25.7 C
Volos
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Αυγενάκης από Λάρισα: «Είμαστε εδώ – Σκόντο σε θέματα ασφάλειας και σεβασμού δεν πρόκειται να κάνουμε» (φωτό – βίντεο)

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Είμαστε εδώ, και το έχετε διαπιστώσει» υπογράμμισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Λευτέρης Αυγενάκης κατά την επίσκεψή του σήμερα, το απόγευμα της Παρασκευής, στα γραφεία του Αγροτικού Συνεταιρισμού ΘΕΣΤΟ, στη Λάρισα.

Όπως δήλωσε: «είναι μία από τις πλέον 40 και συσκέψεις που υλοποιούμε σε συνεργασία με όλη την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στο πλαίσιο του πραγματικού διαλόγου για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας. Τα προβλήματα είναι πάρα πολλά και δεν σταματούν. Κάναμε ένα μίνι απολογισμό και καταγράψαμε καταπληκτικές ιδέες/προτάσεις, πολλές από τις οποίες ενσωματώθηκαν στο σχέδιο νόμου που προετοιμάζουμε ώστε να βγει σε διαβούλευση. Ο διάλογος που γίνεται είναι αν μη τι άλλο ουσιαστικός, περιεκτικός, βγάζει δουλειά κι έχει αποτέλεσμα».

Μιλώντας για το «στοίχημα της Θεσσαλίας» επεσήμανε πως έχει πάρα πολύ δρόμο ακόμη. «Η Κυβέρνηση έχει καταβάλει μέχρι αυτή τη στιγμή μισό δισεκατομμύριο και δε σταματά. Τα προγράμματα τρέχουν, οι υποδομές βελτιώνονται, το θέμα της Κάρλας είναι ακόμη ανοιχτό» είπε χαρακτηριστικά.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην παρουσία της Κυβέρνησης στον κάμπο μετά τις πλημμύρες σημειώνοντας πως «δε φοβάσαι να μιλήσεις στον κόσμο, να παραδεχθείς το τυχόν λάθος και να υπερασπιστείς τη δουλειά που έχεις παράξει, εάν έχεις το μέτωπό σου καθαρό κι αν γνωρίζεις ότι πάλεψες, δεν αγνόησες, δεν κρύφτηκες, δεν απέφυγες. Είμαστε εδώ, και το έχετε διαπιστώσει… Αγαπώ αυτόν τον τόπο. Έχουμε μπροστά μας μεγάλα στοιχήματα: ΟΠΕΚΕΠΕ, ΕΛΓΑ, ΕΛΓΟ Δήμητρα, ΕΦΕΤ και φυσικά νομοσχέδια που τρέχουν στο Υπουργείο μας».

«Μέσα από αυτήν την μεγάλη αναποδιά που έτυχε στη Θεσσαλία, θα χτίσουμε πολλές φιλίες για να κάνουμε το όνειρο και την ελπίδα πολλών πράξη» ανέφερε, παραδεχόμενος πως η κατάσταση κρίνεται δύσκολη.

Ακόμη, σχετικά με τις περίπου 165 εκκρεμείς υποθέσεις, που έχουν παραπεμφθεί από τον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ στην πρωτοβάθμια Επιτροπή του ΥπΑΑΤ, ξεκαθάρισε πως «θα εφαρμοστούν στο ακέραιο όλες οι αποφάσεις όχι για την είσπραξη των χρημάτων, αλλά για ένα ισχυρό μήνυμα: ότι εμείς σκόντο κι εκπτώσεις σε θέματα ασφάλειας και σεβασμού τόσο σε παραγωγούς όσο και καταναλωτές δεν πρόκειται να κάνουμε».

Τέλος, αφορμώμενος από το περιστατικό νοθευμένης φέτας που εντοπίστηκε στην περιοχή μας, είπε «μόλις αντλήθηκαν στοιχεία, δόθηκε εντολή στον αρμόδιο ΕΛΓΟ Δήμητρα και προχωρά ταχύτατα στα προβλεπόμενα».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Α.Σ. ΘΕΣΤΟ έκανε λόγο για «πάρα πολύ μεγάλο πρόβλημα, που πιάνει από τη μια άκρη της Θεσσαλίας στην άλλη».

Δείτε βίντεο:

Δείτε φωτογραφίες:

Φωτό/βίντεο: Κώστας Τσιάρας – onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ