27.9 C
Volos
Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου, 2024

Στον ΣΥΡΙΖΑ βλέπουν έξοδο και διάσπαση και στο ΠΑΣΟΚ πάνε σε αναδιάταξη

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συγκλονίζει η Alpine με το υδρογονοκίνητο Alpenglow HY6

Η Alpine, εταιρεία του ομίλου Renault, επέλεξε το Σαλόνι...

Τι σημαίνει ένας μήνας χωρίς αλκοόλ για το σώμα και τη ψυχολογία μας

Αναρίθμητες μελέτες έχουν δείξει ότι η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ...

Στοπ στην παραγωγή γνωστού αναψυκτικού σε όλη την Ευρώπη

Την προσωρινή αναστολή της παραγωγής ενεργειακών ποτών που περιέχουν...

Πυγμαλίων Δαδακαρίδης: Η απίστευτη μεταμόρφωσή του για τη θεατρική παράσταση «Η Φάλαινα»

Τo αριστούργημα του Σάμιουελ Ντι Χάντερ «Η Φάλαινα» (The Whale) κάνει...

Αγαπημένα μου golden boys, αδικημένοι μου μικροαστοί, φτωχοί μου προλετάριοι, λατρεμένες μου βιοπαλαίστριες, ορδές πολιτών, αλαφιασμένων από την αδικία που συντελείται στο ριάλιτι του ΣΥΡΙΖΑ εγγράφονται από χθες στο νέο ιστότοπο που ανέβασε ο Stefanos και τον ονόμασε «ο δικός μας ΣΥΡΙΖΑ». Πρώτος και καλύτερος στο κάλεσμα ο λατρεμένος Βανζέλ Αντώναρος που είναι εξ απορρήτων του έκπτωτου. Ομολογώ ότι μπερδεύτηκα και παρά το μασάζ που αγόγγυστα μου προσέφερε ο μπάτλερ μου Γκουίντο, χρειάστηκε η βοήθεια της φίλης μου Ντιντής, προκειμένου να καταλάβω τι συμβαίνει.

Έξοδος;

«Τι θες θα συμβαίνει;», μου απάντησε αγανακτισμένα εκείνη. «Πάει, διαλύει το κόμμα, ετοιμάζεται για διάσπαση, αυτό το μήνυμα στέλνει». Ομολογώ ότι δεν τον είχα ικανό τον Stefanos για κάτι τέτοιο. Ενώ ο Γκουίντο συνέχιζε τις μαλάξεις, έβαλα κάτω τα δεδομένα, αλλά και πάλι δεν μου βγαίνουν τα κουκιά. Δεν έχει λογική δηλαδή αυτό το πράγμα, εκτός κι αν ο Stefanos ετοιμάζεται για μια μεγάλη, ηρωική έξοδο. Και λέω έξοδο γιατί με αυτά που κάνει, μάλλον την έχει σίγουρη τη διαγραφή.

Καλημέρα Ζωή

Κι αυτό επειδή όσοι απέμειναν στον ΣΥΡΙΖΑ δεν γίνεται να καθίσουν με σταυρωμένα τα χέρια έπειτα από τέτοια πρόκληση. Πρέπει να απαντήσουν ανάλογα, είναι θέμα πρεστίζ και πολιτικής -λέμε τώρα- επιβίωσης. Δεν μπορεί δηλαδή να «τρέχει» ο άλλος ιστότοπο και να εγγράφει μέλη, προκειμένου να τα χρησιμοποιήσει σε διαδικασίες που εσύ ως κόμμα του έχεις απαγορεύσει. «Αυτό που κάνει λέγεται αντιποίηση ονόματος», μου είπε με στόμφο η Ντιντή που έχει δει όλα τα επεισόδια της «Λάμψης» και του «Καλημέρα Ζωή» κι έχει εντρυφήσει στη δικαστική σχολή του συχωρεμένου του Νίκου Φώσκολου.

Κούρασε

Πάντως, αυτή η εμμονή του Stefanos να γίνει πρόεδρος στον ΣΥΡΙΖΑ έχει αρχίσει να κουράζει ακόμα και οπαδούς του. Διάβαζα σχετικά σχόλια στα σόσιαλ μίντια σε τοίχους κασσελακιστών και πήρε το μάτι μου τέτοιου είδους απορίες, με κορυφαία την ατάκα: «μα γιατί μένει ακόμα ο πρόεδρος εκεί; Είναι σαν να μας προδίδει. Γιατί δεν κάνει δικό του κόμμα να τον ακολουθήσουμε;».

Νεφρό

Την ερώτηση την έκανε και η Μάρα Ζαχαρέα χθες βράδυ στον Stefanos και ουσιαστική απάντηση δεν πήρε. Θα μου πείτε, τι να της έλεγε; «Δεν φτάνουν τα λεφτά Μάρα μου να στήσω κόμμα και να ξεκινήσω από την αρχή;». Εγώ του έχω τη λύση πάντως. Όποιος εγγράφεται στο site του θα αφήνει κι έναν οβολό. Συμβολικά θα έλεγα να το κάνει 5 ευρώ. Με τη γνωστή αδιαμεσολάβητη σχέση που έχει με τον κόσμο, θα μαζέψει πολλά. Ένα εκατομμύριο υπογραφές να συγκεντρώσει, να πως μαζεύονται για πλάκα 5 εκατομμύρια. Άσε που ανάμεσα στους οπαδούς του, οι πιο πιστοί είναι ικανοί να πουλήσουν και κάνα νεφρό προκειμένου να τον βοηθήσουν. Μαζεύονται τα λεφτά, θέληση χρειάζεται. Μετά θα βάλει μπροστά το επιχειρηματικό του δαιμόνιο και θα τα αυγατίσει.

ΣΚ

Όλα τα λεφτά πάντως στο νέο ιστότοπο είναι το γράφημα με τα αρχικά του ονόματός του. ΣΚ σε περίοπτη θέση. Με την εμπειρία που διαθέτω στη ναυτιλία, αμέσως το σκέφτηκα χαραγμένο πάνω σε κάποιο φουγάρο! Ίσως να ταίριαζε στο Τζέλλα Δ. Αλλά ξέχασα, το Τζέλλα Δ δεν είχε φουγάρα, όπως και ο Stefanos δεν έχει πια κόμμα.

Σχόλια

Θα μείνω στα της-λέμε τώρα- Αριστεράς. Η Ντιντή περιμένει με αγωνία τη νέα παρέμβαση του Alexis σε λίγες μέρες. Στην εκδήλωση ντε, που θα κάνει το Ινστιτούτο Τσίπρα για την ακρίβεια και την οικονομία. Μαθαίνω ότι θα συγκεντρώσει προσωπικότητες, απ’ όλο το φάσμα. Δεν ξέρω περί τίνος πρόκειται ακριβώς, ωστόσο η Ντιντή το θεωρεί σίγουρο ότι θα υπάρξουν σχόλια για την κατάσταση που επικρατεί στην Κουμουνδούρου.

Δίσκοι

Για να επιστρέψω πάντως στον Stefanos, για τον οποίο προβλέπω να καταλήγει στα δικαστήρια στο τέλος με το κόμμα – εκεί κι αν έχει να πέσει γέλιο, ένα πουλάκι που γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα στην Κουμουνδούρου, μου έλεγε ψες, ότι λίγο πριν την αποχώρησή του από τον έβδομο όροφο φέρεται να πήρε μαζί του και κάτι σκληρούς δίσκους. Αλήθεια, ψέματα, δεν ξέρω, πάντως αν ισχύει αυτό, έχει ενδιαφέρον να μάθουμε τι περιείχαν αυτοί οι δίσκοι. Οικονομικά στοιχεία; Οικονομικά νταραβέρια; Την τελευταία έκδοση του Πάκμαν και του Τέτρις; Ίδωμεν…

Δύσκολες ώρες

Μου είπαν πως κυκλοφορεί στους πολιτικούς διαδρόμους. Πως ο νέος Επίτροπος Μεταφορών κ. Απόστολος Τζιτζικώστας κινδυνεύει. Στις εξετάσεις του από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Και το αποδίδουν στην διάρρηξη των σχέσεων μεταξύ του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και του πρώην φίλου του βαυαρού κ. Βέμπερ. Προσωπικά δεν το πιστεύω, διότι υπάρχει και η «αγαπητή Ούρσουλα». Εγώ εκτιμώ ότι απλώς θα περάσει δύσκολες στιγμές λόγω των θεμάτων που έχει θέσει η κυρία Μαρία Καρυστιανού για το έγκλημα των Τεμπών και την επιχείρηση κουκουλώματος – που βρίσκεται σε εξέλιξη – αλλά και λόγω της στάσης του στο Μακεδονικό και στη Συμφωνία των Πρεσπών. Μέχρις εκεί….

Συναντήσεις

Όπως θα είδατε από τότε που άρχισε να εκδηλώνεται η αμφισβήτηση στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, από την κατηγορία των «πληβείων», ένα από τα μέτρα που πήρε το Μέγαρο Μαξίμου είναι να συναντώνται οι υπουργοί με τους βουλευτές. Ως τώρα έγιναν τρεις τέτοιες συναντήσεις. Οι δύο πρώτες αφορούσαν του υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Υγείας, την κύρια Νίκη Κεραμέως και τον κ. Αδωνι Γεωργιάδη.

Δύσκολες στιγμές

Η τρίτη, η χθεσινή, ήταν η «συνάντηση» του υπουργού Ανάπτυξης κ. Τάκη Θεοδωρικάκου με την Κοινοβουλευτική Ομάδα. Πέρασε δύσκολες στιγμές. Ηταν σαν να κατάπινε … καρφίτσες! Το τόνο τον έδωσε ο παλιός υφυπουργός Εμπορίου – και δραστήριος κοινοβουλευτικά το τελευταίο διάστημα – κ. Γιώργος Βλάχος. Κι ακούστηκαν πολλά. Μέχρι και η επανασύσταση του υπουργείου Εμπορίου, λόγω ακρίβειας – πάλι καλά που δεν προτάθηκε η ανασύσταση του υπουργείου Ανεφοδιασμού ή του υπουργείου Οικιστικής Ανασυγκρότησης! Μεταπολεμικά με το υπουργείο Εμπορίου ήταν ίσως και τα σημαντικότερα υπουργεία. Δύσκολες μέρες για τους υπουργούς. Η κυβερνητική μακαριότητα ανήκει στο παρελθόν….

Αναδιάταξη και φιλοδοξίες

Στο ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ τα επινίκια δεν λένε να κοπάσουν. Αναζητώνται ρόλοι για τους νέους «βαρώνους», που απέκτησε ο κ. Νίκος Ανδρουλάκης. Ανασχηματισμός τομεαρχών. Αρκετοί είναι οι φερέλπιδες. Και γενικά υπάρχει μία κινητικότητα ενόψει της αναδιάταξης του συστήματος πολιτικής διοίκησης του κόμματος. Και στο βάθος βέβαια είναι το συνέδριο. Μπορεί την «τράπουλα» να την «μοιράζει» ο κ. Ανδρουλάκης, αλλά τώρα τον … βλέπουν κιόλας!



Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ