17.9 C
Volos
Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου, 2024

Νάσος Ηλιόπουλος προς Αγαπηδάκη: «Έχετε μετατρέψει την Αίγινα σε “άγονη γραμμή”»

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ζοζέπ Μπορέλ: Η ΕΕ αποδίδει «τεράστια αξία» στη στρατηγική εταιρική σχέση με το Μαρόκο

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ένωσης, Ζοζέπ Μπορέλ, προέβη σήμερα,...

Επιμένει στα μέτρα για τη μείωση του κόστους ζωής ο Θεοδωρικάκος – Πυρά κατά ΣΥΡΙΖΑ

«Είναι βασική στρατηγική μας στόχευση η βιώσιμη ανάπτυξη, η...

H Ελένη Χατζίδου αποκάλυψε ότι είχε πέσει θύμα stalking από πρώην συντρόφο της

«Βέβαια χώρισα. Έφταιγε και εκείνος, δεν έκανε αυτό που...

Αγορά ακινήτων: Απλησίαστες οι τιμές των νεόδμητων διαμερισμάτων – Ποιες είναι οι τάσεις

Εντυπωσιακή αύξηση των πιθανών τιμών πώλησης διαμερισμάτων καταγράφει το...

Για «Κέντρο Υγείας – γιαπί» έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Αριστεράς, Νάσος Ηλιόπουλος, στην ερώτηση προς την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας σχετικά με την κατάσταση του Κέντρου Υγείας Αίγινας.

Συγκεκριμένα, μίλησε για έργα που εμποδίζουν τη δουλειά των υγειονομικών και τα οποία θα έπρεπε να είχαν ολοκληρωθεί από τον Ιούνιο. Επιπλέον ο κ. Ηλιόπουλος έθιξε τις μεγάλες ελλείψεις του Κέντρου Υγείας. «Μιλάμε για μια περιοχή που το καλοκαίρι έχει 80 με 100 χιλιάδες κατοίκους μαζί με τους επισκέπτες», είπε.

Αναφέρθηκε ακόμη και στην επιλογή να μεταφερθεί το μοναδικό πλωτό ασθενοφόρο του νησιού στη ΔΕΘ τον Σεπτέμβριο ως έκθεμα. Υπενθύμισε κιόλας ότι «υπήρξε δυστυχώς ένα πολύ σοβαρό τροχαίο, ένας νέος άνθρωπος που έπρεπε να μεταφερθεί με αυτό το πλωτό, μεταφέρθηκε τελικά με ένα ιδιωτικό ταξί», το οποίο δεν μπορούσε να προσφέρει τις υπηρεσίες του ασθενοφόρου, κάτι που ενδεχομένως να συνέβαλε στον θάνατό του.

Ο Νάσος Ηλιόπουλος ζήτησε από την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, ένα χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των έργων και κάποιο σχέδιο -αν υπάρχει- κάλυψης των ελλείψεων σε ειδικότητες στο υγειονομικό, στο νοσηλευτικό και στο βοηθητικό προσωπικό.

Αγαπηδάκη: «Εργαλειοποιείται ένας θάνατος»

Κατά την απάντησή της η κα Αγαπηδάκη προέβη σε απαράδεκτους χαρακτηρισμούς περί εργαλειοποίησης από την αντιπολίτευση ενός θανάτου κάνοντας και προσωπικές αναφορές, και ο κ. Ηλιόπουλος σε έντονο ύφος μίλησε για θράσος από πλευράς της αναπληρώτριας υπουργού, ιδίως τη στιγμή που πράγματι το μοναδικό πλωτό ασθενοφόρο είχε μεταφερθεί από την Αίγινα στη Θεσσαλονίκη για έκθεμα.

«Αν δεν ντρέπεστε πάμε μαζί στην Αίγινα να δείτε τον χώρο, γιατί εγώ έχω πάει και τον έχω δει τον χώρο, εσείς δεν έχετε πάει, και ο χώρος είναι γιαπί»

Σχολιάζοντας τις αναφορές περί «εργαλειοποίησης» ο βουλευτής της Νέας Αριστεράς υπογράμμισε πως αντί για τέτοιες αναφορές κάποιος θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί, ενώ απευθυνόμενος στην Ειρήνη Αγαπηδάκη της είπε: «Εσείς προσωπικά κάνατε πολιτική καριέρα ως τρολ». Και συνέχισε: «Αν δεν ντρέπεστε πάμε μαζί στην Αίγινα να δείτε τον χώρο, γιατί εγώ έχω πάει και τον έχω δει τον χώρο, εσείς δεν έχετε πάει, και ο χώρος είναι γιαπί».

Τέλος, τόνισε ότι στο Ιατρικό Κέντρο θα έπρεπε να είναι διπλάσιοι γιατροί και οδηγοί. «Με την πολιτική σας έχετε καταφέρει να μετατρέψετε την Αίγινα σε “άγονη γραμμή”», είπε ο βουλευτής της Νέας Αριστεράς.



Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ