

Μάλιστα κάνει αναφορά στο εργαστήριό του στο Τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, το οποίο έχει δημιουργήσει δύο spin off εταιρείες με αντικείμενο την ευφυή γεωργία, την πιστοποίηση αγροτικών προϊόντων και την δημιουργία καινοτόμων συμπληρωμάτων για την διατροφή παραγωγική ζώων, έχοντας κερδίσει πολλά βραβεία καινοτομίας.

Δείτε τα όσα γράφει στην ανάρτησή του:

«Το εργαστήριο μου στο τμήμα βιοχημείας και βιοτεχνολογίας του πανεπιστημίου Θεσσαλίας έχει δημιουργήσει δύο spin off εταιρείες την

Www.foodoxys.com και την olea fortius. Έχουν ως αντικείμενο την ευφυή γεωργία, την πιστοποίηση αγροτικών προϊόντων και την δημιουργία καινοτόμων συμπληρωμάτων για την διατροφή παραγωγική ζώων. Στις εταιρίες εργάζονται πάνω από 15 άτομα στην πλειοψηφία απόφοιτοι του τμήματος μου. Συνεργαζόμαστε με αρκετά μεγάλα συμβόλαια με ιδιωτικές εταιρείες και μεγάλες παραγωγικές μονάδες και στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό σε 27 χώρες με πελάτες μας μονάδες στο Βέλγιο, την Νορβηγία, τη Χιλή, τη Γερμανία, τις ΗΠΑ κλπ. Έχουμε πάρει πολλά βραβεία καινοτομίας και εδώ και έξω.

Ποτέ μα ποτέ δεν μας έχουν καλέσει στην agrotica να μιλήσουμε για το τι στο καλό εμπειρίες έχουμε να πούμε για την αγροτιά της χώρας. Φαίνεται πως όσοι διαλέγονται, τα κριτήρια είναι πολύ υψηλού κύρους που μάλλον δεν τα πληρούμε. Φέτος χειρίζομαι ως περιφερειάρχης όλο το πρόγραμμα ανασυγκρότησης της Θεσσαλίας σε πολλά κρίσιμα σημεία στην γεωργία. Ούτε και φέτος. Κάτι συμβαίνει που δεν το καταλαβαίνω.

Ουδέποτε πήρα τηλέφωνο κάποιον να κλαφτώ και να του πω: καλέ βάλτε και μας  Περιμένω στη χώρα να γίνει αυτό που γίνεται άλλου. Να υπάρχει ένας δημόσιος και διαφανής τρόπος για το πώς επιλέγονται οι ομιλητές. Όλοι λένε την ίδια κασέτα

Χρειάζονται αλλαγές για το νέο παραγωγικό μοντέλο.

Ποιο είναι λοιπόν αυτό το μοντέλο επιτέλους; θα μας το πει κάποιος; Έτσι με παραδείγματα».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ