23.1 C
Volos
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Θερμό χειροκρότημα για την «Καβαλλερία ρουστικάνα» και τους «Παλιάτσους» στην ΕΛΣ

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ραντεβού για brunch στο Pleasures seaside café + more

Έρχεται Σαββατοκύριακο και θα απολαύσουμε χαλαρές στιγμές και βόλτα...

ΚΟΥΛΠΑΣ:Ολοκληρωμένες λύσεις άνεσης & στυλ για το σπίτι σας

Ανακαλύψτε την απόλυτη άνεση και στυλ για το σπίτι...

Τι θα κάνει το παιδί μου στους Προσκόπους;

Στους Προσκόπους τα παιδιά και οι νέοι κάνουν νέους...

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2024 η πρεμιέρα του δίπτυχου όπερας «Καβαλλερία ρουστικάνα» του Πιέτρο Μασκάνι και «Παλιάτσοι»του Ρουτζέρο Λεονκαβάλλο, στην κατάμεστη Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ.

Ο φωτεινός εορταστικός κόσμος που δημιούργησε επί σκηνής ο Νίκος Καραθάνος και οι συνεργάτες του, καθώς και το υψηλού επιπέδου μουσικό μέρος της παραγωγής υπό τον Αντονέλλο Αλλεμάντι, ενθουσίασαν το κοινό, που χειροκρότησε θερμά όλους τους συντελεστές.

H παράσταση ενθουσίασε το κοινό

Η ιστορία του δημοφιλέστερου δίπτυχου σε ολόκληρη την ιστορία της όπερας

Παίρνοντας αποστάσεις από τα πάθη και τα υψηλόφρονα ιδανικά των λυρικών έργων του ρομαντισμού, οι δύο αυτές όπερες εξιστορούν τα πάθη ταπεινών, λαϊκών ανθρώπων του ιταλικού Νότου. Η γεμάτη πάθος μουσική τους ενδυναμώνει το δράμα και δημιουργεί έντονες συγκινήσεις, οι οποίες τους χάρισαν την αθανασία.

Ο Νίκος Καραθάνος παρουσίασε μια νέα ανάγνωση στις δύο κορυφαίες όπερες μέσα από τη δική του αναγνωρίσιμη –ποιητική και ταυτόχρονα ρεαλιστική– ματιά.

Όπερα, Καβαλλερία ρουστικάνα – Παλιάτσοι. Πιέτρο Μασκάνι & Ρουτζέρο Λεονκαβάλλο. Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Τον εντυπωσιακό σκηνικό κόσμο –γεμάτο από το ανοιξιάτικο πασχαλινό φως–, καθώς και τα πολύχρωμα κοστούμια που αντικατοπτρίζουν την τρέλα της ζωής και την ποιητική διάσταση του ονείρου, δημιούργησε ο διεθνώς αναγνωρισμένος Βρετανός σκηνογράφος και ενδυματολόγος Λέσλι Τράβερς.

Τη μουσική δραματουργία υπέγραψε ο Άγγελος Τριανταφύλλου, τη χορογραφία η Αμάλια Μπένετ και τους φωτισμούς ο Μπεν Πίκερσγκιλ.

Οι συντελεστές χειροκοκροτήθηκαν από το κατάμεστο θέατρο

Οι εξαιρετικές ερμηνείες των συντελεστών που ενθουσίασαν το κοινό

Στην Καβαλλερία ρουστικάνα έκαναν το πολυαναμενόμενο ντεμπούτο τους με ιδιαίτερη επιτυχία ο διακεκριμένος τενόρος Αρσέν Σογκομονιάν στον ρόλο του Τουρίντου (ο οποίος ερμήνευσε και τον Κάνιο στους Παλιάτσους) και η διεθνώς καταξιωμένη μεσόφωνος Εκατερίνα Γκουμπάνοβα στον ρόλο της Σαντούτσας.

Όπερα, Καβαλλερία ρουστικάνα – Παλιάτσοι

Ο κορυφαίος Έλληνας βαρύτονος Δημήτρης Πλατανιάς ερμήνευσε μοναδικά τον Άλφιο στην Καβαλλερία και τον Τόνιο στους Παλιάτσους. Στους Παλιάτσους τον ρόλο της Νέντας ερμήνευσε με επιτυχία η σπουδαία πρωταγωνίστρια της ΕΛΣ Τσέλια Κοστέα και του Σίλβιο ο διεθνώς αναγνωρισμένος βαρύτονος της ΕΛΣ Διονύσης Σούρμπης. Μαζί τους διακεκριμένοι και νεότεροι Έλληνες μονωδοί όπως οι Τζούλια Σουγλάκου, Διαμάντη Κριτσωτάκη, Γιάννης Καλύβας κ.ά.

Η Ορχήστρα της ΕΛΣ, υπό τον Αντονέλλο Αλλεμάντι, ανέδειξε τις λεπτές αποχρώσεις της μουσικής των δύο έργων, ενώ η Χορωδία της ΕΛΣ, υπό τη διεύθυνση του Αγαθάγγελου Γεωργακάτου, και η Παιδική Χορωδία της ΕΛΣ, υπό τη διεύθυνση της Κωνσταντίνας Πιτσιάκου, σημείωσαν εξαιρετικές επιδόσεις.

 

Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ