17.3 C
Volos
Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2024

Ξανά στους δρόμους της Λάρισας οι φοιτητές: «”Ταφόπλακα” για τη δημόσια παιδεία το νομοσχέδιο της κυβέρνησης» (φωτό – βίντεο)

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μεξικό: Κόκκινος συναγερμός για τον τυφώνα Τζον

Ο τυφώνας Τζον έφθασε το βράδυ της Δευτέρας (τοπική...

Νέα συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στη Νέα Υόρκη – Η ατζέντα και οι προσδοκίες

Διπλωματικός πυρετός επικρατεί στην Νέα Υόρκη, όπου διεξάγεται η...

Τρομάζει η έκρηξη στα περιστατικά βίας ανηλίκων – Είχε πέσει ξανά θύμα ξυλοδαρμού η 14χρονη στη Γλυφάδα

Εκρηκτικές διαστάσεις λαμβάνουν τα περιστατικά βίας με πρωταγωνιστές ανήλικους,...

Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα το μεσημέρι της Πέμπτης οι φοιτητές της Λάρισας από την Κεντρική πλατεία, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους για τέταρτη συνεχή εβδομάδα ενάντια στο υπό εξέταση νομοσχέδιο της κυβέρνησης, που αφορά την ίδρυση μη κρατικών Πανεπιστημίων στη χώρα, το οποίο, όπως υποστηρίζουν οι διαμαρτυρόμενοι φορείς, υπονομεύει τη δημόσια παιδεία και δημιουργεί σκληρό και αθέμιτο ανταγωνισμό.

«Οι φοιτητές είναι για τέταρτη εβδομάδα στους δρόμους και διαδηλώνουν ενάντια στο κατάπτυστο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για υποβάθμιση των σπουδών τους. Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω, οι περισσότερες σχολές της χώρας είναι υπό κατάληψη», δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών Ιατρικής Λάρισας, κ. Μιχάλης Ζαρίδης, αναφέροντας ότι η εξεταστική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας πραγματοποιείται κανονικά, ενώ την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει γενική συνέλευση με σκοπό τον συντονισμό των δράσεων των φοιτητών.

«Στο πλευρό μας δεν είναι μόνο φοιτητές, αλλά και μαθητές, εκπαιδευτικοί, φοιτητικοί σύλλογοι, φορείς και σωματεία, γιατί είναι ένα κοινός αγώνας. Το νομοσχέδιο χτύπα και τους αυριανούς εργαζομένους», τόνισε η πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου Νοσηλευτικής, κ. Δήμητρα Χατζηβασίλη.

«Και οι καθηγητές έχουμε πάρει αποφάσεις ενάντια στο νομοσχέδιο που θεωρούμε ταφόπλακα στη δημόσια, δωρεάν παιδεία της χώρας μας. Τώρα είναι το τελευταίο βήμα για να εμπορευματοποιηθεί η παιδεία και η γνώση. Είναι ένα οργανωμένο σχέδιο για να ξεπουλήσουν τη γνώση στη χώρα», σημείωσε ο αναπληρωτής καθηγητής στο τμήμα ζωικής Παραγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, κ. Ανδρέας Φώσκολος.

Δείτε βίντεο:

Δείτε φωτογραφίες:

Φωτό/βίντεο: Κώστας Τσιάρας

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ