30.7 C
Volos
Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου, 2024

Δούκας: Ο κύκλος του ΣΥΡΙΖΑ έχει κλείσει, η κυβέρνηση έχει φθαρεί – Το ΠΑΣΟΚ έχει μια μεγάλη ευκαιρία

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αλ Πατσίνο: «Είναι ευλογία το να έχεις παιδιά»

Ο Αλ Πατσίνο έχει αφήσει ανεξίτηλη τη σφραγίδα του...

Λάρισα: Τον κυνηγούσε με τσιμεντόλιθο στο χέρι στο κέντρο της πόλης

Άγριο σκηνικό εκτυλίχθηκε μπροστά στα έκπληκτα μάτια περαστικών χθες,...

Ορέστης Τζιόβας: «Ο Μάρκος Σεφερλής χρησιμοποιεί το μη πολιτικά ορθό»

«Είναι λίγο πιο εύκολο το να προσβάλλεις και να...

Πιστεύω πως πρέπει να ενώσουμε δυνάμεις στην κοινωνία και να δημιουργήσουμε τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη, υπογράμμισε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Χάρης Δούκας, εν όψει της εκλογικής μάχης της 13ης Οκτωβρίου.

Όπως τόνισε ο Χάρης Δούκας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open, «ο κύκλος του ΣΥΡΙΖΑ έχει κλείσει και το ΠΑΣΟΚ έχει μια μεγάλη ευκαιρία. Η κυβέρνηση έχει φθαρεί. Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Ο ΣΥΡΙΖΑ κατασπαράζεται. Εμείς πάμε να ανοίξουμε έναν νέο κύκλο υπέρβασης. Για να το κάνουμε όμως αυτό πρέπει να αλλάξουμε».

«Θέλουμε αμφίπλευρη διεύρυνση αλλά με πολιτική αυτονομία»

Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ συνέχισε λέγοντας ότι επιθυμεί αμφίπλευρη διεύρυνση αλλά με πολιτική αυτονομία. «Όσοι μας λοιδόρησαν και κοίταξαν την καρέκλα, είτε από δεξιά, είτε από αριστερά δεν έχουν θέση ανάμεσα μας. Θέλουμε να δημιουργήσουμε μια συνθήκη υπέρβασης όμως και θα απευθυνθούμε σε όλους. Προοδευτικούς και δημοκράτες. Θέλουμε συμμετοχή και δημοκρατία. Σε καμιά περίπτωση το ΠΑΣΟΚ δεν πρέπει να συγκυβερνήσει με τη Νέα Δημοκρατία», είπε.

Μιλώντας για την επόμενη μέρα του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ σε περίπτωση που εκλεγεί στην προεδρία του ο Χάρης Δούκας τόνισε πως «θα φτιάξω μια ομάδα κρούσης. Ένα πολιτικό κέντρο το οποίο θα συνεδριάζει κάθε εβδομάδα. Θέλω να είναι όλοι οι συνυποψήφιοι μου και θα συνεδριάζουμε. Θέλω την ενότητα. Και όλοι οι συνυποψήφιοι έχουν κάνει έναν αγώνα σε όλη τη χώρα για να δυναμώσουν το ΠΑΣΟΚ. Τέτοια ευκαιρία δεν θα έχουμε ξανά. Καλώ τους πολίτες να θα έρθουν να ψηφίσουν ξανά και να επιλέξουν: Στασιμότητα ή αλλαγή».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «πρέπει να δείξουμε ένα άλλο μοντέλο διακυβέρνησης. Εμείς θέλουμε να κάνουμε τη διαφορά. Να είμαστε όλοι στην πρώτη γραμμή. Ο κ. Ανδρουλάκης δεν έπεισε πως το ΠΑΣΟΚ είναι μια επιλογή διακυβέρνησης».

Αναφορικά με τη μη διεξαγωγή του ντιμπέιτ, σε αντίθεση με τον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών, ο Χάρης Δούκας ανέφερε πως «τη Δευτέρα ξεκίνησε η συζήτηση. Την Τετάρτη είχε ανακοινωθεί πως θα πάει στον Πύργο ο κ. Ανδρουλάκης. Και σήμερα προλαβαίνουμε. Είχαμε πει από την αρχή πως θα γίνει ντιμπέιτ και στον δεύτερο γύρο. Στην ΕΡΤ είχαμε πει να οριστεί η ημερομηνία από την αρχή».

«Δεν μπορείς να αξιολογήσεις έναν δήμαρχο σε έξι μήνες»

Συνεχίζοντας ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ υπογράμμισε ότι «στον δήμο Αθηναίων έχουμε ξεκινήσει την υλοποίηση μεγάλων έργων. Έχουμε ξεκινήσει τη διπλή ανάπλαση. Πρόκειται για μια κοσμογονία. Έχουμε φτιάξει ένα σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων που μειώνει τον όγκο των απορριμμάτων στο 50%. Και είναι πρότυπο σε όλη την Ευρώπη. Προχωράμε στην Κυψέλη με ένα μικρό-δάσος. Δεν μπορείς να αξιολογήσεις έναν δήμαρχο σε έξι μήνες».

Ακολούθως πρόσθεσε πως «δέχθηκα και έναν πόλεμο ανελέητο από την κυβέρνηση μόλις ανέλαβα στον δήμο. H κυβέρνηση έχει δημιουργήσει οικονομική ασφυξία στους δήμους. Η ΚΕΔΕ στην τελευταία ανακοίνωση ανάφερε πως αν δεν αλλάξει η κατάσταση θα μπει λουκέτο. Η κυβέρνηση δεν πιστεύει στην τοπική αυτοδιοίκηση».

Ερωτηθείς αν θα ορίσει αντιπροέδρους σε περίπτωση που εκλεγεί πρόεδρος ανέφερε πως «υπάρχουν πολλοί ρόλοι στο ΠΑΣΟΚ. Όλοι θα πρέπει αν έχουν ρόλο και ευθύνη. Δεν θέλω να αποφασίσω εγώ. Θα τα θέσω τα ζητήματα στα αρμόδια Όργανα».

Καταληκτικά ο Χάρης Δούκας είπε πως δεν έχει αποφασίσει για το ποιος θα τον εκπροσωπεί στη Βουλή σε περίπτωση που εκλεγεί την Κυριακή 13 Οκτωβρίου.



Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ