22 C
Volos
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Ο τελευταίος των μοϊκανών της Γουίμπλεντον: Ο Ντιν Λιούινγκτον είναι ο απόλυτος ρέκορντμαν του αγγλικού ποδοσφαίρου!

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το όνομά του πιθανότατα ξενίζει στους περισσότερους. Λογικό, καθώς ο Ντιν Λιούινγκτον έχει περάσει όλη του την καριέρα μεταξύ Championship και League Two. Ποτέ στην Premier League, ποτέ στη National.

Μετά τη φετινή Boxing Day όμως, ο 39χρονος πλέον αμυντικός, βλέπει το όνομά του γραμμένο με χρυσά γράμματα στα κατάστιχα του αγγλικού ποδοσφαίρου, καθώς είναι ο απόλυτος ρέκορντμαν όσον αφορά σε συμμετοχές πρωταθλήματος με μία ομάδα.

Βλέπετε, έφτασε τα 771 ματς με τη φανέλα της ΜΚ Ντονς! Ο πολύπειρος ποδοσφαιριστής έσπασε ένα ρεκόρ που κρατούσε από το 1980, όταν ο Τζον Τρόλοπ είχε κλείσει την 20ετή καριέρα του στη Σουίντον μετά από 770 αγώνες στη Β’ και στη Γ΄κατηγορία.

Αυτό που έχει ενδιαφέρον στην περίπτωση του Λιούινγκτον, είναι ότι αποτελεί άλλοτε παίκτη της ιστορικής Γουίμπλεντον, η οποία διαλύθηκε το 2004 μετά από 115 χρόνια και μεταφέρθηκε στο Μίλτον Κέινς, αλλάζοντας το όνομά της σε ΜΚ Ντονς.

Μάλιστα, είναι ο μοναδικός από τους παίκτες που είχαν συνεχίσει στον σύλλογο μετά την αλλαγή του ’04 και παραμένει στους Ντονς, την ώρα που μόλις δύο εκ των υπολοίπων συνεχίζουν την καριέρα τους – σε άλλες ομάδες.



Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ