22.3 C
Volos
Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024

Δένδιας από Λάρισα: «Οι Ένοπλες Δυνάμεις πρέπει να εξελιχθούν και το 2030 να είναι απολύτως έτοιμες για τις καιρικές προκλήσεις» – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες απ’ τη δεξίωση στην 1η Στρατιά

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Με αποδόσεις τιμών και ιδιαίτερες ευχαριστήριες εκ μέρους του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια προς το πρόσωπο του αντιστράτηγου ε.α. και πρώην διοικητή της 1ης Στρατιάς Ιωάννη Τσιόπλου ξεκίνησε η δεξίωση μετά την τελετή παράδοσης της σκυτάλης στον αντιστράτηγο Δημόκριτο Κωνσταντάκο, που προηγήθηκε στον αύλειο χώρο του Στρατοπέδου «Στρατηγού Νικολάου Πλαστήρα».

«Ανταποκριθήκαμε με απόλυτη επάρκεια και αυτοθυσία, κι αυτό αποτελεί μεγάλη τιμή» τόνισε κατά το χαιρετισμό του ο κ. υπουργός απευθυνόμενος στον κ. Τσιόπλο, συμπληρώνοντας πως «υπό την ηγεσία σας ο ελληνικός στρατός απέδειξε το διττό του ρόλου: υπερασπιστής της πατρίδας αλλά και συμπαραστάτης της κοινωνίας στη δυσχερέστατη στιγμή».

Όπως υπογράμμισε οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις «βρίσκονται σε φάση μετάλλαξης. Πρέπει να εξελιχθούν ώστε το 2030 να είναι απολύτως έτοιμες να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις καιρών που τα μεταβάλλουν όλα γύρω τους: μεγεθύνουν τις απειλές, πολλαπλασιάζουν τα προβλήματα, δημιουργούν νέα δεδομένα».

Ήδη στο νέο οργανωτικό σχήμα έχει προβλεφθεί υπό τη διοίκηση στρατηγού Διεύθυνση Μετεξέλιξης, όπως επίσης έχει προβλεφθεί Διεύθυνση Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών, η οποία θα δημιουργήσει μονάδες μεικτής κρίσεως. Μονάδες που θα είναι έτοιμες να ανταποκριθούν σε μηδενικό χρόνο στις προκλήσεις του περιβάλλοντος».

Δείτε το βίντεο:

Δείτε φωτογραφίες:

Φωτό: Κώστας Τσιάρας/Bίντεο: Βασίλης Καραλούλης – onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

1η Στρατιά αλλαγή σκυτάλης δεξίωση ένοπλες δυνάμεις Ιωάννης Τσιόπλος Λάρισα Νίκος Δένδιας

Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ