26.2 C
Volos
Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου, 2024

65ο ΦΚΘ: Οι 22 μεγάλου μήκους και 24 μικρού μήκους ελληνικές ταινίες που θα προβληθούν

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στο ΣτΕ για το σήμα των POS οι οδηγοί ταξί

Την ακύρωση της υπουργικής απόφασης που τους υποχρεώνει να...

ΣΥΡΙΖΑ: Αιχμηρή απάντηση στον Π. Μαρινάκη με αναφορές για «παρέμβαση σε εσωκομματική διαδικασία»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ κατά...

Δύο χρόνια φυλακή σε γνωστό τράπερ που παρήγγειλε κάνναβη μέσω delivery

Σε φυλάκιση 2 ετών, με 3ετή αναστολή, καταδικάστηκε γνωστός...

Οι 22 μεγάλου μήκους και 24 μικρού μήκους ελληνικές ταινίες που θα προβληθούν στο 65ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου.

Στο 65ο ΦΚΘ θα δούμε σε πρώτη προβολή 18 ελληνικές ταινίες, ενώ εννέα από αυτές συμμετέχουν στα διεθνή διαγωνιστικά τμήματα του Φεστιβάλ.

Στο Διεθνές Διαγωνιστικό παίρνουν μέρος οι ταινίες Αγαπούσε τα λουλούδια περισσότερο του Γιάννη Βεσλεμέ, Arcadia του Γιώργου Ζώη και Meat του Δημήτρη Νάκου. Το διαγωνιστικό τμήμα Meet the Neighbors+ περιλαμβάνει επίσης τρεις ελληνικές συμμετοχές, και πιο συγκεκριμένα τις ταινίες Κυνήγι του Χρήστου Πυθαρά, Ριβιέρα του Ορφέα Περετζή και Killerwood του Χρήστου Μασσαλά.

Τέλος, στο διαγωνιστικό τμήμα >>Film Forward θα προβληθούν τρεις ακόμη ελληνικές ταινίες: Κιούκα πριν το τέλος του καλοκαιριού του Κωστή Χαραμουντάνη, Μαλδίβες του Ντανιέλ Μπόλντα και CAFÉ 404 του Αλέξανδρου Τσιλιφώνη.

Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου διοργανώνεται σύμφωνα με τα όσα ορίζει ο νόμος. Τα μέλη της γνωμοδοτικής επιτροπής που ανέλαβε το έργο της προεπιλογής των ταινιών ήταν οι: Σπύρος Ιακωβίδης (σκηνοθέτης-παραγωγός), Χρήστος Μπακατσέλος (κριτικός κινηματογράφου) και Μίνα Ντρέκη (παραγωγός).

Διεθνές Διαγωνιστικό

Αγαπούσε τα λουλούδια περισσότερο

Γιάννης Βεσλεμές

Τρία αδέρφια κατασκευάζουν μια χρονομηχανή με σκοπό να επαναφέρουν τη νεκρή μητέρα τους στη ζωή. Όταν ο εκκεντρικός πατέρας τους κάνει την εμφάνισή του, το πείραμα ξεφεύγει από τον έλεγχό τους, και ξεκινάει η χωροχρονική περιδίνησή τους εκεί που το παρελθόν και το παρόν γίνονται ένα, σε αυτή την κωμική όσο και αλλόκοτη εξερεύνηση του πένθους.

Πρωταγωνιστούν: Πάνος Παπαδόπουλος, Γιώργος (Τζούλιο) Κατσής, Άρης Μπαλής, Sandra Abuelghanam Sarafanova, Αλεξία Καλτσίκη, Dominique Pinon.

Κρέας

Δημήτρης Νάκος

Σε ένα χωριό της ελληνικής επαρχίας, ο Τάκης ετοιμάζει τα εγκαίνια του νέου του κρεοπωλείου. Την προηγούμενη μέρα, ο γιος του, Παύλος, σκοτώνει τον γείτονα που διεκδικεί μέρος της γης τους. Μοναδικός μάρτυρας είναι ο Χρήστος, ένας νεαρός από την Αλβανία που ο Τάκης έχει στη δούλεψή του από μικρό. Ο Τάκης πρέπει να αποφασίσει ποιος θα αναλάβει την ευθύνη.

Πρωταγωνιστούν: Ακύλλας Καραζήσης, Κώστας Νικούλι, Παύλος Ιορδανόπουλος, Μαρία Καλλιμάνη, Γιώργος Συμεωνίδης, Ναταλία Swift.

Arcadia

Γιώργος Ζώης

Ένα θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα αναστατώνει τη χειμωνιάτικη ραστώνη του τουριστικού θέρετρου. Ο Γιάννης κι η Κατερίνα καταφθάνουν σοκαρισμένοι για να αναγνωρίσουν το θύμα στο τοπικό νοσοκομείο.

Μαζί, αλλά και χωριστά, θα προσπαθήσουν να συνδέσουν κομμάτια του παζλ της ζωής που χάθηκε, ερχόμενοι αντιμέτωποι με μια σειρά από αναπάντεχες αποκαλύψεις. Και δεν είναι οι μόνοι. Στο απόκοσμο παραθαλάσσιο μπαρ της περιοχής, το Αρκάντια, η Κατερίνα θα συναντήσει μια αλλόκοτη συντροφιά από απροσδόκητους συνοδοιπόρους.

Πρωταγωνιστούν: Βαγγέλης Μουρίκης, Αγγελική Παπούλια, Έλενα Τοπαλίδου, Νικόλας Παπαγιάννης.

Meet the Neighbors+

Κυνήγι

Χρήστος Πυθαράς

Ο Γιάννης, ένας μοναχικός σιδεράς, βρίσκει ευχαρίστηση στο κυνήγι. Ο διπλανός του γείτονας, ο Ηλίας, κακομεταχειρίζεται τον σκύλο του. Ενόσω ο Ηλίας δουλεύει τα βράδια σεκιούριτι, ο σκύλος μένει κλεισμένος στο μπαλκόνι, κλαίγοντας και γαβγίζοντας ασταμάτητα.

Όταν ο Γιάννης χάσει την από χρόνια αποξενωμένη μητέρα του, η σύγκρουση με τον Ηλία μοιάζει αναπόφευκτη.

Πρωταγωνιστούν: Γιάννης Μπελής, Βασίλης Αναστασίου, Μελέτης Γεωργιάδης, Βασιλική Δέλιου, Σωτήρης Τσακομίδης, Χρύσα Αγγελοπούλου, Κωστής Τσακομίδης.

Ριβιέρα

Ορφέας Περετζής

Ένας άρρωστος φοίνικας, ένα καταδικασμένο καλοκαιρινό ειδύλλιο και μια μητέρα που θέλει να τα αφήσει όλα πίσω της. Αυτό θα είναι το τελευταίο καλοκαίρι της Άλκηστις στην Αθηναϊκή Ριβιέρα.

Πρωταγωνιστούν: Εύα Σαμιώτη, Μιχάλης Συριόπουλος, Μαρία Αποστολακέα, Κώστας Κορωναίος, Μυρτώ Μεϊτάνη-Καστρινάκη.

Killerwood

Χρήστος Μασσαλάς

Ο Τίτος, ένας νεαρός σκηνοθέτης, ετοιμάζει την καινούργια του ταινία – ένα θρίλερ για μια σειρά ανεξιχνίαστων φόνων στη σύγχρονη Αθήνα. Έχουν όλοι αυτοί οι φόνοι τελεστεί από τον ίδιο κατά συρροή δολοφόνο;

Είναι όλα στη σφαίρα της μυθοπλασίας; Πρωταγωνιστούν: Βαγγέλης Δαούσης, Έλσα Λεκάκου, Ρούλα Πατεράκη, Τζόυς Ευείδη, Φοίβος Παπαδόπουλος, Μιχάλης Πητίδης, Εύα Κουμαριανού, Rafael Papad, Νίκος Αρβανίτης, Αφροδίτη Κατερινοπούλου, Γιώργος Κατσούλας, Γιάννης Παπαδόπουλος, Πηνελόπη Βαλτή, Gabriel Yared.

>>Film Forward

Κιούκα πριν το τέλος του καλοκαιριού

Κωστής Χαραμουντάνης

Ένας πατέρας με τα δίδυμα ενήλικα παιδιά του ταξιδεύουν στον Πόρο για τις καλοκαιρινές τους διακοπές με το οικογενειακό ιστιοφόρο. Χωρίς να το γνωρίζουν, τα αδέλφια συναντούν τη βιολογική τους μητέρα η οποία τα εγκατέλειψε όταν ήταν μωρά.

Αυτή η συνάντηση θα καταλήξει σε μια γλυκόπικρη ιστορία ενηλικίωσης για όλους τους εμπλεκόμενους.

Πρωταγωνιστούν: Συμεών Τσακίρης, Έλσα Λεκάκου, Κωνσταντίνος Γεωργόπουλος, Έλενα Τοπαλίδου, Αφροδίτη Καποκάκη.

Μαλδίβες

Ντανιέλ Μπόλντα

Ένας δάσκαλος μουσικής που ζει σε μία απομονωμένη ορεινή περιοχή με τον σκύλο του, ονειρεύεται να ξεφύγει από το κρύο, λαχταρώντας μια ζωή κάτω από τον καυτό ήλιο δίπλα στη θάλασσα. Όταν ο σκύλος του εξαφανίζεται,  ο απόηχος ενός άλλου κόσμου αρχίζει να διεισδύει στην καθημερινότητά του, φέρνοντας μαζί του ένα κύμα αλλόκοτων βιωμάτων που αναστατώνουν τη ζωή του.

Πρωταγωνιστούν: Αντώνης Τσιοτσιόπουλος, Δρόσος Σκώτης, Ανδρέας Μαριάνος, Μπάμπης Μακρίδης.

CAFÉ 404

Αλέξανδρος Τσιλιφώνης

Ο Τζίμι παλεύει να κρατήσει ζωντανό το ξεχασμένο Café 404. Μια μυστηριώδης τσάντα φέρνει την ελπίδα για σωτηρία, αλλά με τι κόστος — η απληστία, οι εγκληματίες και η αστυνομία βυθίζουν τα πάντα στο χάος, απειλώντας το καθετί γύρω τους.

Πρωταγωνιστούν: Ντιμίτρι Γκριπάρι, Τζερόμ Καλούτα, Margaux Καραγιάννη, Αντώνης Τσιoτσιόπουλος, Μαρία Ναυπλιώτου.

Επίσης, σε επίσημη πρώτη θα προβληθούν οι ταινίες:

Έχω κάτι να πω

Στράτος Τζίτζης

Η κωμωδία ενός σκεπτόμενου ανθρώπου που θέλει να πάρουν σοβαρά τις φιλοσοφικές του απόψεις, ενώ αυτός δεν είναι παρά ένας αποτυχημένος σκηνοθέτης. Ο Σταύρος διδάσκει σε μια σχολή κινηματογράφου. Θέλει τα σενάρια να έχουν κάποιο βαθύ νόημα.

Έτσι, έχει ελάχιστους σπουδαστές στην τάξη του και χάνει τη δουλειά του. Αποφασίζει να γράψει τις σκέψεις του για το βαθύτερο νόημα σε ένα βιβλίο. Αυτό, όμως, δεν φαίνεται να ενδιαφέρει κανέναν. Τότε, βρίσκει μια απρόσμενη αναγνώστρια…

Πρωταγωνιστούν: Αντίνοος Αλμπάνης, Ζέτα Δούκα, Γιάννης Ζουγανέλης, Ματίλντα Τζίτζη, Βίβιαν Κοντομάρη, Χρήστος Σαπουντζής, Αναστασία Δέλτα, Φένια Αποστόλου.

Η κάλτσα

Κύρος Παπαβασιλείου

Ένας σκηνοθέτης με οικονομικά προβλήματα έχει ένα ατύχημα που τον αφήνει προσωρινά ανάπηρο. Παίρνει βοήθεια από έναν ξάδερφο που είναι μόνιμα ανάπηρος. Ο σκηνοθέτης αποφασίζει να κάνει ταινία το όλο συμβάν και τις μέρες που περνά με τον ξάδελφο, αλλά όλοι μπαίνουν εμπόδιο στη δημιουργία της ταινίας, και ειδικά η κοπέλα που τον τραυμάτισε.

Πρωταγωνιστούν: Φίλιππος Γιαννηκούρης, Κύρος Παπαβασιλείου, Εύη Χατζηπιερή, Μάριος Κωνσταντίνου.

Θολός βυθός

Ελένη Αλεξανδράκη

Ο Γιάννης, γιος αντάρτη, ξεριζώνεται και εκτοπίζεται στις Παιδουπόλεις της Φρειδερίκης, όπου χειραγωγούνται οι ιδέες και οι επιθυμίες του. Εφιάλτες και σκοτεινά αισθήματα για τον πατέρα του στοιχειώνουν την καρδιά του. Ενήλικας πια, επαναπροσδιορίζει την ύπαρξή του. Αποφασίζει να πάει να τον συναντήσει. Η αληθινή ιστορία του συγγραφέα Γιάννη Ατζακά.

Πρωταγωνιστούν: Φίλιππος Μηλίκας, Μάριος-Κωνσταντίνος Γαλετζάς, Κωνσταντίνος Αθανασάκης, Αινείας Τσαμάτης, Αγνή Στρουμπούλη, Σίμος Κακάλας, Στέλιος Μάινας, Εύη Σαουλίδου, Αγλαΐα Παπά, Κωνσταντίνος Σειραδάκης, Katia Leclerc O’Wallis, Κάτια Γκουλιώνη, Ευδοξία Ανδρουλιδάκη, Θέμης Πάνου, Μαρία Καλλιμάνη, Ανδρέας Μαριανός, Μανώλης Μαυροματάκης.

Λούλα LeBlanc

Στέργιος Πάσχος

26 Σεπτεμβρίου 1999.

Ο Αλέκος είναι νεκρός. Η έφηβη εγγονή του, Μαργαρίτα, αρνείται πεισματικά να πάει στην κηδεία και εκμεταλλεύεται την απουσία των γονιών της για να οργανώσει ένα αυτοσχέδιο πάρτι στο σπίτι.

Τρεις μέρες νωρίτερα.

Χωρίς να γνωρίζει πως πρόκειται για το τελευταίο του βράδυ, ο Αλέκος παρευρίσκεται σε μια συγκέντρωση παλιών φίλων με αφορμή τα γενέθλια της Λούλας, του πρώτου του έρωτα, η οποία τώρα πάσχει από άνοια. Πρωταγωνιστούν: Θανάσης Παπαγεωργίου, Μισέλ Βάλεϊ, Δανάη Νίλσεν, Έλενα Τοπαλίδου, Τάκης Βαμβακίδης, Μαρία Κοραχάη, Γιώργος Ζιάκας.

Πανίδα

Στρατούλα Θεοδωράτου

Μια φωτορεπόρτερ, ένας αρχιτέκτονας κι o πατέρας του, ο οποίος πάσχει από άνοια, εγκλωβίζονται στο κέντρο της Αθήνας μια μέρα που εκτυλίσσονται εκτεταμένα επεισόδια. Και οι τρεις εμπλέκονται σε μια μεγάλη πυρκαγιά με δεκάδες νεκρούς. Η συμβίωση φέρνει συγκρούσεις, καθώς σχέσεις εξάρτησης και συσσωρευμένος θυμός αναδύονται. Η αναζήτηση της αλήθειας μοιάζει ανέφικτη.

Πρωταγωνιστούν: Έλενα Μαυρίδου, Αντώνης Μυριαγκός, Γιώργος Μωρόγιαννης, Ηλέκτρα Νικολούζου.

Το ποτάμι

Χάρης Ραφτογιάννης

Αυτό που αποκαλείται «πρόοδος» για εκείνον είναι απειλή για εκείνη. Ένα τροχαίο ατύχημα τους φέρνει κοντά. Η οργασμική γεύση των Nuggets τούς φέρνει ακόμα πιο κοντά. Αλλά χρειάζονται πολλά περισσότερα για να είναι μαζί. Πρωταγωνιστούν: Μάκης Παπαδημητρίου, Στεφανία Σωτηροπούλου, Ilire Vinca, Χάρης Φραγκούλης.

Magic Trap

Νίκος Βεργίτσης

Η Πανδώρα και ο Πλάτωνας, τα πιο ερωτευμένα πλάσματα στη Γη, έχουν ένα μυστικό: τα «Δάκρυα της θλίψης» τους πραγματοποιούν κάθε ευχή. Μετά από σχέση 300 χρόνων, η Πανδώρα λέει στον Πλάτωνα πως δεν μπορεί να τον ξαναδεί, γιατί μια προφητεία λέει ότι θα πεθάνει στην 300ή επέτειό τους. Εντωμεταξύ, η εξωγήινη Flame έρχεται στη Γη για να σταματήσει το κακό.

Με τις φωνές των: Κλέλια Ανδριολάτου, Ορέστης Χαλκιάς, Πηνελόπη Αναστασοπούλου, Ζενεβιέβ Μαζαρί, Τάσος Λέκκας, Φίλιππος Σοφιανός, Γιάννης Βούρος, Σοφία Φιλιππίδου,Νατάσα Κομματά Ειρήνη Βεργίτση, Νίκος Βεργίτσης.

Wishbone

Πέννυ Παναγιωτοπούλου

Ο Κώστας, νεαρός σεκιουριτάς σε δημόσιο νοσοκομείο, μετά τον ξαφνικό θάνατο του μεγαλύτερου αδελφού του αναγκάζεται να αναλάβει την ανιψιά του, αλλά και να βρει χρήματα για να σώσει το σπίτι τους από τα χρέη. Ενώ έχει χάσει κάθε ελπίδα, ένας τραυματιοφορέας τού προτείνει να τον βοηθήσει. Το τίμημα, όμως, θα είναι μεγάλο.

Πρωταγωνιστούν: Γιάννης Καράμπαμπας, Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης, Αλεξάνδρα Σακελλαρόπουλου, Γαρουφαλίνα Κοντόζου, Έλενα Μαυρίδου, Ευθαλία Παπακώστα, Μυρτώ Αλικάκη, Νικόλας Παπαγιάννης, Αντρέας Νάτσιος, Μαρία Κατσανδρή.

Ξεπερνώντας τα σύνορα

Στην ενότητα «Ξεπερνώντας τα σύνορα» παρουσιάζονται σε πρεμιέρα ταινίες ελληνικού ενδιαφέροντος, γυρισμένες στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό.

Utopolis

Vladimir Subotić

Ο Σαμ, ένας νεαρός πρόσφυγας στο εργοτάξιο της Utopolis, μας συστήνει τον Τιμούρ, έναν άλλο πρόσφυγα. Πηγαίνει στην καντίνα της περιοχής, όπου συναντούν τον Γιάννη και τον Σωτήρη, φρουρούς της γειτονιάς. Ο Γιάννης, φανερά απογοητευμένος, κατηγορεί τους πρόσφυγες για τα δεινά του, ενώ υποπτεύεται τον Τιμούρ και τον ακολουθεί στη Utopolis. Ο καυγάς τους οδηγεί σε μια βαθιά τρύπα αποκαλύπτοντας μυστικά του παρελθόντος.

Πρωταγωνιστούν: Μάκης Παπαδημητρίου, Goran Bogdan, Ανδρέας Κωνσταντίνου, Peter Okechukwu, Κατερίνα Μαυρογεώργη.

Μια δεύτερη ματιά

Brando with a Glass Eye

Αντώνης Τσώνης

Όταν ο Λούκας λαμβάνει μια πρόσκληση να σπουδάσει υποκριτική στη Νέα Υόρκη, κάνει μια ένοπλη ληστεία για τα χρήματα. Στη διάρκεια της ληστείας ο Λούκας τραυματίζει σοβαρά έναν αθώο και στη συνέχεια τον επισκέπτεται στο νοσοκομείο, αναπτύσσοντας μια αναπάντεχη φιλία χωρίς να αποκαλύψει την ταυτότητά του.

Πρωταγωνιστούν: Γιάννης Νιάρρος, Κώστας Νικούλι, Γιάννης Τσορτέκης, Μαρία Καλλιμάνη, Αλέξανδρος Χρυσανθόπουλος, Ξένια Ντάνια, Χαρά Μάτα Γιαννάτου.

Μικρού μήκους ελληνικές ταινίες

Τέλος, όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος θα παρουσιαστούν όλες οι βραβευμένες ελληνικές ταινίες, από όλα τα εγχώρια και διεθνή διαγωνιστικά προγράμματα του πρόσφατου 47ου Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας. Οι βραβευμένες μικρού μήκους ταινίες θα προβληθούν και σε ειδικό τμήμα στο Film Market, στο οποίο θα έχουν πρόσβαση sales agents και εκπρόσωποι φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους του εξωτερικού.

Οι 24 ταινίες που θα προβληθούν είναι οι:

Alles Gut – Σκηνοθεσία: Παύλος Παρασκευόπουλος

Dracaena – Σκηνοθεσία: Σοφία Πριοβόλου, Ιωάννης Παναγιωτίδης

Honeymoon – Σκηνοθεσία: Άλκι Παπασταθόπουλος

MJ – Σκηνοθεσία: Γιώργος Φουρτούνης

No Future Kids – Σκηνοθεσία: Ελένη Πουλοπούλου

numb – Σκηνοθεσία: Δέσποινα Κούρτη

Underground – Σκηνοθεσία: Γιάννης Χριστοφόρου

Zange – Σκηνοθεσία: Ίρις Μπαγλανέα

Αλκυονίδες – Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Σκούρας

απαρατάτεμε – Σκηνοθεσία: Μένη Τσιλιανίδου

Άσκοπη μετακίνηση – Σκηνοθεσία: Νικολέτα Λεούση

Αυτό που δεν ήξερε η Μαίρη – Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνα Κοτζαμάνη

Αυτό που ζητάμε από ένα άγαλμα είναι να μην κινείται – Σκηνοθεσία: Δάφνη Χαιρετάκη

Αχέροντας – Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνα Παπαδοπούλου

Γκέκας – Σκηνοθεσία: Δημήτρης Μουτσιάκας

Να θυμάσαι ότι πατάς στη Γη – Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Δικόπουλος

Ο θάνατος του κηπουρού – Σκηνοθεσία: Χριστίνα Σπηλιοπούλου

ποπ – Σκηνοθεσία: Λίνα Κουντουρά

Στελιάννα – Σκηνοθεσία: Γιάννης Μπλέτας

Στρώνουν τον παράδεισο – Σκηνοθεσία: Αλκαίος Σπύρου

Τα περιστέρια αρρωσταίνουν όταν η πόλη φλέγεται – Σκηνοθεσία: Σταύρος Μαρκουλάκης

Το ποτάμι περνάει από το χωριό – Σκηνοθεσία: Ξενοφώντας Νικολακόπουλος

Τρωκτικά του μπετόν – Σκηνοθεσία: Αποστόλης Γκανάτσιος

Χρυσά βαστά – Σκηνοθεσία: Φοίβος Κοντογιάννης



Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ