17.3 C
Volos
Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2024

Η «μπηχτή» του μετεωρολόγου Φ. Τακούδη για τις προγνώσεις για το χιόνι – Τα 20άρια που έρχονται και πότε περιμένουμε νέο ψυχρό κύμα στη Λάρισα

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο έμπειρος Λαρισαίος μετεωρολόγος Φάνης Τακούδης δεν συνηθίζει να μασά τα λόγια του και δεν είναι αυτή η πρώτη φορά που μέσα από ανάρτησή του είναι αρκετά καυστικός για καιρικές προγνώσεις που μεταδίδονται σε διάφορα ΜΜΕ.

Αυτή τη φορά σχολίασε αρκετά αιχμηρά τα όσα γράφτηκαν τις προηγούμενες ημέρες για τις προγνώσεις με την …κάθοδο του χιονιού σε πιο χαμηλά υψόμετρα, αναφέροντας τα εξής:

«Δεν μπορώ να μην σχολιάσω τις απορίες που διαβάζω εδώ και δύο μέρες, γιατί δεν χιόνισε εκεί που μετέδιδαν τα διάφορα ΜΜΕ και πολλά διαδικτυακά “ειδικά” στις Μετεωρολογικές προγνώσεις ή γιατί το χιόνι δεν κατέβηκε μέχρι τα 500-600 μέτρα (στη Θεσσαλία) ή τα 100-200 μέτρα (στην Αττική). Πιθανό να μπέρδεψαν την πρόβλεψη με την επιθυμία τους (το γιατί δεν το γνωρίζω) ή έφταιγε η επιφανειακή Θερμοκρασία του Αιγαίου ή η συνήθεια της υπερβολής. Νομίζω όμως ότι ήταν αρκετά καθαρό από μέρες ότι θα χιόνιζε (όπως εξάλλου φαίνονταν και στους αντίστοιχους χάρτες του ΜΕΤΕΟ) κυρίως:

– Στην κεντρική Εύβοια

– Στην κεντρική Πελοπόννησο

– Στην Κρήτη

– Στην βορειοδυτική Αττική- Βοιωτία.

ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΕΙΧΑΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΕΣ ΝΙΦΑΔΕΣ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑ (αρκετά υψηλά).

Ας κάνουμε υπομονή μέχρι το δεύτερο δεκαήμερο του Φλεβάρη γιατί στο πρώτο περιέχονται οι ΑΛΚΥΟΝΙΔΕΣ ημέρες».

Επιπρόσθετα σε τηλεοπτική του εμφάνιση τόνισε ότι στις Αλκυονίδες που ξεκινούν από σήμερα Πέμπτη η θερμοκρασία θα ανέβει κατακόρυφα και μάλιστα το Σαββατοκύριακο στη Λάρισα τομθερμόμετρο θα αγγίξει τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Πάντως ο κ. Τακούδης, σημείωσε ότι το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Φλεβάρη φαίνεται να σχηματίζεται ένα νέο ψυχρό κύμα που είναι πιθανό να επηρεάσει και την περιοχή μας.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ