26.8 C
Volos
Σάββατο, 12 Οκτωβρίου, 2024

Νέα Αρχή για τον Τόπο μας: «Αναγκαία η, με όλα τα μέσα, στήριξη του Τουρισμού»

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Αλέξανδρος Τσουβέλας έρχεται με τις ξεκαρδιστικές «Αλήθειες» του στο Θέατρο Παλλάς

Τον ακούμε στο ραδιόφωνο, τον βλέπουμε στις οθόνες μας, κυνηγάμε κυριολεκτικά...

Θεσσαλονίκη: Δεν διαφαίνονται ίχνη εγκληματικής ενέργειας στις σορούς των ηλικιωμένων

Δεν διαφαίνονται ίχνη εγκληματικής ενέργειας στην υπόθεση με τις...

Ασκληπιείο Βούλας: Σεξουαλική επίθεση σε υγειονομικό – Τι καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι

Μία υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης που αφορά μία υγειονομικό κι...



Στην σημερινή σύσκεψη φορέων, που πραγματοποιείται στις Μηλιές, αλλά και στην ανάγκη γενικότερης στήριξης του τουριστικού προϊόντος και των επιχειρηματιών του κλάδου, αναφέρονται με ανακοίνωσή τους ο επικεφαλής και οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Νέα Αρχή για τον Τόπο μας».
Παράλληλα, οι εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης στο Δήμο Νοτίου Πηλίου υπογραμμίζουν την ανάγκη για ουσιαστική ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής, αλλά και της Μαγνησίας γενικότερα, όπως και της πλήρους αξιοποίησης των υποδομών, που η περιοχή διαθέτει, ως απαραίτητη προϋπόθεση για την αλλαγή της, ομολογουμένως, άσχημης κατάστασης που επικρατεί επί του παρόντος.
Πιο συγκεκριμένα στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:
«Από την αρχή της θητείας του νέου δημοτικού συμβουλίου είχαμε καταστήσει ξεκάθαρο, σε όλους τους τόνους και προς όλες τις κατευθύνσεις, ότι θα στηρίζουμε όλες εκείνες τις ενέργειες και πρωτοβουλίες της Δημοτικής Αρχής, οι οποίες θα κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση.
Υπό αυτή την έννοια, στηρίζουμε την σημερινή σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στις Μηλιές, που οργανώνεται με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής, για να συζητηθεί η ουσιαστική στήριξη του Αεροδρομίου της Νέας Αγχιάλου, μία από τις σημαντικότερες υποδομές που η περιοχή μας διαθέτει, για την ενίσχυση του τουρισμού και όχι μόνο.
Παράλληλα, θεωρούμε ότι αυτή η πρωτοβουλία θα πρέπει να αποτελέσει την απαρχή μίας σειράς πρωτοβουλιών για την ανάδειξη των προβλημάτων ή των ενεργειών που απαιτούνται προς όλες τις κατευθύνσεις, ώστε να αξιοποιηθούν οι υπάρχουσες υποδομές ή να δημιουργηθούν νέες, που λείπουν, οι οποίες θα ενισχύσουν όχι μόνο τον τουρισμό, αλλά και άλλους τομείς της τοπικής οικονομίας, όπως ο πολύπαθος αγροτικός τομέας ή η τοπική επιχειρηματικότητα.
Ενδεικτικά, λοιπόν, αναφέρουμε ότι αντίστοιχες πρωτοβουλίες θα πρέπει να αναληφθούν και για την ανάδειξη και αξιοποίηση του λιμανιού του Βόλου και των υπόλοιπων θαλάσσιων υποδομών της περιοχής, όπως και των δυνατοτήτων που το θαλάσσιο μέτωπο της περιοχής μας δίνει.
Πιστεύουμε ότι το λιμάνι του Βόλου μπορεί, μαζί με το αεροδρόμιο,  να αποτελέσει τον πυρήνα ανάπτυξης του τουρισμού, καθώς, πέραν των ήδη υπαρχουσών δραστηριοτήτων, όπως η κρουαζιέρα, που χρειάζονται περισσότερη στήριξη και καλύτερη διασύνδεση με το τοπικό τουριστικό προϊόν, θα μπορούσε να αποτελέσει την βάση της ανάπτυξης ενός θαλάσσιου δικτύου μεταφορών, με θαλάσσια ταξί για παράδειγμα, ως εναλλακτική για την μετακίνηση των επισκεπτών της περιοχής προς τους παραθαλάσσιους προορισμούς, εντός και εκτός του Παγασητικού.
Είναι, επίσης, αναγκαία η σύνδεση, με την παράδοση του έργου, του λιμανιού του Πλατανιά με τη Θεσσαλονίκη, τις Βόρειες Σποράδες, και άλλα λιμάνια κοντινών προορισμών, όπως της Λάρισας, της Πιερίας και της Εύβοιας.
Επιπλέον, θεωρούμε ότι όλοι θα συμφωνήσουμε, με βάση την τραγική εικόνα των τελευταίων ετών, πως είναι πλέον παραπάνω από αναγκαίο να “τρέξει” με πολύ γοργούς ρυθμούς η επέκταση της Περιφερειακής Οδού, προς το Νότιο Πήλιο, όπως και η παράδοση του κομματιού του που είναι σχεδόν έτοιμο.
Έργο, που παρουσιάζει σημαντική στασιμότητα, τα τελευταία χρόνια και θα μειώσει τις αποστάσεις και θα συμβάλει καταλυτικά στον εκμηδενισμό του φαινομένου του μποτιλιαρίσματος που καταγράφεται, ειδικά, κατά την υψηλή περίοδο. Πέραν, βέβαια, της σημαντικότατης βελτίωσης που θα επιφέρει στην καθημερινότητα των κατοίκων του Νοτίου Πηλίου.
Σε αυτή την κατεύθυνση, θεωρούμε επίσης αναγκαίο το άνοιγμα της συζήτησης, με την ανάλογη πίεση προς όλους τους εμπλεκομένους, για την βελτίωση και εκσυγχρονισμό του οδικού δικτύου Πηλίου, ουσιαστικά και όχι με μπαλώματα και απλές επιστρώσεις, το οποίο, κυριολεκτικά, “κάνει δύσκολη τη ζωή των κατοίκων”, και αποτελεί ίσως το σημαντικότερο πρόβλημα στην προσπάθεια ανάπτυξης του τοπικού τουριστικού προϊόντος.
Επιπλέον, είναι πολύ σημαντική και η ανάγκη τόνωσης της εξωστρέφειας της περιοχής μας, με καμπάνιες που θα ανταποκρίνονται στην σύγχρονη πραγματικότητα και θα αξιοποιούν στο έπακρο τις δυνατότητες που τα σύγχρονα μέσα παρέχουν.
Δεν είναι ψέματα να πούμε ότι ο Δήμος Νοτίου Πηλίου απουσιάζει πλήρως από όλες τις μεγάλες εκθέσεις τουρισμού, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως δεν είναι ψέματα να πούμε ότι ουδέποτε υπήρξε μία ουσιαστική καμπάνια προβολής του τουριστικού προϊόντος της περιοχής, που μετά και τα γεγονότα του τελευταίου έτους είναι περισσότερο αναγκαία από ποτέ.
Δεν είναι ψέματα να πούμε ότι θα περίμενε κανείς να ακούσει ή να δει στα μέσα ενημέρωσης της περιοχής και όχι μόνο, ένα μήνυμα που θα προσκαλεί τους δυνητικούς επισκέπτες στην περιοχή μας. Καλή η διαφήμιση για θέματα όπως η ανακύκλωση, που ακούμε εδώ και καιρό σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό, πιστεύουμε όμως ότι πλέον ο Δήμος μας θα πρέπει να προβάλει τον τουρισμό και τις ομορφιές του τόπου μας. Και η προβολή αυτή να αφορά το σύνολο των μέσων, τοπικά τουλάχιστο.
Δεν είναι ψέματα να πούμε ότι ο Δήμος μας, ειδικά σε ότι αφορά την προβολή των συγκριτικών του πλεονεκτημάτων, απέχει παντελώς από όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που αποτελεί πλέον βασικό στοιχείο εξωστρέφειας, αλλά και προσέλκυσης μελλοντικών επισκεπτών.
Και αυτό είναι μέρος μόνο των προτάσεων μας, για την συζήτηση των οποίων καλούμε τον κ. Δήμαρχο να ανταποκριθεί στην πρόταση μας για την σύγκληση ειδικής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, προκειμένου να συζητήσουμε και να συναποφασίσουμε, για το αύριο, ουσιαστικά, του τόπου μας.
Τέλος, θεωρούμε επιβεβλημένο να στηρίξουμε τους επιχειρηματίες του κλάδου, όπως και των υπολοίπων κλάδων της τοπικής μας επιχειρηματικότητας, στηρίζοντας προς όλες τις κατευθύνσεις τα δίκαια αιτήματά τους.
Υπό αυτή την έννοια στηρίζουμε το αίτημα της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας για εξαίρεση από τα νέα τέλη για τον ξενοδοχειακό κλάδο για δύο χρόνια, αίτημα δίκαιο δεδομένης της μεγάλης καταστροφής που ο κλάδος υπέστη τόσο κατά την διάρκεια της περσινής θεομηνίας, όσο και με τα όσα επακολούθησαν μετά». ,

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ