19 C
Volos
Κυριακή, 13 Οκτωβρίου, 2024

Γρεβενά: Εντολή για «λουκέτο» σε λούνα παρκ μετά από καταγγελία του πατέρα του 19χρονου που σκοτώθηκε

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σφραγίστηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου το λούνα παρκ της εμποροπανήγυρης στα Γρεβενά που λειτουργούσε με άδεια του τοπικού δήμου. Μάλιστα στον φάκελο της αδειοδότησης περιλαμβάνεται έγγραφο πιστοποίησης των παιχνιδιών του λούνα παρκ από την εταιρεία της οποίας η δραστηριότητα είχε ανασταλεί και τελικά η άδειά της ανακλήθηκε ως φορέα πιστοποίησης λόγω της εμπλοκής της στην υπόθεση του θανάτου του 19χρονου στο λούνα παρκ του Πευκοχωρίου Χαλκιδικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Voria.gr, το λούνα παρκ έκλεισε άρον-άρον καθώς ο πατέρας του 19χρονου ήταν αυτός που ενημέρωσε τις διωκτικές αρχές χθες Σάββατο (12/10) και κατήγγειλε την παράνομη πιστοποίηση της εγκατάστασης. Άμεσα ενημερώθηκε ο εισαγγελέας και τελικά ο δήμος έλαβε την απόφαση ανάκλησης. Βέβαια δύο ημέρες νωρίτερα η Λαϊκή Συσπείρωση Γρεβενών έχοντας πληροφορηθεί ότι η εταιρεία δεν μπορούσε να πιστοποιήσει ανακοίνωσε την κατάσταση που επικρατεί χωρίς να αντιδράσει κανείς.

Η εταιρεία που εκπροσωπεί το λούνα παρκ κατέθεσε αίτηση για να εγκατασταθεί στην εμποροπανήγυρη στις 6 Οκτωβρίου, για να λειτουργήσει από τις 9 του μήνα. Στις 8 Οκτωβρίου ο δήμος ενέκρινε την άδεια λειτουργίας. Στον φάκελο της αδειοδότησης περιλαμβανόταν πιστοποίηση των εννέα παιχνιδιών του λούνα παρκ.

Ωστόσο όμως ο φορέας πιστοποίησης δεν μπορούσε να παραδώσει έκθεση ελέγχου για δύο λόγους. Η λειτουργία του είχε ανασταλεί με απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης από τις 10 Σεπτεμβρίου. Επίσης στις 7 Οκτωβρίου, μία ημέρα δηλαδή πριν την αδειοδότηση του λούνα παρκ από τον δήμο Γρεβενών, ανακλήθηκε από το υπουργείο Ανάπτυξης και η διαπίστευση ως φορέα πιστοποίησης με εντολή μάλιστα να αποσύρει όλες τις πιστοποιήσεις που είχε χορηγήσει από τον Αύγουστο του 2023, όταν πήρε την άδεια του φορέα.

Η καταγγελία του πατέρα του 19χρονου

Αστυνομία, εισαγγελέα και δήμο κινητοποίησε ο Γιώργος Καμπαϊλής, πατέρας του 19χρονου που έχασε τη ζωή του στο Πευκοχώρι, καθώς κατήγγειλε ότι η εταιρεία που έχει εγκρίνει τη λειτουργία των παιχνιδιών δεν μπορούσε να λειτουργεί. Αμέσως από την αστυνομία ενημερώθηκε το βράδυ ο εισαγγελέας και τελικά ο δήμος προχώρησε στην απόφαση να κλείσει το λούνα παρκ.

Μάλιστα οι διωκτικές αρχές στην πρώτη ενημέρωση που είχαν από τον δήμο ήταν ότι η εταιρεία δεν μπορούσε να πιστοποιεί παιχνίδια από τις 10 Οκτωβρίου και γι’ αυτό ο δήμος προχώρησε στην απόφαση αδειοδότησης. Από την άλλη, ο δήμος ανέφερε πως οι υπηρεσίες του υπουργείου Ανάπτυξης δεν ενημέρωσαν κανέναν ούτε για την αναστολή λειτουργίας ούτε τελικά για την ανάκληση του φορέα πιστοποίησης.

Αυτό όμως που προξενεί εντύπωση είναι πως από την Παρασκευή 11 του μήνα η Λαϊκή Συσπείρωση Γρεβενών είχε ανακοινώσει ότι το λούνα παρκ του πανηγυριού είχε πιστοποιηθεί από εταιρεία η άδεια της οποίας είχε ανακληθεί από τις 7 Οκτωβρίου, δηλαδή μία ημέρα πριν την αδειοδότηση από τον δήμο.

«Στη διαύγεια έχει αναρτηθεί απόφαση του Υπουργείου ανάπτυξης με αριθ. πρωτοκόλλου 76591-07-10-2024 όπου ανακαλείται η δραστηριοποίηση της εταιρείας …. (αναφέρει όνομα) εταιρεία που ελέγχει τον εξοπλισμό των Λούνα Πάρκ και πιστοποιεί την καταλληλότητα τους. Επίσης στο ίδιο έγγραφο ζητάει από την εταιρεία να αποσύρει όλες τις εκθέσεις ελέγχου/πιστοποιητικών που έχει χορηγήσει. Το Λούνα Παρκ στο παζάρι των Γρεβενών έχει πάρει πιστοποίηση από τη συγκεκριμένη εταιρεία», αναφέρεται στην ανακοίνωση με ευθείες βολές στον δήμο.

«Από την άλλη ο Δήμος Γρεβενών φέρει μεγάλη ευθύνη που επιτρέπει τη συνέχιση της λειτουργίας του Λούνα Παρκ, παρά το έγγραφο που είναι σε γνώση του», καταλήγει η ανακοίνωση.

«Έπεσε στην αντίληψή μας, ο δήμος δεν είχε ενημέρωση, το έμαθε παραπλεύρως και τους είπαμε να το κλείσουν, εκδώσαμε αυτή την ανακοίνωση», σημείωσε μιλώντας στο Voria.gr η γραμματέας της Λαϊκής Συσπείρωσης Γρεβενών και δημοτική σύμβουλος Παναγιώτα Ντάγκα.

Με πληροφορίες από Voria.gr και ΕΡΤ



Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ