27.9 C
Volos
Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου, 2024

Χανιά: Με ιογενή γαστρεντερίτιδα 43 άτομα στο νοσοκομείο – Δύσκολη η κλινική κατάσταση λέει η Παγώνη

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σε ιογενή γαστρεντερίτιδα οφείλεται η μαζική προσέλευση πολιτών στα Επείγοντα του Νοσοκομείου Χανίων την Τρίτη, ανάμεσά τους και φοιτητές.

Πρόκειται για ιογενή γαστρεντερίτιδα με μεγάλη μεταδοτικότητα, εξήγησε ο Μιχάλης Γιαννακός

Όπως ανέφερε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη μιλώντας στο Open, πρόκειται για νοροϊό, ο οποίος κρατάει περίπου τρεις μέρες.

«Είναι δύσκολη η κλινική κατάσταση γιατί έχει πολλούς εμετούς και διάρροιες», εξήγησε διευκρινίζοντας παράλληλα ότι δεν χρειάζεται ιδιαίτερη φαρμακευτική αγωγή αλλά καλή ενυδάτωση.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννακό, που μίλησε στο ίδιο μέσο, από προχθές το βράδυ μέχρι χθες το πρωί προσήλθαν στα Επείγοντα το νοσοκομείου 43 άτομα από τα οποία 23 φοιτητές 18 έως 23 ετών από την Πολυτεχνική Σχολή.

Μετά από εξετάσεις, ανέφερε ο ίδιος, διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για ιογενή γαστρεντερίτιδα με υψηλή μεταδοτικότητα. «Μέχρι χθες το βράδυ που μίλησα με το νοσοκομείο, υπήρχε μία σταθερότητα, αλλά προσήλθαν άλλα 17 περιστατικά», σημείωσε ο κ. Γιαννακός.

Χανιά: Από πολλές περιοχές τα κρούσματα

Σημειώνεται ότι τα άτομα που ασθένησαν είναι από πολλές περιοχές των Χανίων. Για την υπόθεση, η διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης συνεργάζεται στενά με το νοσοκομείο για να εντοπιστεί η πηγή της μόλυνσης.

Στο νοσοκομείο βρέθηκε και ο αντιπρύτανης της Πολυτεχνικής Σχολής για να ενημερωθεί για την κατάσταση των φοιτητών.



Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ