18.4 C
Volos
Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024

Κανονικά από σήμερα η λειτουργία του Γυμνασίου – Λυκείου Φαλάνης που είχε υποστεί ζημιές – Βλαχούλης: «Ήρθε η ώρα να πατήσουμε στα πόδια μας» (φωτό – βίντεο)

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Για την εξ ολοκλήρου αποκατάσταση των ζημιών από τις πλημμύρες στους χώρους του Γυμνασίου και του Λυκείου Φαλάνης και την κανονική λειτουργία τους από σήμερα, διαβεβαίωσε το πρωί της Παρασκευής ο Αντιδήμαρχος Αγροτικής και Περιαστικής Ανάπτυξης, Κωνσταντίνος Βλαχούλης, από τον χώρο των σχολείων. Ο κ. Βλαχούλης εξήγησε ότι έχουν ολοκληρωθεί οι καταγραφές όλων των ζημιών του περασμένου Σεπτεμβρίου, ενώ οι χώροι έχουν καθαριστεί και απολυμανθεί στο 100%, σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις της υπηρεσίας που έχει αναλάβει τον καθαρισμό.

«Η αντίληψή μου για τη σημερινή μέρα είναι πως βρισκόμαστε εδώ με χαμόγελα και αισιοδοξία για μια καινούργια αρχή. Τα προβλήματα και οι καταστροφές που άφησαν πίσω οι πλημμύρες είναι πολλά και ανεπανόρθωτα, όμως ήρθε η ώρα να κάνουμε αργά βήματα και να πατήσουμε στα πόδια μας και να επανέλθουμε στην καθημερινότητά μας. Αυτό είναι εξαιρετικά δύσκολο, διότι οι πληγές είναι πολλές, όμως σήμερα με την επαναλειτουργία του Γυμνασίου και Λυκείου Φαλάνης δείχνουμε ότι σιγά σιγά επανερχόμαστε. Δείχνουμε ότι είμαστε εδώ και θα αποκαταστήσουμε τις λεπτομέρειες», δήλωσε ο Αντιδήμαρχος ευχαριστώντας όσους συνέβαλαν στην αποκατάσταση των κτηρίων και δίνοντας ευχές για μια καλή και δημιουργική χρονιά.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι, επειδή τα παιδιά επιστρέφουν στο εκπαιδευτικό τους σπίτι. Το στοίχημα που είχαμε βάλει, το κερδίσαμε σε έναν πολύ μεγάλο βαθμό, γιατί η δουλειά που έγινε είναι συλλογική. Φτάσαμε σήμερα σε ένα σημείο να λέμε ότι το σχολείο μπορεί να λειτουργήσει ξανά σε άψογη κανονικότητα. Το σχολείο είναι όπως θέλαμε να είναι και σε κάποιες περιπτώσεις είναι και καλύτερο, γιατί πια υπάρχουν υποδομές οι οποίες δεν υπήρχαν πριν. Για παράδειγμα υπάρχουν πλέον χώροι για άτομα με ειδικές ανάγκες και βεβαίως πολλές ακόμα λεπτομέρειες που πρέπει να διευθετηθούν, ώστε να λειτουργεί το σχολείο ξανά όπως το ονειρευόμαστε εμείς». Ο αναπληρωτής Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, Νίκος Ζέρβας

Ο κύριος Ζέρβας σημείωσε τέλος ότι στον νομό Λάρισας λειτουργούν πλέον όλες οι σχολικές μονάδες που είχαν υποστεί ζημιές, αναφέροντας ότι γίνονται διαρκώς προσπάθειες και εργασίες για την περαιτέρω βελτίωσή τους και την απρόσκοπτη υλοποίηση όλων των δραστηριοτήτων που σχετίζονται με αυτές.

Δείτε βίντεο:

Δείτε φωτογραφίες:

Φωτό/βίντεο: Κώστας Τσιάρας

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ