21.8 C
Volos
Τρίτη, 15 Οκτωβρίου, 2024

Προκαταρκτική έρευνα από την Εισαγγελία για τον«ιερομόναχο»

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τη διενέργεια προκαταρκτικής διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Βόλου, για αυτοπροσδιοριζόμενο «Ιερομόναχο» με το όνομα «Ποιμήν», ο οποίος λειτουργεί παράνομο ναΐδριο στη Ν. Ιωνία, μετά και την ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος.
Να σημειωθεί ότι για το συγκεκριμένο θέμα, δεν έχουν υπάρξει επίσημες καταγγελίες, ωστόσο υπάρχουν πολλά δημοσιεύματα, καθώς και η ανακοίνωση της Ιερά Μητρόπολης Δημητριάδος.
Μέσω της προκαταρκτικής, ζητείται η έρευνα για το αν το ναΐδριο είναι αυθαίρετο, καθώς και εάν προκύπτει εξαπάτηση του ποιμνίου από τη δράση του μοναχού. Τα υπόλοιπα ζητήματα αφορούν στο Εκκλησιαστικό Δίκαιο.
Η έρευνα ανατέθηκε σε πταισματοδίκη – πλέον προανακριτή κι αναμένεται να κληθούν από πλευράς της Μητρόπολης Δημητριάδος.
Υπενθυμίζεται ότι η δράση του συγκεκριμένου «ιερομόναχου» δεν είναι τωρινή. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες της «Θ», συμπολίτισσες μεταβαίνουν στο συγκεκριμένο ναΐδριο για να τους «διαβάζει» το φλυτζάνι του καφέ, πιθανόν καταβάλλοντας διάφορα ποσά. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο ίδιος «ιερομόναχος» «διαφημίζει» ότι κάνει και εξορκισμούς.
Υπενθυμίζεται ότι, ο ίδιος φέρεται να έρχεται από περιοχή της Χαλκίδας, ωστόσο παρά το ότι είναι ιερέας δεν εξαρτάται από κάποια Μητρόπολη κι ούτε το ναΐδριο που λειτουργεί ανήκει κάπου. Άγνωστη παραμένει μέχρι και σήμερα, η νομιμότητα του κτιρίου, του ναϊδρίου που λειτουργεί, εάν διαθέτει όλα τα νόμιμα έγγραφα για την ανέγερση και τη λειτουργία του και κάτω από ποιους όρους λειτουργεί. Όταν έγινε γνωστό ότι ο συγκεκριμένος ιερέας θα επισκεφτεί την περιοχή, ζητήθηκαν τα απαραίτητα έγγραφα που χρειάζεται να έχει κάποιος ιερωμένος που βρίσκεται σε άλλη Μητρόπολη και μεταβαίνει σε άλλη περιοχή εκτός Μητρόπολης, ωστόσο δεν υπήρξε καμία απάντηση.

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ