24.5 C
Volos
Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου, 2024

Ισραήλ: Η Γαλλία κάλεσε τον πρεσβευτή του για εξηγήσεις μετά τη νέα επίθεση στους κυανόκρανους στον Λίβανο

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μαρόκο: To ζήτημα της Δυτικής Σαχάρας στο επίκεντρο βασιλικής ομιλίας

Συνοδευόμενος από τον διάδοχο του θρόνου, Μουλάι Ελ Χασάν,...

Πετρέλαιο: Ως πού θα φτάσουν οι τιμές του – Τα σενάρια και η «ασπίδα»

Καταναλωτές, κυβερνήσεις, επιχειρήσεις και επενδυτές σε όλον τον κόσμο...

ΗΠΑ: Τυφώνας… θεωριών συνωμοσίας – Απειλές θανάτου και ψεύδη

Μετεωρολόγοι που παρακολουθούσαν την προέλαση του τυφώνα Milton έγιναν...

Ξυλοδαρμός μαθητή στην Πρέβεζα από τέσσερις ανηλίκους – Συνελήφθησαν και γονείς

Σε τέσσερις συλλήψεις ανήλικων και των κηδεμόνων τους προχώρησαν,...

Το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε σήμερα ότι κάλεσε για εξηγήσεις τον πρεσβευτή του Ισραήλ στη Γαλλία μετά τη νέα επίθεση του ισραηλινού στρατού κατά της Προσωρινής Δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στον Λίβανο (UNIFIL / FINUL), στην οποία το Παρίσι έχει μία από τις μεγαλύτερες συνεισφορές.

Σήμερα Παρασκευή τραυματίστηκαν δύο κυανόκρανοι από τη Σρι Λάνκα

«Οι επιθέσεις αυτές συνιστούν σοβαρές παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου και πρέπει να σταματήσουν αμέσως», κατήγγειλε το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών, σύμφωνα με ανακοίνωση.

«Οι ισραηλινές αρχές πρέπει να δώσουν εξηγήσεις: η Γαλλία καλεί ως εκ τούτου σήμερα τον πρεσβευτή του Ισραήλ στη Γαλλία στο υπουργείο της Ευρώπης και των Εξωτερικών», πρόσθεσε.

Για «πολύ μεγάλη απειλή» κάνει λόγο η UNIFIL

Η προσωρινή δύναμη των Ηνωμένων Εθνών στον Λίβανο (UNIFIL) ανακοίνωσε σήμερα πως δυο κυανόκρανοι από τη Σρι Λάνκα τραυματίστηκαν κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ, εκτιμώντας πως τα πυρά του ισραηλινού στρατού συνιστούν «πολύ μεγάλο κίνδυνο» για τους στρατιώτες της.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο:

Χθες, Πέμπτη, δύο Ινδονήσιοι κυανόκρανοι τραυματίστηκαν έπειτα από ισραηλινά πυρά στο αρχηγείο της UNIFIL, προκαλώντας διεθνή κατακραυγή, με τη Ρώμη να φθάνει στο σημείο να μιλήσει για πιθανά «εγκλήματα πολέμου» και το Παρίσι να καλεί σήμερα τον πρεσβευτή του Ισραήλ στη Γαλλία.

Σήμερα εκ νέου, αναφέρει η UNIFIL, που έχει αναπτύξει 10.000 άνδρες στον νότιο Λίβανο, στο αρχηγείο αυτό «σημειώθηκαν εκρήξεις για δεύτερη φορά μέσα σε 48 ώρες» κοντά σε παρατηρητήριο και «δύο κυανόκρανοι τραυματίστηκαν».

Εξάλλου, «ισραηλινά άρματα μάχης προωθήθηκαν» και «ένας εκσκαφέας του ισραηλινού στρατού προκάλεσε πτώση τμημάτων του προστατευτικού τοίχου μιας θέσης του UNIFIL στο λιβανικό χωριό Λαμπουνέ», πρόσθεσε.

«Οι ενέργειες αυτές συνιστούν μια πολύ μεγάλη απειλή για τους κυανόκρανους», ανέφερε ακόμη.

Τι λέει το Ισραήλ για τους τραυματισμούς

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι «διεξάγει διεξοδική έρευνα στο ανώτατο επίπεδο» μετά τους τραυματισμούς των στρατιωτών της ειρηνευτικής δύναμης που σταθμεύουν κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ.

«Ο ισραηλινός στρατός ενημερώθηκε ότι δύο στρατιώτες της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ τραυματίστηκαν κατά λάθος κατά τη διάρκεια μαχών (του ισραηλινού στρατού) εναντίον της Χεζμπολάχ στον νότιο Λίβανο», τονίζει η ανακοίνωση του στρατού.

Παράλληλα, ο ισραηλινός στρατός «εκφράζει τη βαθιά του ανησυχία για περιστατικά αυτού του τύπου και διεξάγει διεξοδική έρευνα στο ανώτατο επίπεδο διοίκησης για να εξακριβώσει τις λεπτομέρειες του τι συνέβη».



Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ