27.9 C
Volos
Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου, 2024

Σεισμός στην Τουρκία: Αναφορές για καταρρεύσεις κτιρίων – Δείτε βίντεο

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΥΡΙΖΑ: Τα στοιχεία της Eurostat είναι σαφή και διαψεύδουν το αφήγημα Μητσοτάκη

«Τα στοιχεία της Eurostat αποτυπώνουν ανάγλυφα πόσο πιο ‘κοντά’ στην Ευρώπη...

Κατερίνα Μονογυιού: Τα συγκινητικά λόγια για τον αδερφό της Τζώρτζη – «Θα γινόταν 45»

Για τον αγαπημένο της αδερφό, Τζώρτζη Μονογυιού, που πέθανε...

Γιατί είναι θυμωμένες χιλιάδες Πολωνές με τον Ντόναλντ Τουσκ

Πέρασε ένας χρόνος από τότε που εξελέγη ο Ντόναλντ...

Κασσελάκης: Οι επόμενες κινήσεις και το ενδεχόμενο δημιουργίας κόμματος

Την πλατφόρμα «ο δικός μας ΣΥΡΙΖΑ» δημιούργησε ο Στέφανος...

Μνήμες από το 2023, ξύπνησε στην Τουρκία, ο ισχυρός σεισμός μεγέθους 5,9 βαθμών σύμφωνα με την Υπηρεσία Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών και Έκτακτων Καταστάσεων (AFAD) της χώρας (6,1 Ρίχτερ σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Κέντρο), που σημειώθηκε 10:46 το πρωί της Τετάρτης με επίκεντρο την περιοχή Κάλε της επαρχίας Μαλάτια, στην ανατολική Τουρκία.

Το εστιακό βάθος του σεισμού εντοπίστηκε στα 10,07 χλμ. Η δόνηση έγινε αισθητή κυρίως στους γειτονικούς νομούς του Έλαζιγ και του Ντιγιαρμπακίρ, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή, στο Καχραμανμαράς, το Ερζιντζάν, το Τούντζελι, και το Αντιγιαμάν, προκαλώντας πανικό.

«Πιθανόν ο σημερινός σεισμός είναι αποτέλεσμα της μεταφοράς ενέργειας των σεισμών της 6ης Φεβρουαρίου 2023 σε αυτό το ρήγμα»

Οι κάτοικοι έτρεξαν να βγουν έξω από τα κτήρια φοβούμενοι μία επανάληψη των δίδυμων φονικών σεισμών της 6ης Φεβρουαρίου 2023 όταν ισοπεδώθηκαν ολόκληρες περιοχές με δεκάδες χιλιάδες νεκρούς.

Κατέρρευσαν κτίρια

Ο υπουργός Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγια, σε ανάρτησή του στο λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σημείωσε ότι μέχρι στιγμής έχουν αναφερθεί τρεις καταρρεύσεις κτηρίων στις επαρχίες Έλαζιγ, Μαλάτια και Σανλίουρφα. Ο ίδιος ανέφερε επίσης ότι οι ομάδες αντιμετώπισης έκτακτων καταστάσεων κάνουν επιτόπιες έρευνες στην περιοχή μετά το σεισμό.

Σε ανακοίνωση της AFAD σημειώνεται ότι έχουν γίνει 374 κλήσεις, οι 12 από τις οποίες για βοήθεια, στον τηλεφωνικό αριθμό εκτάκτων καταστάσεων 112. Σύμφωνα με την Υπηρεσία Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών και Έκτακτων Καταστάσεων τα κτήρια που κατέρρευσαν είναι τέσσερα. Δεν αναφέρεται απώλεια ζωής.

Μνήμες 2023

Η περιοχή είχε πληγεί στις 6 Φεβρουαρίου 2023 από δίδυμους σεισμούς 7,7 και 7,6 βαθμών, με επίκεντρο το Καχραμάνμαράς της Ανατολικής Τουρκίας που ισοπέδωσαν 13 επαρχίες, σε μία έκταση που ξεπερνά την ηπειρωτική Ελλάδα. Αυτός ήταν ο χειρότερος σεισμός που βίωσε η Τουρκία τον τελευταίο αιώνα.

Ο καθηγητής σεισμολογίας Νατζί Γκιορούρ δήλωσε, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, για τη σημερινή δόνηση, ότι «σημειώθηκε σεισμός μεγέθους 6,0 βαθμών στο Κάλε / Μαλάτια. Βρίσκεται στο ρήγμα της Ανατολικής Ανατολίας. Όπως γνωρίζετε, το ρήγμα αυτό έσπασε σε μεγάλο βαθμό λόγω του σεισμού του Έλαζιγ το 2020. Πιθανόν ο σημερινός σεισμός είναι αποτέλεσμα της μεταφοράς ενέργειας των σεισμών της 6ης Φεβρουαρίου 2023 σε αυτό το ρήγμα. Δεν υπάρχει καμία ανησυχία».

Δείτε βίντεο

Βίντεο που ανέβηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποκαλύπτουν τις στιγμές που ο μεγάλος σεισμός χτυπάει την περιοχή, δείχνοντας μάλιστα ότι η δόνηση διήρκεσε πάνω από 10 δευτερόλεπτα.

Πλάνα δείχνουν επίσης κόσμο να έχει βγει στους δρόμους μετά τον ισχυρό σεισμό.



Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ