20.9 C
Volos
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Σε ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός ενόψει της κακοκαιρίας – Που ξεκίνησε να χιονίζει

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Λίγο πριν τις 9 ξεκίνησε η έντονη χιονόπτωση στα Χάνια Πηλίου και χιονίζει με σταθερό ρυθμό και ένταση.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, σταδιακά τις επόμενες ώρες η χιονόπτωση θα σημειωθεί  πολύ χαμηλά πιθανά στα 300- 200 μέτρα υψόμετρο.

 

 

Σε εφαρμογή τίθενται,λόγω κακοκαιρίας τα επιχειρησιακά σχέδια, για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση χιονοπτώσεων και πλημμυρών καθώς και σχετικών φαινομένων.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες των περιοχών που αναμένεται να εκδηλωθούν τα φαινόμενα, έχουν τεθεί σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας και περαιτέρω κλιμάκωσης εφόσον απαιτηθεί, προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα τυχόν προβλήματα από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ