20.1 C
Volos
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Νέα εποχή για τον Τουρισμό στη Θεσσαλία – Το τελεφερίκ στην Μακρινίτσα, το Θεματικό Πάρκο Ολύμπου, ο Μουτζούρης, τα Μετέωρα, η Κρουαζιέρα κ.α

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εκδρομή του ΚΑΠΗ Ραψάνης στην Πτολεμαΐδα, Κοζάνη και Σιάτιστα

Στο πλαίσιο του προγράμματος των εκδρομών,  που διοργανώνει η...

Νεκρός εντοπίστηκε στην παραλία Αλίμου ο 16χρονος κολυμβητής που τον αναζητούσαν

Τραγική κατάληξη είχαν οι έρευνες του Λιμενικού για τον...

«Τα Πάθη του Χριστού»: Έρχεται το σίκουελ από τον Μελ Γκίμπσον – Όλα όσα γνωρίζουμε

Ο Μελ Γκίμπσον βρίσκεται στην Ευρώπη και αναζητά τοποθεσίες...

Βομβητές: Η ρετρό τεχνολογία που ακόμα σώζει ζωές

Με τη διάδοση των κινητών τηλεφώνων ως κύριων μέσων...

«Δεν ερχόμαστε να κατεδαφίσουμε, αλλά να προσθέσουμε… Το κάθε ευρώ θα πιάσει τόπο και ο τραχανάς θα απλωθεί παντού». Με αυτά τα λόγια ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Γιάννης Αναστασίου αναφέρθηκε στο Σχέδιο Τουριστικής Προβολής και Δράσης Περιφέρειας Θεσσαλίας για το έτος 2024. Όπως σημείωσε κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου «η προβολή αφορά ολόκληρο τον τόπο. Θα υπάρξει ουσιαστική διαβούλευση με αρμόδιους φορείς, εκπρόσωπους συλλόγους και δήμους ώστε να διαμορφωθούν η ιεράρχηση και οι προτεραιότητες ανά περιφερειακή ενότητα».

Ως ελκτικό προϊόν, εφόσον το ίδιο αναδειχθεί από την προμελέτη σκοπιμότητας, παρουσίασε την πρόταση ίδρυσης θεματικού πάρκου στον Όλυμπο. «Θέλουμε να βάλουμε τον Όλυμπο στο επίκεντρο της τουριστικής μας προβολής για την Π.Ε. Λάρισας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. αντιπεριφερειάρχης. Όσον αφορά τον τουρισμό κατά τους θερινούς μήνες υπογράμμισε πως «θα δώσουμε ένα μεγάλο αγώνα και θα πιέσουμε ώστε οι τουριστικοί προορισμοί να είναι έτοιμοι το καλοκαίρι».

ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΛΙΜΝΗ ΚΑΡΛΑ

Τέλος, ο κ. Αναστασίου μίλησε για το project του μαθητικού τουρισμού στην ευρύτερη πληγείσα περιοχή της λίμνης Κάρλας. Όπως σημείωσε «θέλουμε μέσα από την καταστροφή να προσπαθήσουμε να πάρουμε κάτι για την περιοχή της Κάρλας. Σκεφτήκαμε, λοιπόν, πως με το Υπουργείο Παιδείας και τις διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να στραφεί το ενδιαφέρον στον μαθητικό τουρισμό, ώστε μαθητές να βρεθούν στο πεδίο και να αναδείξουν τις συνέπειες τις κλιματικής κρίσης».

 

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ