30.7 C
Volos
Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου, 2024

Τεμπονέρας: Να ανασταλεί κάθε διαδικασία εκλογής προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ – Αλλιώς πάμε σε διάλυση

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συναγερμός στο κέντρο της Αθήνας για ύποπτο δέμα – Κλειστή η Σωκράτους

Συναγερμός έχει σημάνει στις Αρχές μετά την εύρεση ύποπτου...

Η INGA MANUCHARYAN  ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΒΟΛΟΥ

Μεγάλη μεταγραφική επιτυχία για την γυναικεία ομάδα Καλαθοσφαίρισης του...

Η Φαίη Σκορδά «λύγισε» on air με την εξομολόγηση της Θέλξης: «Βλέπω τα μάτια σου»

Συναισθηματικά φορτισμένο ήταν το κλίμα στην σημερινή (11.010.2024) εκπομπή...

Προσοχή στην παρουσία μη κανονικού «Ιερέα»

          Την προσοχή του Χριστεπωνύμου πληρώματος της περιοχής μας...

Ο Διονύσης Τεμπονέρας εκτιμά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σημείο για το μέλλον του και καταθέτει μία διαφορετική πρόταση για το πώς θα πρέπει να κινηθεί το κόμμα προκειμένου να αντιμετωπίσει μία κρίση υπαρξιακή.

Λέγοντας ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αντιμετωπίζει μία κρίση διαλυτική, ο Διονύσης Τεμπονέρας, υποστηρίζει ότι αυτή τη στιγμή δεν μπορούν να γίνουν εκλογές για ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ στο «πολιτικό κενό» καθώς δεν έχει υπάρξει καμία πολιτική συζήτηση, αλλά ούτε και σε ένα κλίμα καθαρά πολεμικό.

Για το πώς θα καλυφθεί τυχόν κενό εξουσίας, ο κ. Τεμπονέρας εξήγησε ότι «στο διάστημα αυτό μπορεί η Πολιτική Γραμματεία και η Κεντρική Επιτροπή να εκτελούν χρέη προέδρου»

Ο ίδιος πρότεινε να αναβληθούν οι εκλογές και να υπάρξει συνέδριο στις αρχές του 2025 όπου ο ΣΥΡΙΖΑ θα κληθεί να ξεκαθαρίσει το πολιτικό του στίγμα, τις πολιτικές του θέσεις, την ιδεολογική του ταυτότητα, την οργανωτική δομή του. Πάνω σε αποφάσεις που θα είναι δεσμευτικές για όλους μπορεί να γίνει η συζήτηση για την ηγεσία και όχι το ανάποδο, είπε ο Διονύσης Τεμπονέρας σημειώνοντας ότι δεν πρέπει να επαναληφθεί το λάθος που έγινε μετά την αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα.

Να αναλάβει η ΚΕ χρέη προέδρου έως ότου υπάρξουν εκλογές

Ο κ. Τεμπονέρας, μιλώντας στο OPEN, υπενθύμισε ότι ο ίδιος είχε προτείνει πέρυσι να προηγηθεί το συνέδριο και η πολιτική συζήτηση των εκλογών για ηγεσία και μειοψήφησε. «Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού» υπογράμμισε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που επεσήμανε ωστόσο ότι δεν θα πρέπει να υπάρξουν αποκλεισμοί ούτε διαγραφές αυτή τη στιγμή αλλά πραγματική δέσμευση σε πολιτικές θέσεις που θα ληφθούν συλλογικά μέσα από το συνέδριο.

Όπως είπε, επίσης, «ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να υπάρξει μπροστάρης σε μια συζήτηση για την κοινωνία για ένα ευρύ δημοκρατικό μέτωπο στη βάση της πρόσκλησης σε προοδευτικές δυνάμεις της κοινωνίας. Να γίνει μια συμφωνία που θα καταλήξει σε κυβερνητική πρόταση».

Ερωτηθείς, δε, για το πώς θα καλυφθεί τυχόν κενό εξουσίας, ο κ. Τεμπονέρας εξήγησε ότι «στο διάστημα αυτό μπορεί η Πολιτική Γραμματεία και η Κεντρική Επιτροπή να εκτελούν χρέη προέδρου».

«Θεωρώ ότι είναι η μόνη πρόταση που μπορεί να δώσει διέξοδο γιατί κάθε άλλη πρόταση να γίνουν εκλογές στο πολιτικό κενό καθώς συζητάμε μόνο για την πολιτική κουζίνα, οδηγεί στην διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ. Μπορεί να είναι αντικείμενο του συνεδρίου η έκπτωση του προέδρου; Αυτό αφορά την κοινωνία;» πρόσθεσε ο κ. Τεμπονέρας.

Δεν κάνουν survivor

Παρατήρησε, επίσης, ότι «μέχρι πρότινος η Κεντρική Επιτροπή συμφωνούσε με την ηγεσία. Κάτι συνέβη και έσπασε ο πολιτικός δεσμός, κάτι λάθος έκανε ο Κασσελάκης και έχει κριθεί έκπτωτος».

«Εδώ δεν κάνουμε survivor. Αν δεν το έχουμε καταλάβει, ευθύνη έχει ο Στέφανος Κασεσελάκης που απαξίωσε τα πολιτικά όργανα» είπε ακόμα ο κ. Τεμπονέρας σημειώνοντας ότι εάν ο ΣΡΥΙΖΑ δεν τα συζητήσει πρώτα όλα από μηδενική βάση θα έρχεται οποιοσδήποτε, από οποιαδήποτε πλευρά και θα επιβάλει τις δικές του προσωπικές απόψεις ως απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ίδιος είπε ακόμα ότι δεν εκτιμά ότι ο Στέφανος Κασσελάκης ταιριάζει σε ένα κόμμα της αριστεράς, αλλά αυτό δεν έχει να κάνει με την πρόταση που καταθέτει καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ βιώνει μία υπαρξιακή κρίση και χρειάζεται να συζητήσει πολιτικά για το μέλλον του.



Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ