30.7 C
Volos
Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου, 2024

Βασιλειάδης: Παράλογο να είναι υποψήφιος ο Κασσελάκης – Η βάση τον εξέλεξε πρόεδρο, όχι βασιλιά

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αλ Πατσίνο: «Είναι ευλογία το να έχεις παιδιά»

Ο Αλ Πατσίνο έχει αφήσει ανεξίτηλη τη σφραγίδα του...

Λάρισα: Τον κυνηγούσε με τσιμεντόλιθο στο χέρι στο κέντρο της πόλης

Άγριο σκηνικό εκτυλίχθηκε μπροστά στα έκπληκτα μάτια περαστικών χθες,...

Ορέστης Τζιόβας: «Ο Μάρκος Σεφερλής χρησιμοποιεί το μη πολιτικά ορθό»

«Είναι λίγο πιο εύκολο το να προσβάλλεις και να...

«Θεωρώ ότι είναι παράλογο να είναι υποψήφιος ο Στέφανος Κασσελάκης», τόνισε το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Γιώργος Βασιλειάδης, μιλώντας για τα τεκταινόμενα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Όπως είπε ο Γιώργος Βασιλειάδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά 90,1, «όταν υπάρχει ένα μέλος το οποίο δεν αναγνωρίζει τις αποφάσεις του κόμματος, δεν αναγνωρίζει τις δεδομένες συνθήκες που υπάρχουν σε ένα κόμμα, ένας άνθρωπος ο οποίος ακόμα και την τελευταία στιγμή οδηγεί μια κατάσταση στον εκμαυλισμό, άρα ένας άνθρωπος ο οποίος αντιμετωπίζει το κόμμα στο οποίο ανήκει με δικαστικό τρόπο, τότε θεωρείτε ότι είναι λογικό να είναι υποψήφιος αυτού του κόμματος; Θεωρώ ότι είναι παράλογο να είναι υποψήφιος».

«Αγνοεί τις δομές του κόμματος, αγνοεί τις αποφάσεις»

Κληθείς να σχολιάσει τη χθεσινή τηλεοπτική παρουσία του Στέφανου Κασσελάκη ανέφερε ότι ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ «είναι ένας άνθρωπος ο οποίος αγνοεί τους πάντες και τα πάντα».

Χαρακτηριστικά ο Γιώργος Βασιλειάδης τόνισε πως «κατά τα λοιπά ο κ. Κασσελάκης δεν ήθελε να ρίξει λάδι στη φωτιά. Δεν νομίζω ότι έγινε κάποιος σοφότερος παρακολουθώντας τη συνέντευξη του κ. Κασσελάκη. Είναι ένας άνθρωπος ο οποίος αγνοεί τους πάντες και τα πάντα, αγνοεί τις δομές του κόμματος, αγνοεί τις αποφάσεις της Κεντρικής Επιτροπής, το κυριότερο από όλα όμως είναι τα ψέματα».

Συνέχισε λέγοντας πως «περιγράφει την αντίδραση ενός μηχανισμού απέναντι στις φοβερές και τρομερές αλλαγές που ήθελε να φέρει και το κόμμα αντιστεκόταν και δεν ήθελε να περάσουν. Ένα παράδειγμα είναι η αντίδραση του παλαιοκομματικού μηχανισμού στο ότι τα ψηφοδέλτια θα φτιάχνονται από τη βάση. Δεν έλεγε αυτό η πρόταση του κ. Κασσελάκη. Έλεγε ότι τα ψηφοδέλτια θα φτιάχνονται από τη βάση, πολύ ευχαρίστως, αλλά το 30% θα τοποθετείται από τον ίδιο τον πρόεδρο. Είπε ότι η Κεντρική Επιτροπή θα είναι πιο αντιπροσωπευτική, δεν έλεγε αυτό η πρότασή του. Η πρότασή του έλεγε ότι η μισή ΚΕ θα είναι διορισμένη. Ξέχασε να πει ότι η Πολιτική Γραμματεία θα είναι διορισμένη από τον ίδιο».

«Η βάση τον εξέλεξε για πρόεδρο, όχι για βασιλιά», τόνισε ο κ. Βασιλειάδης.

Ερωτηθείς για το αν θα γίνει συγκέντρωση έξω από το συνέδριο, το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ επισήμανε πως «αν μια πλευρά η οποία πλανάται γύρω από τον κ. Κασσελάκη αποφασίσει να εκχυδαΐσει κι άλλο την κατάσταση στο κόμμα και να δημιουργήσει καταστάσεις που δεν παραπέμπουν ούτε στην Αριστερά ούτε στη δημοκρατική παράταξη, αν το επιλέξουν, ας το κάνουν. Είναι ακόμα μια πληγή στο ήδη πληγωμένο κορμί του ΣΥΡΙΖΑ. Αν θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μια ελπίδα για την επόμενη μέρα, αυτή η ελπίδα μπορεί να φανεί μόνο σε ένα ανοιχτό συνέδριο που θα κουβεντιάσουμε πολιτικά».

Καταληκτικά ο Γιώργος Βασιλειάδης επισήμανε πως «όλο αυτό που ζούμε εδώ και έναν χρόνο, κυρίως όμως το τελευταίο διάστημα, ξεφεύγει από τον χώρο μας. Το σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να μιλήσουμε για τα προβλήματα της κοινωνίας δίνοντας μια αριστερή εναλλακτική. Ο κ. Κασσελάκης δεν μπορεί να το υπηρετήσει αυτό, ο κ. Κασσελάκης μπορεί να υπηρετήσει μόνο το είδωλό του».



Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ