16 C
Volos
Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2024

Κέλλας: «Καταλυτική παρέμβαση του πρωθυπουργού στα προβλήματα των αγροτών – Αδιαπραγμάτευτη η ασφάλεια των φιλάθλων»

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αττική Οδός: Περνά στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στις 6 Οκτωβρίου

Με επίσημο πλέον τρόπο η κυβέρνηση έκανε γνωστή την...

Τα τρία ζώδια που δεν ζητούν ποτέ συγγνώμη

Δεν είναι εύκολο να παραδεχτεί κανείς πως έσφαλε, ωστόσο...

Λευκάδα: Έσερναν σκυλιά αλυσοδεμένα σε βανάκι

Φρίκη και αποτροπιασμό προκαλεί η καταγγελία κακοποίησης ζώων στη...

5 τρόποι με τους οποίους μπορείτε να στηρίξετε κάποιον που παλεύει με τον εθισμό

Αν αγαπάτε κάποιον που αντιμετωπίζει πρόβλημα με τα ναρκωτικά...

«Η οπαδική βία και ο χουλιγκανισμός δεν έχουν καμία σχέση με το αθλητικό ιδεώδες, το νόημα και την ουσία του αθλητισμού. Κι όμως ο ελληνικός αθλητισμός ταλανίζεται από την τυφλή, απρόκλητη αυτή μορφή βίας εδώ και χρόνια. Τα θύματα πολλά. Εντός και εκτός γηπέδων. Η άγρια δολοφονία του Άλκη Καμπανού, στη Θεσσαλονίκη τον Φεβρουάριο του 2022 ήταν η «σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι». Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αποφάσισε να λύσει το θέμα της παραβατικότητας και του οργανωμένου εγκλήματος στα γήπεδα μια και καλή. Για να μην θρηνήσουμε άλλον Άλκη Καμπανό. Ή άλλον Γιώργο Λυγγερίδη. Γιατί είναι απαράδεκτο εν έτει 2024 να σκοτώνονται άνθρωποι μέσα στα γήπεδα ή έξω από αυτά».

Τα παραπάνω τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Βουλευτής ΝΔ Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, στην ομιλία του για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού για την οπαδική βία, στην Ολομέλεια της Βουλής και προσέθεσε:

«Βάζουμε τέλος σε αυτή την παθογένεια.  Κοιτάζουμε κατάματα την πραγματικότητα. Λέμε τα πράγματα με το όνομά τους και αλλάζουμε άρδην το αθλητικό τοπίο. Η ασφάλεια των φιλάθλων δεν είναι για εμάς κενό γράμμα. Δεν είναι ευχολόγιο. Είναι με μια λέξη: αδιαπραγμάτευτη».

Επίσπευση πληρωμών για το χειμαζόμενο αγροτικό κόσμο

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής έκανε ειδική μνεία στην τροπολογία, που κατατέθηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και προβλέπει πλήρη αναστολή πληρωμών στο ρεύμα για δύο χρόνια για τους αγρότες της Θεσσαλίας και πενταετή ρύθμιση των υποχρεώσεων τους, με μηδενικό επιτόκιο μέχρι το τέλος του 2030, τονίζοντας:

«Μιλάμε συνολικά για μια επταετή ρύθμιση, που εγώ προσωπικά είχα ζητήσει και η οποία είχε εξαγγελθεί το Νοέμβριο από τα συναρμόδια Υπουργεία (Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης (Υ.Π.Ε.ΚΑ) – Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας). Αφορά θεσσαλούς αγρότες που έχουν πληγεί από την θεομηνία Daniel. Και εδώ αναρωτιέμαι: γιατί έπρεπε οι αγρότες μετά την καταστροφή που έπαθαν, επί τρεις μήνες να εκβιάζονται και να απειλούνται από τις εισπρακτικές εταιρείες  της ΔΕΗ, να κόβεται το ρεύμα και να βγαίνουν στο τέλος στο δρόμο για ένα μέτρο που ήδη είχαμε εξαγγείλει από τον Νοέμβριο; Είμαστε δίπλα στους αγρότες, κατανοούμε πλήρως την αγωνία τους, στηρίζουμε τον πρωτογενή τομέα με κάθε τρόπο. Η ανασυγκρότηση της κατεστραμμένης Θεσσαλίας αποτελεί προσωπικό στοίχημα του Πρωθυπουργού. Για αυτό, άλλωστε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, γνωρίζοντας τα μεγάλα προβλήματα, ανακοίνωσε μόλις χθες την επιπλέον αύξηση της πρώτης αρωγής στους αγρότες της Θεσσαλίας ως  10.000 ευρώ. Τον ευχαριστώ προσωπικά για την καταλυτική του παρέμβαση στα προβλήματα των αγροτών».

Κλείνοντας την ομιλία του, ο κ. Κέλλας ανέφερε:

«Μήπως είναι τώρα η ώρα να δούμε και την επίσπευση αποζημιώσεων και πληρωμών προς τον χειμαζόμενο αγροτικό πληθυσμό – και όχι μόνο – της Θεσσαλίας; Μήπως τώρα να ολοκληρωθούν επιτέλους οι υπολειπόμενες πληρωμές για την κρατική αρωγή από τον Ιανό;».

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ