21.2 C
Volos
Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2024

Την ίδρυση Πρότυπου Σχολείου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Λάρισα από το νέο σχολικό έτος αποφάσισε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τηλεφωνική επικοινωνία του Έλληνα υπουργού Ναυτιλίας με τον Τούρκο ΥΠΕΣ για το περιστατικό στην Αλικαρνασσό

Τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του Έλληνα υπουργού Ναυτιλίας Χρήστο Στυλιανίδη...

Θλίψη στη Λάρισα: «Έφυγε» από τη ζωή 65χρονος

Απεβίωσε σε ηλικία 65 ετών ο Δημήτριος Βαλώζος. Η...

Αποχαιρέτησε την Προεδρική Φρουρά ο εύζωνας που δάκρυσε στην τελευταία υπηρεσία του

Την Προεδρική Φρουρά αποχαιρέτησε ο εύζωνας Γιώργος Τσιούλος, ο...

Ο αυνανισμός μπορεί να βοηθήσει με τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης, λέει νέα έρευνα

Με συμπτώματα όπως εξάψεις, προβλήματα ύπνου και κολπική ξηρότητα,...

Τέλος στην… ανωνυμία του Telegram – Τηλέφωνα και IP θα διαβιβάζονται στις Αρχές

Το τέλος της ανωνυμίας των χρηστών του Telegram ανακοίνωσε...

Την ίδρυση Πρότυπου Σχολείου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο κτηριακό συγκρότημα του 2ουΓυμνασίου – Λυκείου Λάρισας από το νέο σχολικό έτος, αποφάσισε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρισας το βράδυ της Τρίτης. Ένα θέμα που δίχασε το σώμα καθώς υπερψηφίστηκε μόνον από την παράταξη της Δημοτικής Αρχής σε ονομαστική ψηφοφορία, ενώ την αντίθεσή του εξέφρασαν τόσο οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης, όσο και συνδικαλιστών της εκπαίδευσης, των συλλόγων εκπαιδευτικών και των συλλόγων γονέων των υφιστάμενων σχολείων.

Στην εισήγησή του ο Δήμαρχος Λαρισαίων κ. Θανάσης Μαμάκος υπενθύμισε πως υπάρχει ήδη πρότερη συζήτηση για τις εγκαταστάσεις στο 2ο Γυμνάσιο – Λύκειο Λάρισας, για να συμπληρώσει μεταξύ άλλων ότι «πρόκειται για ίδρυση νέου σχολείου. Δεν έχουμε μετασχηματισμό υφιστάμενης σχολικής μονάδας σε άλλη μονάδα όπως έγινε για παράδειγμα με το 1ο Λύκειο και Γυμνάσιο που μετατράπηκαν σε πειραματικό… Το νέο σχολείο θα λειτουργήσει σε κενές αίθουσες του σχολικού συγκροτήματος. Εφόσον ιδρυθεί το πρότυπο σχολείο θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας. Δε νοείται σε μία πόλη του μεγέθους της Λάρισας να μη λειτουργεί πρότυπο σχολείο όταν λειτουργούν σε μικρότερες πόλεις της χώρας».

Στην δευτερολογία του πρόσθεσε ότι «ήταν ξεκάθαρη η θέση μας και στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο. δεν παρεκκλίνουμε ούτε βήμα». Κατηγόρησε για υποκρισία την αντιπολίτευση επισημαίνοντας πως ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης κ. Δημήτρης Δεληγιάννης ως αρμόδιος αντιδήμαρχος τότε είχε υπερψηφίσει στην επιτροπή παιδείας την ίδρυση του σχολείου. «Ενωμένοι ως μία γροθιά όλοι να διεκδικήσουμε και την κατασκευή του κτηρίου που απαιτείται» κατέληξε ο κ. Μαμάκος.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Ηρακλής Γερογιώκας σημείωσε πως «η Δευτεροβάθμια Διεύθυνση διαβεβαιώνει ότι προσωρινά μπορεί να στεγαστεί. Ο κ. Ζέρβας δε μου έχει δώσει κατά τη διάρκεια της θητείας του δείγματα ότι δεν στηρίζει τα λεγόμενά του. Το δάσος είναι ότι πρέπει να ψηφίσουμε αν θέλουμε στη Λάρισα πρότυπο σχολείο ή όχι και μερικές φορές οι ημερομηνίες έχουν την αξία τους… η πλειοψηφία της πόλης θα απαιτήσει από την πολιτεία καινούριο κτήριο το οποίο θα γίνει σύντομα…»

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο κ. Απόστολος Καλογιάννης είπε πως η συστέγαση που προτείνεται «είναι δια βίου είναι σύμφωνο συμβίωσης». Τάχθηκε για μία ακόμη φορά υπέρ της αναβολής, ζητώντας να απαιτηθούν εγγυήσεις από την κυβέρνηση για τη χρηματοδότηση νέου σχολικού συγκροτήματος σε οικόπεδο του δήμου.

Κάθετα αντίθετος εμφανίστηκε και ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κ. Πέτρος Κρίκκης υπογραμμίζοντας πως «το σχολείο πρέπει να έχει ενιαία βάση, να είναι δωδεκάχρονο, τα παιδιά να μαθαίνουν τα ίδια πράγματα και από εκεί και πέρα να αναβαθμίζεται».

Η αντιπρόεδρος της ΕΛΜΕ Λάρισας κ. Βάσω Μπιζέλη εξέφρασε την αντίθεσή της με τη δημιουργία πρότυπου σχολείου λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «για μία ακόμη φορά το υπουργείο δείχνει την αυταρχική του τακτική παρά τις αντίθετες αποφάσεις του συλλόγου διδασκόντων για τη μετατροπή του σχολείου… Στα πρότυπα σχολεία, συνέχισε, ισχύει το διαφοροποιημένο πρόγραμμα σπουδών, καταργείται η οργανικότητα των θέσεων η οποία αλλάζει κάθε δύο χρόνια. Ένα βήμα πριν το ξήλωμα της μονιμότητας. Η χρηματοδότησή τους γίνεται από χορηγίες δωρεές που μπαίνουν στο δημόσιο σχολείο και δρουν ανεξέλεγκτα παρεμβαίνοντας στη συνείδηση των μαθητών. Το νέο πρότυπο σχολείο θα δημιουργήσει πρόβλημα του υπάρχοντος σχολείου…»

Ο Διευθυντής του 2ου Γυμνασίου Λάρισας κ. Γιώργος Δοξαριώτης εξέφρασε επίσης την αντίθεσή του στην ίδρυση του νέου σχολείου εκπροσωπώντας το σύνολο των εκπαιδευτικών και ζητώντας παράλληλα ουσιαστική διαβούλευση.

Ίδια στάση τήρησε και η Διευθύντρια του 2ου Λυκείου Λάρισας κ. Μίνα Λίταινα, τονίζοντας πως «η συστέγαση θα διαταράξει ποικιλοτρόπως την εύρυθμη λειτουργία του 2ου Λυκείου το οποίο εξάλλου δεν τηρεί τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για ένα πρότυπο σχολείο».

Δείτε φωτογραφίες:

       

newsroom onlarissa.gr / Φωτογραφίες: Κώστας Τσιάρας

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ