23.1 C
Volos
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Νέα αρχή για τον τόπο μας: Έντονη η ανησυχία μας

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Την έντονη ανησυχία τους εκφράζουν με ανακοίνωσή τους ο επικεφαλής της παράταξης “Νέα Αρχή για τον Τόπο μας”, Μιλτιάδης Παπαδημητρίου και οι σύμβουλοι της παράταξης. Σε σχετική ανακοίνωση εκφράζουν σειρά ερωτημάτων αναφορικά με την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου, υπογραμμίζοντας ότι με την ακολουθούμενη τακτική κινδυνεύει να “χαθεί» η επερχόμενη τουριστική περίοδος, ενώ την ίδια στιγμή με αργούς ρυθμούς προχωρούν και οι απαιτούμενες εργασίες που θα επαναφέρουν την κανονικότητα στην καθημερινότητα των πολιτών.

«Ήδη συμπληρώνουμε πέντε μήνες από τις καταστροφικές πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου. Πέντε μήνες όπου πέραν, τελικά, των διαρκών και επαναλαμβανόμενων συσκέψεων, η απραξία αποτελεί το κύριο χαρακτηριστικό των ασκούντων την εξουσία.

Αποτέλεσμα της όλης κατάστασης, είναι να έχουμε φτάσει αισίως στον Φεβρουάριο, να αναμένουμε την έναρξη της τουριστικής περιόδου, χωρίς ωστόσο κανείς να μπορεί να μας ενημερώσει, έστω για τα χρονοδιαγράμματα έναρξης των αναγκαίων εργασιών για την αποκατάσταση των καταστροφών.

Καταστροφές που θέτουν εν αμφιβόλω την επερχόμενη τουριστική περίοδο, καθώς φαίνεται ότι κανένα από τα έργα αποκατάστασης δεν θα έχει δρομολογηθεί πριν το καλοκαίρι, ενώ, συνεπακόλουθα, κανένα από τα αναγκαία έργα δεν αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν τα τέλη της τρέχουσας χρονιάς ή της αρχές της επόμενης.

Πέραν τούτου, όλη η ακολουθούμενη τακτική παρατείνει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του Δήμου μας στην καθημερινότητά τους και τους γεμίζει με ανασφάλεια αναφορικά με τις μελλοντικές εξελίξεις.

Αλήθεια, ποιος μπορεί να μας ενημερώσει πότε θα αποκατασταθεί η γέφυρα στο Μπελεγρίνο; Περαιτέρω καθυστερήσεις θα επιβαρύνουν, την ήδη επιβαρυμένη κατά την περίοδο του καλοκαιριού, κατάσταση στην προσβασιμότητα στο Δήμο μας, με ανυπολόγιστες συνέπειες σε ότι αφορά την επισκεψιμότητα του Δήμου μας το επερχόμενο καλοκαίρι.

Ποια η κατάσταση του οδικού δικτύου, γενικότερα, του Δήμου μας και, ειδικότερα, του αγροτικού δικτύου, η αρτιότητα του οποίου είναι απαραίτητη για τον τόσο σημαντικό για τον δήμο μας πρωτογενή τομέα;

Ποιος μπορεί, υπεύθυνα να απαντήσει για τα χρονοδιαγράμματα στις αποκαταστάσεις του δικτύου των τηλεπικοινωνιών. Για πόσο ακόμη διάστημα θα συνεχιστεί η ταλαιπωρία που υφίστανται πολίτες και επιχειρήσεις;

Τι θα γίνει με τις αποκαταστάσεις στις παραθαλάσσιες, τουριστικές περιοχές του Δήμου μας; Θα έχουν αποκατασταθεί μέχρι την έναρξη της φετινής τουριστικής περιόδου; Και ποιες οι ενέργειες της δημοτικής αρχής στην κατεύθυνση της τουριστικής προβολής του Δήμου;

Δυστυχώς ο καιρός περνά, εις βάρος των δημοτών και του Δήμου, και την ίδια στιγμή όλες οι ενδείξεις οδηγούν στο συμπέρασμα ότι δεν θα είμαστε, δυστυχώς, έτοιμοι για την επερχόμενη καλοκαιρινή περίοδο και ότι αυτή δεν θα χαθεί.

Την ίδια δε στιγμή, η ανησυχία των πολιτών καθημερινά μεγαλώνει, καθώς ο χρόνος πλέον είναι ελάχιστος και είναι δεδομένο ότι ελάχιστα πράγματα, και  σίγουρα όχι τα πολύ σημαντικά, θα είναι έτοιμα στην ώρα τους.»

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ