26.8 C
Volos
Σάββατο, 12 Οκτωβρίου, 2024

Ο Τζον Λε Καρέ είχε μια… ενδεκάδα από ερωμένες

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το ημερολόγιο έγραφε 12 Δεκεμβρίου 2020 όταν ο κόσμος της λογοτεχνίας «έκλαψε» για την απώλεια του Τζον Λε Καρέ. Ο μεγάλος συγγραφέας κατασκοπικών βιβλίων, αλλά και συνεργάτης των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών ο ίδιος στα χρόνια του ψυχρού πολέμου, «έφευγε» από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών, αφήνοντας πίσω του ένα τεράστιο έργο, με πολλά από τα μυθιστορήματά του να βρίσκουν τον δρόμο τους προς τη μεγάλη οθόνη.

Ωστόσο, αυτό που δεν ήξερε κανείς μέχρι πριν λίγο καιρό, ήταν ότι άφησε πίσω του και μια άγνωστη ερωτική ζωή, αποτελούμενη από δεκάδες ερωμένες. Μια ζωή, που άρχισε να βρίσκει τον δρόμο προς τα φώτα της δημοσιότητας, λίγο χρόνια μετά τον θάνατό του.

Ο πρώτος βιογράφος

Ο Ντέιβιντ Τζον Μουρ Κόρνουελ, όπως ήταν το αληθινό όνομά του, στη ζωή του παντρεύτηκε δύο φορές και απέκτησε 4 παιδιά, ωστόσο αυτό δεν τον εμπόδισε ποτέ από το να έχει μια… ενδεκάδα από ερωμένες.

«Ο Τζον Λε Καρέ παραδέχθηκε στην πρώτη του γυναίκα ότι είχε κοιμηθεί με όλες τις νταντάδες που είχαν δουλέψει για αυτούς» αποκάλυψε ο Ρόμπερτ Χάρις. Ο 67χρονος συγγραφέας είχε προσληφθεί από τον Λε Καρέ τη δεκαετία του ’90, ώστε να γράψει τη βιογραφία του. Σε αυτό το πλαίσιο μίλησε και με την πρώτη σύζυγό του, την Άλισον Σαρπ, ανακαλύπτοντας το μεγάλο μυστικό του Λε Καρέ.

«Είμαι ο μοναδικός άνθρωπος που έχει μιλήσει με την Σαρπ, η οποία μου παρέδωσε δεκάδες επιστολές του Λε Καρέ. Το όνειρο κάθε βιογράφου» είπε ο Χάρις και συμπλήρωσε: «Έτσι έμαθα για αυτή την πλευρά της ζωής του. Ο Λε Καρέ ήταν ένας κυνηγός γυναικών. Όταν την ρώτησα με πόσες γυναίκες είχε σχέση, μου απάντησε ‘αρκετές, όσες μια ποδοσφαιρική ομάδα’».

Ο Ρόμπερτ Χάρις αποφάσισε τελικά να μην γράψει τη βιογραφία του Λε Καρέ «καθώς δεν θα ήταν ολοκληρωμένη χωρίς αυτό το κομμάτι της ζωής του. Κι αν έγραφα για τις ερωμένες του, τότε θα δημιουργούνταν αρκετά νομικά προβλήματα». Άλλωστε, όπως τόνισε «ήταν ένας συγγραφέας που σεβόμουν και δεν ήθελα να ‘εισβάλλω’ σε αυτό το κομμάτι της προσωπικής του ζωής».

Το αποτέλεσμα ήταν ο Χάρις να ακολουθήσει τον δικό του συγγραφικό δρόμο και ο Λε Καρέ, περίπου 5 χρόνια πριν τον θάνατό του, να εξουσιοδοτήσει έναν άλλον συγγραφέα να γράψει τη βιογραφία του.

Το 2015 θα κυκλοφορήσει το βιβλίο «John le Carré – The Biography» από τον Άνταμ Σίσμαν, ο οποίος θα προτιμήσει να μην ασχοληθεί με την προσωπική ζωή του Τζον Λε Καρέρ. Τουλάχιστον, όχι μέχρι τον θάνατό του.

Ο Τζον Λε Καρέ στο κέντρο, με τον Γκάρι Όλντμαν στο βάθος και τον σκηνοθέτη Τομάς Άλφρεντσον της ταινίας «Κι ο κλήρος έπεσε στον Σμάιλι».

Οι αποκαλύψεις

Το 2023 ο Σίσμαν θα κυκλοφορήσει και μια δεύτερη βιογραφία με τίτλο «The Secret Life Of John le Carré» και εκεί θα αποκαλύψει τα πάντα γύρω από τη μυστική του ζωή.

Ο Άνταμ Σίσμαν θα εντοπίσει και θα επιβεβαιώσει τουλάχιστον 11 παράνομες σχέσεις του Λε Καρέ, αλλά και τους τρόπους με τους οποίους προσπαθούσε να κρατήσει κρυφές τις ερωμένες του: κωδικά ονόματα και μυστικά σπίτια ήταν κομμάτι της καθημερινότητάς του.

Όπως έλεγε το έκανε αυτό, καθώς δεν ήθελε να εξευτελίσει την Βάλερι Τζέιν Γιούστας, την δεύτερη σύζυγό του με την οποία έμειναν μαζί μέχρι τον θάνατό του. «Θυμάμαι ότι μου το είπε αυτό και του απάντησα ‘είναι λίγο αργά τώρα αυτό για την Τζέιν’» θυμάται ο Σίσμαν.

«Μια φορά μια ερωμένη του τον ρώτησε τι θα κάνει αν η σύζυγός του μάθει για αυτήν και ο Λε Καρέ της απάντησε ‘θα αρνηθώ την ύπαρξή σου, θα σε αρνηθώ εντελώς’» δήλωσε ο Σίσμαν, δείχνοντας ότι ο Τζον Λε Καρέ δεν ζούσε στις σκιές μόνο στα βιβλία του αλλά και στην πραγματική ζωή του.

«Οι απιστίες δημιούργησαν στη ζωή μου μια δυαδικότητα και μια ένταση που έγιναν σχεδόν απαραίτητο φάρμακο για το γράψιμό μου» ήταν τα λόγια του Τζον Λε Καρέ σε ένα από τα γράμματά του. Γράμματα που δεν έτυχε να διαβάσει ποτέ η Τζέιν: πέθανε δύο μήνες μετά τον θάνατο του γνωστού συγγραφέα.



Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ