20.1 C
Volos
Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου, 2024

Μητσοτάκης σε Ζελένσκι: Θα σας στηρίζουμε σταθερά

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε σήμερα (9/10), στο περιθώριο της συνόδου κορυφής Ουκρανίας – Νοτιοανατολικής Ευρώπης στο Ντουμπρόβνικ, με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε την σταθερή στήριξη της Ελλάδας στην Ουκρανία. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία.

Συζητήθηκε, ακόμη, η πρόοδος των συζητήσεων σχετικά με τη σύναψη διμερούς συμφωνίας για την πολύπλευρη στήριξη της Ουκρανίας, την ανασυγκρότησή της και την ενταξιακή της προοπτική, στο πρότυπο αντίστοιχων συμφωνιών που ήδη έχουν συνάψει με την Ουκρανία 19 κράτη-μέλη της ΕΕ.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε νωρίτερα σήμερα ότι η κατάσταση στο πεδίο της μάχης «δημιουργεί την ευκαιρία» να αναληφθούν πρωτοβουλίες για τον τερματισμό του πολέμου το αργότερο το 2025.

Ευκαιρία

«Τον Οκτώβριο, τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο έχουμε την ευκαιρία να κινήσουμε τα πράγματα προς την κατεύθυνση της ειρήνης και τη διαρκή σταθερότητα. Η κατάσταση στο πεδίο της μάχης δημιουργεί την ευκαιρία να κάνουμε αυτή την επιλογή, επιλογή για μια αποφασιστική δράση για να τερματισθεί ο πόλεμος το αργότερο το 2025» δήλωσε ο Ζελένσκι στη σύνοδο κορυφής των χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης που πραγματοποιείται στο Ντουμπρόβνικ.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανακοίνωσε ότι θα συναντηθεί αύριο και μεθαύριο με τους ηγέτες της Βρετανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Γερμανίας, στο πλαίσιο μιας περιοδείας του λόγω της ακύρωσης της συνόδου των συμμάχων στο Ραμστάιν της Γερμανίας.

Μεθαύριο το πρωί ο Ζελένσκι θα γίνει δεκτός στις 9:30 από τον πάπα Φραγκίσκο, σύμφωνα με μια ανακοίνωση του Βατικανού

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, από το Ντουμπρόβνικ της Κροατίας, ο Ζελένσκι είπε ότι θα πάει και στις τέσσερις χώρες, χωρίς να διευκρινίσει τις ημερομηνίες.

Σύμφωνα με τη γαλλική προεδρία, ο Ουκρανός πρόεδρος θα συναντηθεί αύριο το μεσημέρι με τον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν. Αμέσως μετά θα αναχωρήσει για τη Ρώμη, όπου θα έχει συνομιλίες με την πρωθυπουργό της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι. Μεθαύριο το πρωί ο Ζελένσκι θα γίνει δεκτός στις 9:30 από τον πάπα Φραγκίσκο, σύμφωνα με μια ανακοίνωση του Βατικανού.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα βρίσκεται στο Βερολίνο, όπου θα συναντηθεί με τον καγκελάριο Όλαφ Σολτς.

Δεν έχει διευκρινιστεί προς το παρόν πότε θα γίνει η συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Βρετανίας Κιρ Στάρμερ.



Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ