26.1 C
Volos
Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024

Στο Περιφερειακό τμήμα Θεσσαλίας του Οικονομικού Επιμελητηρίου ο υφυπουργός Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης: «Ακούμε την αγορά, βλέπουμε τις δυσλειτουργίες και τις διορθώνουμε» (φωτό – βίντεο)

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το Οικονομικό Επιμελητήριο Λάρισας επισκέφθηκε σήμερα, νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Χάρης Θεοχάρης, στο πλαίσιο του προγράμματος συνομιλιών του Υπουργείου Οικονομικών με την αγορά. Ο υφυπουργός συζήτησε με το διοικητικό συμβούλιο του Επιμελητηρίου, καθώς και με εκπροσώπους τοπικών φορέων, αλλά και τον δήμαρχο Λαρισαίων που παραβρέθηκε κ. Θανάση Μαμάκο, προκειμένου να ακούσει τον παλμό των ζητημάτων και των προβλημάτων τους, στο πλαίσιο του νέου φορολογικού νομοσχεδίου που εισήχθη στο κλείσιμο της προηγούμενης χρονιάς και που πλέον βρίσκεται σε φάση υλοποίησης.

«Από 1η Ιανουαρίου μπαίνει ένας κωδικός QR στα τιμολόγια, έχουμε την επέκταση του POS σε 35 νέους κλάδους και τη σύνδεσή του με τις ταμειακές μηχανές, το κλείδωμα των δηλώσεων του ΦΠΑ από Φεβρουάριο, ώστε να συμφωνούν με τα στοιχεία που παίρνουμε από το My Data. Έχουμε λοιπόν μια σειρά από πρωτοβουλίες οι οποίες είναι προφανές ότι αφορούν ουσιαστικά ζητήματα υλοποίησης. Πρέπει να ακούμε την αγορά, να βλέπουμε τις δυσλειτουργίες, να επεμβαίνουμε και να τις διορθώνουμε, ώστε να μειώσουμε τον κίνδυνο των καθυστερήσεων με τρόπο που θα μπορέσει να υλοποιήσει η αγορά», δήλωσε ο κ. Θεοχάρης.

Για το ζήτημα των αντιδράσεων που έχουν προκύψει από την εισαγωγή των POS στους νέους οικονομικούς κλάδους, ο υφυπουργός τόνισε τα εξής:

«Θα τις χώριζα σε δύο ήδη. Αντιδράσεις στον τρόπο υλοποίησης των βελτιωτικών κινήσεων που πρέπει να γίνουν ώστε να αυξήσουν την αποτελεσματικότητα της διαδικασίας και τελικά να καταλήξουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα, που είναι και να μπουν τα POS σε όλη τη λιανική και να συνδεθούν, ώστε να μην μπορεί να κοπεί απόδειξη χωρίς αυτά. Υπάρχουν και αντιδράσεις οι οποίες είναι εδώ για να σαμποτάρουν τη διαδικασία. Τις πρώτες τις ακούμε, αυτός είναι και ο λόγος της επίσκεψης, στις δεύτερες κωφεύουμε, διότι δεν δέχονται την ουσία της προσπάθειας, που είναι η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής».

Δείτε βίντεο:

Δείτε φωτογραφίες:

Φωτό/βίντεο: Κώστας Τσιάρας

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ