20.1 C
Volos
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Η τελευταία χρονιά με πολύ χιόνι στη Λάρισα στην ανατολή του νέου έτους και οι «λευκές» γιορτές στην πόλη (βίντεο)

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τα τελευταία χρόνια οι Λαρισαίοι που μένουν εντός των τειχών  στις γιορτές τείνουν να λησμονήσουν το χρώμα του χιονιού. Αποκορύφωμα η φετινή χρονιά, καθώς διανύουμε την “καρδιά” του χειμώνα και εν μέσω εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων για της Πρωτοχρονιάς οι θερμοκρασίες θυμίζουν Πάσχα και άνοιξη.

Ωστόσο δεν είναι πολύ μακριά μας το 2019, όταν με το που είχε κάνει την εμφάνιση του ο νέος χρόνος είχε φέρει μαζί του και χιονιά, με τη Λάρισα να ντύνεται στα λευκά και τους Λαρισαίους να απολαμβάνουν το υπέροχο σκηνικό, τέσσερις ημέρες μετά την Πρωτοχρονιά.

Αν πάμε λίγο ακόμη πιο πίσω θα θυμηθούμε πως και το ξεκίνημα του 2017, ο χιονιάς είχε κάνει την εμφάνιση του στις 11 Γενάρη επτά χρόνια πίσω, αποζημιώνοντας όσους Λαρισαίους είχαν νοσταλγήσει χιόνια και λευκές μέρες στην πόλη.

Μερικά ακόμη χρόνια πιο πριν και συγκεκριμένα το 2010 το χιόνι έκανε την εμφάνιση του λίγο πριν τα Χριστούγεννα, στις 16 Δεκεμβρίου χαρίζοντας εορταστικό σκηνικό στους Λαρισαίους και βάζοντας τους στο κλίμα των εορτών.

Τέλος, από την τελευταία περίπου εικοσαετία, τα Χριστούγεννα που θα μείνουν ανεξίτηλα στη μνήμη όλων των Λαρισαίων, ήταν τη χρονιά του 2001, όταν η Λάρισα πραγματικά “βούλιαξε” στο χιόνι και η θερμοκρασία θύμιζε Σιβηρία με 20 βαθμούς Κελσίου κάτω από το μηδέν.

Και κάπως έτσι μένουμε με τις θύμησες για μια ακόμη χρονιά… Όσο για το πότε θα ξαναχαρούμε λευκά Χριστούγεννα στην πόλη, η κλιματική κρίση δεν θα μας αφήνει και πολλά περιθώρια αισιοδοξίας…

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ