22.3 C
Volos
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Στα 450-500 εκ. € το κονδύλι για αποκαταστάσεις στη Μαγνησία – Τι συζητήθηκε στην ευρεία σύσκεψη στο δημαρχείο Βόλου

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ζ. Μακρή: «Μέχρι και την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου η υποβολή δικαιολογητικών για το 2%»

Η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και βουλευτής Ν....

Squid Game II: Το νέο teaser-trailer της νέας σεζόν είναι εδώ

Στις 17 Σεπτεμβρίου το 2021 μια σειρά από τη...

Εγκαίνια μουσειακών χώρων από το Επιμελητήριο Μαγνησίας

Το Επιμελητήριο Μαγνησίας μετά τον επιτυχή εορτασμό των 100...

Ευχαριστήρια Επιστολή του Γενικού Λυκείου Αγριάς προς τον Σεβασμιώτατο

Ευχαριστήρια Επιστολή απέστειλε η Διευθύντρια του ΓΕΛ Αγριάς, κ.Αναστασία Κουμούτση,...

Περιοδεία σε περιοχές που επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες πραγματοποίησαν σήμερα, ο Δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος μαζί με τον υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρ. Τριαντόπουλο και τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημ. Κουρέτα.Η περιοδεία ξεκίνησε στις 10 το πρωί από τις Αλυκές και συνεχίστηκε σε Ανω Βόλο, Άλλη Μεριά, Λεχώνια καταλήγοντας στο ΕΑΚ.Στις 12. 30 μ.μ. ξεκίνησε η σύσκεψη στο Δημαρχείο Βόλου με τη συμμετοχή και του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας,Χαρ. Μπιλλίνη.

Περισσότερα απο 28,5 εκ. € έχουν εγκριθεί και εκταμιεύονται σταδιακά για τις αποκαταστάσεις ζημιών στον Δήμο Βόλου.Παράλληλα θα δοθούν άλλα 15 εκ. € και συνολικά το κόστος της αποκατάστασης των ζημιών στο νομό Μαγνησίας, θα φτάσει τα 450-500 εκ. €, όπως ανακοίνωσε σήμερα,ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Τριαντόπουλος.

Σε δήλωσή του ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Τριαντόπουλος ανέφερε ότι τα έργα που έχει αναλάβει το υπουργείο Υποδομών στη Μαγνησία είναι ύψους 300 εκ. € και εκτίμηση είναι ότι μόνο για τη Μαγνησία η έκτακτη χρηματοδότηση θα ξεπεράσει τα 450-500 εκ. €, για να αποκατασταθούν στο σύνολό τους οι ζημιές που προκάλεσαν οι πλημμύρες του Σεπτεμβρίου, ενώ αθροιστικά η πρώτη εκτίμηση είναι ότι για την αποκατάσταση των ζημιών στη Θεσσαλία, αλλά και περιοχές της Στ. Ελλάδος όπως ο Δομοκός και η Βόρεια Εύβοια θα απαιτηθούν 3,3 δις €.Σ ότι αφορά τους πλημμυροπαθείς ο υφυπουργός τόνισε ότι το κομμάτι των επιχειρήσεων έχει πάει πολύ καλά και οι προκαταβολές του 50% της επιχορήγησης άρχισαν να πληρώνονται από τον Δεκέμβριο και συνεχίζονται. Από την Παρασκευή για τους φακέλους που έστειλε η Περιφέρεια στο υπουργείο, θα ξεκινήσει η καταβολή του 50% της προκαταβολής αι η διαδικασία θα συνεχιστεί ανάλογα με τη ροή των φακέλων.Ο υφυπουργός ζήτησε απο τους αγρότες να προχωρήσουν με την κατάθεση των φακέλων το συντομότερο δυνατόν και με τη νέα διαδικασία που έχει εφαρμοστεί τα κλιμάκια είναι κοντά στους αγρότες.

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας τόνισε ότι υπάρχει μια συντονισμένη προσπάθεια με τα υπουργεία και με τον Δήμο Βόλου και σήμερα έγινε η περιοδεία σε πληγείσες περιοχές για καλύτερο συντονισμό της όλης προσπάθειας.Όπως είπε ο σχεδιασμός έχει δύο σκέλη:Το πολύ θετικό με τον Δήμο είναι ότι έχει ώριμες μελέτες, τις οποίες θα παραδώσει στην Περιφέρεια και θα κουμπώσουν με τα αιτήματα που κάνει για γρηγορότερη αποκατάσταση των ζημιών.Όσον αφορά στην δήλωση του υφυπουργού ότι το κόστος αποκατάστασης στη Θεσσαλίας θα φθάσει τα 3,3 δις €, ο περιφερειάρχης ανέφερε ότι στο ποσό αυτό περιλαμβάνεται και το ποσό που ζητήθηκε για την επιτάχυνση της αποστράγγισης ων εκτάσεων γύρω από την Κάρλα, εκτός του σχεδίου των Ολλανδών εμπειρογνωμόνων που αναμένεται να παραδοθεί στο τέλος Φεβρουαρίου.

Ο δήμαρχος Βόλου Αχ. Μπέος δήλωσε συμπαραστάτης στον αγώνα των αγροτών λέγοντας ότι έχουν απόλυτα δίκαια αιτήματα και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα βρεθεί λύση.«Ήδη έχουν εγκριθεί 43 εκ. €, αλλά η πρόθεση του υπουργείου δεν αρκεί, είναι μεγάλες οι γραφειοκρατικές διαδικασίες και οι μεταρρυθμίσεις που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός θα γίνουν άμεσα, γιατί οι αποζημιώσεις σήμερα γίνονται με νόμο του 1971», τόνισε ο δήμαρχος.
Ο ίδιος είπε ότι δεσμεύτηκε, μετά από επιστολή που έστειλε ο υπουργός ότι θα αλλάξει τον νόμο, να πάρει απόφαση δημάρχου για να δοθούν τα χρήματα στους πλημμυροπαθείς, με κίνδυνο να κατηγορηθεί για παράβαση καθήκοντος.

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ