15.6 C
Volos
Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024

Χαρακόπουλος σε μαθητές του Λυκείου Φαρσάλων: Δεν δικαιούμαστε να διαμαρτυρόμαστε για τους πολιτικούς…

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Χεζμπολάχ: Παρουσίασε την υπόγεια…Ρουκετούπολη | in.gr

Σε ένα αξιοσημείωτο και μοναδικό στο είδος του υλικό,...

Έλον Μασκ: Στο στόχαστρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για την εξαγορά του Twitter

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) ανακοίνωσε την Παρασκευή...

Σπίρτζης κατά Πολάκη και Φάμελλο – «Φασίζουσα η συμπεριφορά Κασσελάκη»

Σκληρή κριτική σε Παύλο Πολάκη και Σωκράτη Φάμελλο άσκησε...

Λάρισα: Η εορτή της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας στον Άγιο Αχίλλιο

Στις 24 Σεπτεμβρίου η Εκκλησία μας τιμά την Παναγία...

Δυστύχημα στη Λάρισα: Oδηγός φορτηγού έχασε τη ζωή του μετά από τροχαίο

Οδηγός φορτηγού ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του, έπειτα από τροχαίο...

«Όταν ψηφίζουμε με βάση το lifestyle, τις selfie φωτογραφίες, το τι παίζουν τα “πρωινάδικα”, δεν δικαιούμαστε να διαμαρτυρόμαστε μετά εάν οι πολιτικοί που στέλνουμε στη βουλή δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους» τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μιλώντας στους μαθητές της Α΄ και της Β΄ τάξης του Λυκείου Φαρσάλων, που πραγματοποίησαν εκπαιδευτική εκδρομή στη Βουλή των Ελλήνων.

Ο Θεσσαλός πολιτικός απευθυνόμενος στα παιδιά επισήμανε ότι «σύντομα θα έχετε τη δυνατότητα με την ψήφο σας να επηρεάζετε την πορεία του τόπου, τις αποφάσεις, που εμείς εδώ στη βουλή λαμβάνουμε, ως εκπρόσωποί σας. Η κοινωνία, ωστόσο, ενίοτε διαμαρτύρεται για το επίπεδο της πολιτικής ζωής. Αλλά η βουλή δεν είναι τίποτα άλλο από καθρέφτης της κοινωνίας. Αυτοί που διαμαρτύρονται για το επίπεδο πολλές φορές του πολιτικού προσωπικού, είναι οι ίδιοι που τους ψηφίζουν! Και όπως έλεγαν παλιότερα “ουδέν λάθος αναγνωρίζεται με την απομάκρυνση από το ταμείο”, κανένα λάθος δεν αναγνωρίζεται μετά την απομάκρυνση από την κάλπη».

Η εποχή των fake news…

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος υπογράμμισε ότι «είμαστε, βεβαίως, σε μια εποχή που βομβαρδιζόμαστε από “ενημέρωση”, με πολλά εισαγωγικά, ιδιαίτερα από τα social media και από το διαδίκτυο και δεν έχουμε πολλές φορές και δυνατότητα να διασταυρώσουμε τι είναι αληθές και τι όχι. Βλέπετε ότι ακόμη και κυβερνήσεις ξένων χωρών επιχειρούν να επηρεάσουν εκλογικά αποτελέσματα άλλων κρατών μέσω του διαδικτύου, των social media, των κυβερνοεπιθέσεων, με τα fake news, που πολλές φορές αναπαράγονται και δημιουργούν βεβαιότητες. Στην εποχή που εσείς θα ζήσετε περισσότερο ως ενήλικες και ως ενεργοί πολίτες, σας προτρέπω να διασταυρώνετε τις ειδήσεις, να ενημερώνεστε πιο υπεύθυνα, να είστε πάντοτε καλόπιστοι μεν, αλλά να “ερευνάτε τας γραφάς”, που λέγανε οι παλιότεροι».

Το δημόσιο σχολείο μπορεί να δώσει «φτερά»

Ο έμπειρος πολιτικός αναφέρθηκε, επίσης, στην αξία της δημόσιας παιδείας «ιδιαίτερα για εμάς που προερχόμαστε από μικρά χωριά, από οικογένειες μεσαίων ή πιο αδύναμων οικονομικών δυνατοτήτων». Όπως είπε «η δημόσια παιδεία είναι αυτή που δίνει εφόδια σε ένα παιδί από ένα χωριό των Φαρσάλων ώστε να μπορεί να διαπρέψει σε όλο τον κόσμο. Είμαστε ένα παγκόσμιο χωριό πια. Με τα εφόδια του παίρνει ένα παιδί, μέσω της δημόσιας παιδείας, που όση κριτική και να της ασκούνε -και σήμερα γίνεται μεγάλη κριτική στην Ολομέλεια όπου συζητούμε το νομοσχέδιο για την επαγγελματική εκπαίδευση- είναι αυτή που δίνει εφόδια για να μπορέσει ο καθένας μας, με βάση τις δυνάμεις του, να “ανοίξει τα φτερά” του και να πετύχει τους στόχους του».

Η Α΄ τάξη του Λυκείου Φαρσάλων αποτελείτο από 47 παιδιά που συνοδεύονταν από τις καθηγήτριες κ.κ. Ευθυμία Μπουλούτσου και Ελένη Σκεμπέ και τον καθηγητή κ. Βασίλη Σταυρόπουλο, ενώ η Β´ τάξη είχε 55 μαθητές που συνόδευσαν οι καθηγήτριες κ.κ. Ζησούλα Γκουτσιουκώστα, Χρυσούλα Φούφα, Σταματία Μαμαλούδη και Ελένη Γκιουμούσια.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ