26.8 C
Volos
Σάββατο, 12 Οκτωβρίου, 2024

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Ποιοι έχουν δικαίωμα για ψήφο, τι ισχύει για το αντίτιμο συμμετοχής

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κρήτη: Τραγωδία στο Ρέθυμνο – Νεκρή εντόπισε ο άντρας της σε ξενοδοχείο Γερμανίδα τουρίστρια

Την τελευταία της πνοή στην Κρήτη άφησε μια τουρίστρια από τη Γερμανία,...

Μίμης Πλέσσας: Η συγκινητική επιστολή προς τον Φιλοποίμενα Φίνο το 1965

Τη σημερινή ημέρα ο Μίμης Πλέσσας θα συμπλήρωνε τα...

Παρέμβαση Παπανδρέου: Το ΠΑΣΟΚ να ξαναγίνει δύναμη Αλλαγής

Παρέμβαση εν όψει του αυριανού δευτέρου εκλογικού γύρου του...

Οδηγίες για τον τρόπο διεξαγωγής του δεύτερου γύρου των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΔΕΚΑΠ.

Η ψηφοφορία για την εκλογή ανάδειξης του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ στην Ελλάδα θα διαρκέσει από τις 07:00 έως τις 19:00. Για τα εκλογικά τμήματα των απόδημων θα ισχύσουν οι ώρες που έχουν καθοριστεί με τη δεύτερη εγκύκλιο για τον Απόδημο, όπως λειτούργησαν στον πρώτο γύρο.

Δικαίωμα ψήφου έχουν μόνον όσοι ψήφισαν στον πρώτο γύρο της 6ης Οκτωβρίου των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

Για την ταυτοποίησή τους απαιτείται η επίδειξη στην εφορευτική επιτροπή αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου ή διπλώματος οδήγησης νέου τύπου.

Η αναζήτησή τους θα γίνεται από το μητρώο ψηφισάντων και όχι από τον εθνικό εκλογικό κατάλογο, όπως έγινε στον α΄ γύρο. Ως εκ τούτου, δεν απαιτείται ο ΑΜΚΑ για τους ψηφοφόρους 16 ετών και τους αλλοδαπούς, καθώς δε θα γίνεται αναζήτηση στον εθνικό εκλογικό κατάλογο, όπως στον α’ γύρο, παρά μόνο το ταυτοποιητικό τους έγγραφο.

Σε περίπτωση που προσέρχεται ψηφοφόρος για να ψηφίσει και δεν εντοπίζεται στον εκλογικό κατάλογο του tablet, ο πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής πρέπει να καλέσει άμεσα στο τηλεφωνικό κέντρο του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ ή στα τηλέφωνα της ΕΔΕΚΑΠ (210 3665374-475-476), ώστε η ΕΔΕΚΑΠ να τον αναζητήσει στον εκλογικό κατάλογο και εφόσον εντοπιστεί, να τον πιστοποιήσει ως ψηφοφόρο και να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα.

Δεν καταβάλλεται αντίτιμο στον β΄ γύρο

Για τον β΄ γύρο των εκλογών δεν καταβάλλεται αντίτιμο από τους ψηφοφόρους.

Επίσης, δεν συμπληρώνονται αιτήσεις νέων μελών, καθώς η διαδικασία γίνεται από το κλειστό μητρώο των ψηφισάντων του α΄ γύρου της 6ης Οκτωβρίου.

Οι εκλογείς μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα της χώρας ή του αποδήμου, ανεξάρτητα από το εκλογικό τμήμα που ψήφισαν στον α’ γύρο. Δείτε εδώ τον διαδραστικό χάρτη με τα εκλογικά κέντρα του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, ενώ εδώ μπορεί να δείτε αναλυτικά τον κατάλογο ανά εκλογική περιφέρεια.

Επισημαίνεται ότι αποδεκτά γίνονται τα σύμβολα + (σταυρός) ή x (χι) ή ν (τικ), είτε τίθεται δεξιά είτε αριστερά του ονόματος. Το ψηφοδέλτιο του β’ γύρου δεν περιλαμβάνει κουτάκι αριστερά από το όνομα των υποψηφίων.



Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ