21.8 C
Volos
Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου, 2024

Η μέρα που ο Φρανκ Σινάτρα ικέτεψε για τη ζωή του στα αφεντικά της μαφίας

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Χεζμπολάχ: Επίθεση σε ναυτική βάση κοντά στη Χάιφα

Σειρήνες προειδοποίησης ήχησαν σήμερα στο κεντρικό Ισραήλ λόγω ενός...

ΣΥΡΙΖΑ για Κασσελάκη: Άμεσα εφαρμοστέα και αμετάκλητη η απόφαση της ΚΕ

«Η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής για τον Στέφανο Κασσελάκη είναι άμεσα εφαρμοστέα και αμετάκλητη», τονίζεται σε...

Δανάη Μπάρκα: Δεν μπορώ να συγκριθώ με την Ελένη Μενεγάκη

«Δεν ξέρω αν κάποιος άλλος μπορεί να κάνει την...

ΣΥΡΙΖΑ για Κασσελάκη: Άμεσα εφαρμοστέα και αμετάκλητη η απόφαση της ΚΕ

«Η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής για τον Στέφανο Κασσελάκη είναι άμεσα εφαρμοστέα και αμετάκλητη», τονίζεται σε...

Ήταν ένα από τα μεγάλα αστέρια της «χρυσής εποχής» του Χόλιγουντ. Κέρδισε τον τίτλο «Η Φωνή» από τους θαυμαστές και τον Τύπο. Ήταν το συνώνυμο της ανδρικής φιλίας (μαζί με τους υπόλοιπους της παρέας Rat Pack), με τα πάρτι και τις αλητείες τους να γράφουν ιστορία. Ο Φρανκ Σινάτρα ξελόγιαζε τις γυναίκες, μάγευε με τη σκηνική του παρουσία και είχε την εικόνα του ανθρώπου που τα έκανε όλα με τον δικό του τρόπο.

Την ίδια ώρα, όμως, πάντα τον κυνηγούσε ένα μαύρο σύννεφο για τις φιλίες του. Δεν είναι μυστικές οι φήμες της σχέσης του με τη μαφία της Νέας Υόρκης. Για την ακρίβεια ούτε εκείνος τις έκρυβε: ο Φρανκ Σινάτρα δεν δίσταζε να φωτογραφηθεί με αφεντικά και πρωτοπαλίκαρα των μεγάλων οικογενειών της μαφίας. Μάλιστα, πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι ο χαρακτήρας του Τζόνι Φοντέιν στην τριλογία «Godfather» βασίστηκε στον «Φράνκι». Ενώ, δεν ξεχνάμε και τη φράση από το φιλμ «Ocean’s Thirteen» του Στίβεν Σόντερμπεργκ «έκανες χειραψία με τον Σινάτρα».

Μεταξύ μας, το είχε ο κόσμος τούμπανο και αυτός κρυφό καμάρι.

Ωστόσο, αυτή τη φορά ο πρώην πράκτορα; του FBI Μάικ Κάμπι προσπαθεί να αποδείξει τη σχέση του Φρανκ Σινάτρα με τη μαφία, μέσα από το βιβλίο του «Mafia Takedown». Και προσφέρει μερικές ζουμερές ιστορίες, ικανές για να γίνουν μια ταινία κάποτε.

Όπως τότε που «Η Φωνή» ικέτεψε με δάκρυα στα μάτια τα αφεντικά της μαφίας να μην το σκοτώσουν, σε ένα υπόγειο στο Χάρλεμ.

Όπως είπαμε, ο Φρανκ Σινάτρα δεν έκρυβε τη σχέση του με τη μαφία της Νέας Υόρκης – και ιδιαίτερα με την οικογένεια Τζενοβέζε. Άλλωστε νονός του ήταν ο Ουίλι Μορέτι, ένας από τους ισχυρούς μαφιόζους της οικογένειας στο «Μεγάλο Μήλο».

Φρανκ Σινάτρα, Σάμι Ντέιβις Τζ. και Ντιν Νάρτιν: η παρέα των Rat Pack, που έγινε συνώνυμο της ανδρικής φιλίας.

Σύμφωνα με τον Μάικ Κάμπι, ο οποίος στα νάτια του συμμετείχε σε πολλές αποστολές για την εξάρθρωση της μαφίας στη Νέα Υόρκη, η οικογένεια Τζενοβέζε ήταν αυτή που έκανε τα πάντα για την εκτόξευση της καριέρας του.

Ο πρώην πράκτορας του FBI γράφει στο βιβλίο του ότι η μαφία του «χάρισε» το Όσκαρ Β’ ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία «From Here to Eternity».

«Ο γνωστός παραγωγός ταινιών Χάρι Κον δεν τον ήθελε στην ταινία. Αρνήθηκε, μάλιστα, να τον περάσει από οντισιόν. Για αυτό ο Σινάτρα πλησίασε την οικογένεια Τζενοβέζε και πιο συγκεκριμένα τον Φρανκ Κοστέλο για να τον βοηθήσει. Αυτός επικοινώνησε με τον εκτελεστή Τζον Ροσέλι, ώστε να κάνει τη δουλειά» γράφει ο Μάικ Κάμπι και συνεχίζει: «Το μήνυμα που μετέφερε ο Ροσέλι ήταν ‘είσαι νεκρός αν δεν το κάνεις’». Κάπως έτσι ο Σινάτρα πήρε και τον ρόλο και το Όσκαρ.

Καβαλώντας το μαφιόζικο καλάμι

Ωστόσο, σύμφωνα με τον Μάικ Κάμπι, κάποια στιγμή η αλαζονεία και η συμπεριφορά του Φρανκ Σινάτρα άρχισε να ενοχλεί την οικογένεια Τζενοβέζε.

Σύμφωνα με τον πρώην πράκτορα του FBI ο «Φράνκι» γινόταν πολύ επιθετικός όταν έπινε και συμπεριφερόταν πιο μαφιόζικα και από τους μαφιόζους. Μια φορά στο Λας Βέγκας έδωσε 50 δολάρια σε έναν σερβιτόρο για να χτυπήσει τον δημοσιογράφο του Vanity Fair Ντομινίκ Ντουν. Ενώ, μια άλλη φορά, έπειτα από διαφωνία που είχε με μια γυναίκα για την πολιτική κατάσταση στη χώρα, απαίτησε από έναν σερβιτόρο να της σπάσει ένα πιάτο στο κεφάλι.

Το χειρότερο όμως ήταν άλλο: ο Σινάτρα άρχισε να έχει πολλές και φιλικές σχέσεις με άτομα της οικογένειας Γκαμπίνο. Άλλωστε άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους διάφορες φωτογραφίες που τους έδειχναν να περνούν τα βράδια παρέα σε διάφορα μπαρ και εστιατόρια. Κι αυτό δεν άρεσε καθόλου στον Άντονι «Φατ Τόνι» Σαλέρνο.

Το αφεντικό της οικογένειας Τζενοβέζε ζήτησε την εκτέλεσή του. Έτσι, μια μέρα τον κάλεσαν σε συνάντηση σε ένα υπόγειο στο Χάρλεμ, όπου ο «Φατ Τόνι» είχε δώσει εντολή στον εκτελεστή Τζορτζ Μπαρόν να τον πυροβολήσει.

«Όταν ο Σινάτρα κατάλαβε ότι του έστησαν παγίδα, άρχισε να κλαίει σαν μωρό. Και ο Σαλέρνο τον λυπήθηκε, λέγοντάς του ότι του χαρίζει τη ζωή για την ώρα» σύμφωνα με τον Μάικ Κάμπι.

Ο Φρανκ Σινάτρα στα «χρυσά» χρόνια του Λας Βέγκας.

Χόλιγουντ και μαφία

Πάντως, ο πρώην πράκτορας του FBI, ξεκαθαρίζει ότι ο Φρανκ Σινάτρα δεν ήταν ο μοναδικός σταρ του Χόλιγουντ που είχε σχέση με άτομα της μαφίας.

Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο ήρθε σε επαφή με το αφεντικό της οικογένειας Γκαμπίνο Άντονι «Φατ Άντι» Ρουτσιάνο για τον ρόλο του στην ταινία «Analyze This» και ο Τόνι Σιρίκο, που έπαιξε στη σειρά «The Sopranos», επικοινώνησε για συμβουλές με μέλη της οικογένειας Κολόμπο.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον Κάμπι, και ο Τζέιμς Κάαν που υποδύθηκε τον Σόνι Κορλεόνε στο «Godfather» είχε επαφές με τον Άντονι Ρούσο της οικογένειας Κολόμπο και λέγεται ότι εμπνεύστηκε για την ερμηνεία του από τον γνωστό μαφιόζο της Νέας Υόρκης.



Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ