24.8 C
Volos
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Ξεκίνησαν οι κινητοποιήσεις αγροτών και κτηνοτρόφων – Εντυπωσιακή μηχανοκίνητη πορεία στον Βόλο(βίντεο-εικόνες)

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Οι αγρότες της Μαγνησίας έχουν δώσει ραντεβού στο Ριζόμυλο, στον Περιφερειακό του Βόλου και από εκεί με τα τρακτέρ τους ξεσήκωσαν τους κεντρικους δρόμους της πόλης πραγματοποιώντας μεγάλη μηχανοκίνητη πορεία.

Οι αγρότες έφτασαν μέχρι το κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας για να διαμαρτυρηθούν.

Έκει τους υποδέχτηκε η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε.Μαγνησίας κα Άννα Μαρία Παπαδημητρίου η οποία και συνομίλησε μαζί τους για τα αιτήματα τους.

 

Τι διεκδικούν οι αγρότες

Αγρότες και κτηνοτρόφοι έχουν εκδώσει ψηφίσματα για την εξασφάλιση της επιβίωσής τους.

Συγκεκριμένα διεκδικούν:

  • Μείωση του κόστους παραγωγής. Αφορολόγητο πετρέλαιο, πλαφόν στην τιμή του αγροτικού ρεύματος στα 7 λεπτά/Kwh και κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, επιδότηση και κατάργηση του ΦΠΑ στα μέσα και εφόδια.
  • Κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής, διασφαλίζοντας παράλληλα εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση.
  • Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος για όλα τα άλλα προϊόντα που έχουν πληγεί από ασθένειες και μύκητες και δεν καλύπτονται από τον αναχρονιστικό κανονισμό του ΕΛΓΑ.
  • Να μην περάσουν τα σχέδια της κυβέρνησης για αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, που προβλέπει νέα αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών και μικρότερες αποζημιώσεις, ενώ ανοίγει διάπλατα τον δρόμο για είσοδο των ιδιωτικών εταιρειών στην ασφάλιση της φυτικής και ζωικής παραγωγής.
    ΕΛΓΑ δημόσιο φορέα, με επαρκή κρατική χρηματοδότηση, που θα ασφαλίζει και θα αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή και το κεφάλαιο, από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους, σε όλα τα στάδια της παραγωγής.
  • Να γίνουν τώρα τα απαραίτητα έργα αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής και αντισεισμικής θωράκισης και προστασίας.
spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ