18.4 C
Volos
Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου, 2024

«Lonely Planet»: Η ηλικία είναι απλά ένας αριθμός σύμφωνα με το νέο δημοφιλές ρομάντζο του Netflix

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Νεκρός ο Λίαμ Πέιν, πρώην μέλος των One Direction σε ηλικία 31 ετών

Ο Λίαμ Πέιν, πρώην μέλος του boyband One Direction, πέθανε μετά...

Καύσιμα: Ο Νίκος Χαρδαλιάς έστειλε στον εισαγγελέα τα αποτελέσματα ελέγχων σε πρατήρια

Σε αλλαγές και μετακινήσεις στελεχιακού κσι υπαλληλικού προσωπικού της...

Φάρμα: Αυτός είναι ο νέος αρχηγός των Γαλάζιων – «Ήρθε η στιγμή να αναλάβεις εσύ»

Αλλαγή ηγεσίας στη Φάρμα το βράδυ της Τετάρτης (16.10.2024)....

Το «Lonely Planet» είναι αυτή τη στιγμή η δεύτερη πιο δημοφιλής ταινία στο Netflix, σύμφωνα με το σύστημα κατάταξης της πλατφόρμας.

Η Λόρα Ντερν και ο Λίαμ Χέμσγουορθ πρωταγωνιστούν σε αυτό το νέο ρομαντικό δράμα, το οποίο έκανε πρεμιέρα στην υπηρεσία streaming στις 11 Οκτωβρίου. Η πλοκή διαδραματίζεται στο Μαρόκο και ακολουθεί μια καταξιωμένη συγγραφέα που αποφασίζει να δουλέψει πάνω στο επόμενο βιβλίο της σε ένα ήσυχο θέρετρο – όπου αναπάντεχα έρχεται σε επαφή με έναν πολύ νεότερο άνδρα.

Μετά το «The Idea of You» και το «A Family Affair», η κυκλοφορία του «Lonely Planet» αποτελεί μια ακόμη απόδειξη ότι το 2024 μπορεί να είναι η χρονιά του ρομάντζου ανεξαρτήτως ηλικίας.

«Lonely Planet»

Η Κάθριν Λόου, μια επαγγελματικά επιτυχημένη αλλά προσωπικά καταρρακωμένη συγγραφέας που υποδύεται η Λόρα Ντερν, δεν είναι, απ’ όσο γνωρίζουμε, μητέρα. Η γονεϊκότητα δεν τίθεται στο Lonely Planet, το οποίο ασχολείται κυρίως, και μερικές φορές γόνιμα, με τις διττές σχέσεις των ανθρώπων με την εργασία ή/και τις προσωπικές φιλοδοξίες. Αλλά η Κάθριν είναι μια γυναίκα μιας ηλικίας, πέρα από εκείνη που η κοινωνία συνήθως θεωρεί «σεξουαλικά βιώσιμη» ή έστω απλώς πολύτιμη. Και αναμετράται με μια κρίση μέσης ηλικίας – διαζύγιο, απόρριψη, δημιουργική στασιμότητα, τι μέλλει γενέσθαι; – μέσω ενός καταφυγίου συγγραφέων στο Μαρόκο και μιας έλξης που σπάει τους κανόνες για έναν κατά δεκαετίες νεότερο άνδρα.

Όπως είναι αναμενόμενο, η Κάθριν είναι αναστατωμένη, αν και εξωτερικά δεν εντυπωσιάζεται από τον Όουεν (Λίαμ Χέμσγουορθ), τον κούκλο, γοητευτικό και απογοητευμένο φίλο μιας άλλης συγγραφέα στο καταφύγιο. Ο Όουεν αντίστοιχα εξιτάρεται από την προφανή έλλειψη ενδιαφέροντος της Κάθριν γι’ αυτόν (τον αγνοεί τον για χάρη του μυθιστορήματός της).

Αφηρημένοι και εγωκεντρικοί;

Για λόγους που μπορούμε να αποδώσουμε στη χημεία, ο Όουεν έλκεται από την μοναχική και εργασιομανή Κάθριν, ενώ απωθείται από τις παρόμοιες φιλοδοξίες και τις συγγραφικές αξιώσεις της φίλης του Λίλι Κεμπ (Νταϊάνα Σίλβερς από το Booksmart). Η Λίλι είναι πανέμορφη ενώ κατάφερε εν μία νυκτί να πετύχει με το μυθιστόρημά της « glorified beach read», παρά το γεγονός ότι δεν είχε δημοσιεύσει ποτέ τίποτα στο παρελθόν.

Θαυμάζει την Κάθριν και έτσι είναι πιστευτά αδέξια μαζί της- η Κάθριν, απορρίπτει τις προτάσεις της Λίλι, ενώ βρίσκει νέους τρόπους να συνδεθεί με το αγόρι της. Από την πλευρά του, ο Όουεν, ένας quarterback του λυκείου που έγινε χρηματιστής στη Νέα Υόρκη και δεν διαβάζει βιβλία, αισθάνεται εκτός τόπου και χρόνου.

Όλοι αυτοί οι χαρακτήρες είναι κατά κάποιο τρόπο φιλόδοξοι. Ο Όουεν και η Κάθριν επαναλαμβάνουν τη φράση «καινούργιο και εξωτικό» για το Μαρόκο μερικές φορές παραπάνω για να νιώσουν άνετα – παραπονιούνται ότι τα ταξίδια δεν σε απομακρύνουν πραγματικά από τον εαυτό σου. Ο Όουεν κάνει μια περαστική προσπάθεια να αλληλεπιδράσει με τη Λίλι- η Λίλι μόλις και μετά βίας κρύβει πόσο βαρετό τον βρίσκει, και είναι ξεκάθαρα γοητευμένη με τον Ραφίχ (Γιουνές Μπουσίφ), ο οποίος «έγραψε εκείνα τα όμορφα απομνημονεύματα για την εποχή που ήταν παιδί στρατιώτης στη Λιβύη(;)». Και οι τρεις τους είναι κατά καιρούς αφηρημένοι και εγωκεντρικοί και λένε πράγματα που είναι για γέλια και για κλάματα, ιδίως όταν ο Όουεν αναπτύσσει συνείδηση σχετικά με το γεγονός ότι ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια καταστρέφουν ένα οικογενειακό ανθρακωρυχείο στη Δυτική Βιρτζίνια.

*Mε πληροφορίες από: Guardian | Adrian Horton| Huffpost



Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ