21.8 C
Volos
Σάββατο, 12 Οκτωβρίου, 2024

Υπουργείο Μεταφορών: Ο ελληνικός σιδηρόδρομος και τα logistics αντικείμενο συζήτησης υπουργών Ελλάδας-Ιταλίας

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διμερή συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο της Ιταλικής Κυβέρνησης και Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών της Ιταλίας κ. Matteo Salvini, είχε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας στο Μιλάνο, όπου παρίσταται στα εγκαίνια της Γραμμής 4 του Μετρό της ιταλικής πόλης.

Τι συζήτησαν οι υπουργοί Μεταφορών Ελλάδας-Ιταλίας

Μετά τη διμερή συνάντηση με τον κ. Salvini, ο κ. Σταϊκούρας δήλωσε:

«Κατά τη διμερή συνάντησή μας, είχαμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις και θέσεις για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρώπη στο πεδίο των μεταφορών, καθώς και για τις εκθέσεις Λέτα και Ντράγκι, με βασικές συστάσεις τη μετάβαση στα ηλεκτρικά οχήματα, την επέκταση των σιδηροδρομικών και διατροπικών μεταφορών, τη βελτιστοποίηση της εφοδιαστικής, τη μείωση της συμφόρησης και την προώθηση της βιώσιμης αστικής κινητικότητας.

Επίσης, μιλήσαμε για την ανανέωση του στόλου των λεωφορείων στην Αθήνα, την ανάγκη βελτίωσης του τροχαίου υλικού στον ελληνικό σιδηρόδρομο και την έναρξη λειτουργίας του Μετρό στη Θεσσαλονίκη, στην οποία ο κ. Σαλβίνι και όλοι οι Υπουργοί Μεταφορών έχουν προσκληθεί».

Υπενθυμίζεται ότι ο Ιταλός Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών και ο Δήμαρχος της πόλης του Μιλάνου Giuseppe Sala, έχουν προσκληθεί στην εορταστική τελετή εγκαινίων του Μετρό Θεσσαλονίκης, τη λειτουργία και συντήρηση του οποίου έχει αναλάβει η TheMA S.A. (Thessaloniki Metro Automatic), μια σύμπραξη της Ιταλικής εταιρείας δημόσιων συγκοινωνιών του Μιλάνου (ΑΤΜ-Azienda Transporti Milanesi) με τη Γαλλική Egis.

Πηγή: ΟΤ



Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ